הודעה של פסיכולוג הפורום

הודעה של פסיכולוג הפורום

שלום לכולם, ברצוני להזכיר לכם שאגיב לפניותיכם ב-סוף שבוע הקרוב. נא לשרשר שאלות. שלכם, ד"ר ריצ´רד ת ת

לאב

New member
שלום לפסיכולוג

יש שאלה ששאלתי פה בפורום לפני כמה ימים ורציתי לשמוע את חוות דעתך בעניין: אני אמא לשלושה ילדים (גילאים 5-15), ועובדת במשרה מלאה ולחוצה, בתפקיד אחראי שדורש הרבה ריכוז הרבה פעמים יש לי שעות נוספות עקב כך שאני לא מספיקה את העבודה (שעות שאותן אני עושה לפנות בוקר כדי לא לפגוע בשעות שאני נמצאת עם הילדים) ולכן אני לא מבינה למה אני מוצאת צורך "לבזבז זמן" בעבודה, לדוגמא, אני באה בבוקר לעבודה ובד"כ שעה ראשונה מתבזבזת על שיטוטים באינטרנט (ולפני שהיה אינטרנט - על דברים אחרים - כך שזה לא אשמת האינטרנט) אני ממש לא מסוגלת להביא את עצמי לעבוד בשעה זו - למרות שזה ממש מתנקם בי אח"כ בין בכך שיש לי לחץ בעבודה או שאני באה לשעות נוספות בעבודה (עליהן אני לא מקבלת תוספת שכר) גם במהלך יום העבודה אני מרגישה צורך לעשות הפסקות של 1/4 שעה ועד אפילו 1/2 שעה מידי שעה שעתיים - בעיקר כשאני עוברת מנושא לנושא יצויין שאני בכלל לא טיפוס חפיפניקי או לא אחראי, אני מתייחסת לעבודה מאד ברצינות ומרגישה שזה פוגע בי - כי יכולתי להספיק יותר או לעבוד טוב יותר (אם כי גם היום העבודה נעשית טוב) היו לי כמה השערות בעניין- אולי היות וסדר יומי לחוץ בין הבית לעבודה - אני מרגישה צורך להתבטל קצת - וזו האפשרות היחידה אולי יש לי הפרעת קשב - שמעתי פעם שלאנשים עם הפרעת קשב יש צורך בהתארגנות לא קטנה לפני שנכנסים לריכוז (יש לציין כי לבן שלי יש הפרעת קשב והוא מקבל ריטאלין, וגם אני צריכה כל מיני אמצעים כדי לא לברוח מהריכוז) אולי יש לזה קשר כלשהו לאו סי די? - אצלי זה בא לידי ביטוי בזמנו בטריכוטילומניה (תלישת שיער) ואני מטופלת בתרופה בשם רסיטל שהפסיקה את התופעה לחלוטין. אציין כי גם בעבר הרחוק שלי - לפני שהיו לי ילדים, כשלמדתי באוניברסיטה -גם אז היו לי המון בזבוזי זמן, למשל בזמן לימוד לבחינות יכולתי לראות שעה טלוויזיה ושעה ללמוד בריכוז מוחלט - לא יכולתי ללמוד ברצף לאורך זמן-זאת גם אם הייתי יום לפני המבחן והייתי בלחץ היסטרי אשמח לשמוע את חוות דעתך בעניין

mutredet

New member
אני חייבת לומר...

שגם אצלי, אמנם בעוצמה פחותה מזו שאת מתארת, זה כך. כך אני לומדת : חצי שעה לימודים, חצי שעה ניקוי ראש. אף פעם לא חשבתי על זה שיכול להיות שהצורך הזה קשור איכשהו ל OCD. אני מחכה בעניין לתשובת פסיכולוג הפורום.

delila

New member
גם אני מבזבזת זמן

גם אני טריכיטולומנית, גם אני מבזבזת זמן בצורה ממש מעצבנת. אני צריכה למשל, לקרוא המון מאמרים בנושא מסויים שמאד מאד מעניין אותי, ולמרות זאת אני כל הזמן מפסיקה ומחפשת כל מיני עיסוקים מיותרים אחרים. גם אם היו סוגרים אותי בחדר שיש בו רק כיסא ושולחן, אני בטח הייתי מוצאת לי עיסוק אחר ולא יושבת לקרוא כמו בן-אדם.

סאקותאי

New member
שבת שלום ד"ר../images/Emo16.gif

1.יש במשפחתי עבר של OCD וגם של פרקינסון. אני קיבלתי OCDורציתי לשאול האם מישהו שקיבל OCD יכול לקבל גם פרקינסון והאם ילד שנולד לחולת OCD ולחולה פרקינסון יכול להיות שינוי באחת המחלות? 2.האם ידוע לך משהו על הסימפטומים הנ"ל? - קריאה אובססיבית של שלטים ופרסומות ברחוב - קריאה חוזרת של קטעים עד שהעיניים יסיימו לקרוא בשטח לבן בשביל שהם יהיו נקיות מאותיו 3. האם זה נפוץ שהמחלה מחריפה ומתבטאת יותר בבית והאם זה נפוץ שחולה OCD יסלוד וייגעל רק מהוריו מבלי שיש סיבה התנהגותית מיוחדת/שלילית בין ההורים לחולה?

למעלה