הודעה של פינצו על תחנת כפר יהושע:

מצב
הנושא נעול.

מסתבר שלא תמו קנינים ועיסקאות מהארץ (במילים אחרות קומבינות) המקום שבמשך שנים עמד ריק ושומם זכה בשנים האחרונות לעדנה כשהחלו לשקם את התחנה ואת ביתו של הקוון (מלשון בודק הקווים) אבו יוסף וכמובן בית מנהל התחנה והנה היום בבואי לשם המקום סגור מכל עבר מוקף בגדר עם שערים ומנעולים לשאלתי את העובדים במקום האם אפשר להכנס ? תשובתם הייתה שהמקום הושכר לזכיין כלשהו ורק אירועים או הזמנות מראש בתשלום זכאים להכנס פנימה !!!! עוד מקום שנסגר לציבור המטיילים ?......... סוף ציטוט. מסתבר שיריב מכר את נשמתו לשטן !!!

ה דרומי

New member
נו לפחות אני "יודע" שם אתה לא כותב

מסתבר שלא תמו קנינים ועיסקאות מהארץ (במילים אחרות קומבינות) המקום שבמשך שנים עמד ריק ושומם זכה בשנים האחרונות לעדנה כשהחלו לשקם את התחנה ואת ביתו של הקוון (מלשון בודק הקווים) אבו יוסף וכמובן בית מנהל התחנה והנה היום בבואי לשם המקום סגור מכל עבר מוקף בגדר עם שערים ומנעולים לשאלתי את העובדים במקום האם אפשר להכנס ? תשובתם הייתה שהמקום הושכר לזכיין כלשהו ורק אירועים או הזמנות מראש בתשלום זכאים להכנס פנימה !!!! עוד מקום שנסגר לציבור המטיילים ?......... סוף ציטוט. מסתבר שיריב מכר את נשמתו לשטן !!!
שם לפחות אתה "צופה" שם אתה תותח אין אין אליך.

יש עוד כמה מקומות כאלו שהפסקתי לכתו

שם לפחות אתה "צופה" שם אתה תותח אין אין אליך.
באחד הערתי היום כיוון שמישהו הטעה מישהי בסדר, אבל זהו, אני פה, כאן אין את "תורן ההעלבות". אבל יניב, אני פשוט בהלם מהתרגיל המכוער הזה, להפוך את תחנת כפר יהושע לאתר אירועים? והיכן הרכבת? התנערה מאחריות? אלו לדעתי מהלכים מאוד תמוהים, לוקחים פיסת היסטוריה נוסטלגיה ופולקלור ומוכרים אותה לעסק מסחרי? אבייתר שים לב, תחנת החאן בדרך. (תחנת יפו כבר בתכנית לעסק מסחרי)

הכוונה כמובן

באחד הערתי היום כיוון שמישהו הטעה מישהי בסדר, אבל זהו, אני פה, כאן אין את "תורן ההעלבות". אבל יניב, אני פשוט בהלם מהתרגיל המכוער הזה, להפוך את תחנת כפר יהושע לאתר אירועים? והיכן הרכבת? התנערה מאחריות? אלו לדעתי מהלכים מאוד תמוהים, לוקחים פיסת היסטוריה נוסטלגיה ופולקלור ומוכרים אותה לעסק מסחרי? אבייתר שים לב, תחנת החאן בדרך. (תחנת יפו כבר בתכנית לעסק מסחרי)
הכוונה כמובן
לא ליניב אלא לרפי יריב, ומוטב לדעת מי האחראי לבזיון הזה.

צביקוש23

New member
מאיר היקר

מאיר היקר
מכיוון שאני יודע שאתה מדריך דרך ומומחה להסטוריה... ומכיוון שאני מאד מתענין בנושא (ו"יעיד" עך כך מר דרומי.. ששיגעתי אותו כל מבנה ישן ועתיק בצד הדרך.....) אשמח לשאול אותך ואולי תבוא איתי לאיזה סיור מבנים ואתרים מענינים באזור המרכז. למשל... בכביש החדש שמגיע מפ"ת (סמוך למושב נחלים) עד לצומת נחשונים.. בקיצור כשנוסעים מכיוון פ"ת לכיוון נחשונים בצד הדרך יש מבנה חצי הרוס עם כיפה מרשימה חצי שבורה שנראה כקבר כלשהו. או כשנוסעים מכיוון רמלה לכיוון צומת ביל"ו (כביש עוקף רמלה) בצד ימין הרחק בתוך השדות יש מבנה די גדול ומרשים ביופיו עם עיגול גדול שנראה כאילו היה בו פעם משהו (אולי שעון) .... או כשנוסעים על איילון צפון ממש אחרי מחלף גלילות בצד ימין יש שרידים ארכיאולוגים של מבנה או עיר קדומה ושלט חלוד ומתפורר של רשות העתיקות.. כנראה היה שם פעם (כשעוד היה תקציב) נסיון לחפירות במקום שהופסק..

צביקוש23

New member
תיקון קטן

מאיר היקר
מכיוון שאני יודע שאתה מדריך דרך ומומחה להסטוריה... ומכיוון שאני מאד מתענין בנושא (ו"יעיד" עך כך מר דרומי.. ששיגעתי אותו כל מבנה ישן ועתיק בצד הדרך.....) אשמח לשאול אותך ואולי תבוא איתי לאיזה סיור מבנים ואתרים מענינים באזור המרכז. למשל... בכביש החדש שמגיע מפ"ת (סמוך למושב נחלים) עד לצומת נחשונים.. בקיצור כשנוסעים מכיוון פ"ת לכיוון נחשונים בצד הדרך יש מבנה חצי הרוס עם כיפה מרשימה חצי שבורה שנראה כקבר כלשהו. או כשנוסעים מכיוון רמלה לכיוון צומת ביל"ו (כביש עוקף רמלה) בצד ימין הרחק בתוך השדות יש מבנה די גדול ומרשים ביופיו עם עיגול גדול שנראה כאילו היה בו פעם משהו (אולי שעון) .... או כשנוסעים על איילון צפון ממש אחרי מחלף גלילות בצד ימין יש שרידים ארכיאולוגים של מבנה או עיר קדומה ושלט חלוד ומתפורר של רשות העתיקות.. כנראה היה שם פעם (כשעוד היה תקציב) נסיון לחפירות במקום שהופסק..
תיקון קטן
הכוונה לגבי איילון... כשנוסעים באיילון דרום ממש אחרי מחלף גלילות בצד ימין..

תיקון קטן סיפור גדול.....

תיקון קטן
תיקון קטן סיפור גדול.....
מה שאתה מתכוון הוא בית קברות שומרוני כנראה משנת 529 לספירה עם קברים חצובים בכורכר. לגבי גניבת מורה-דרך חינם, עבור חברים זה כיף כי מורה-דרך אמיתי נעשה כזה בגלל אהבת ההנחלה ולא תאוות-בצע,אלק, דרומי מכיר את הענין מקרוב, לא סתם הוא אומר, ואני עדיין מזכיר שיום חמישי בבוקר מוקדם אני נוסע לצלם לאורך המסילה את פרוייקט "מבעד לחלון" על ציר רכבת העמק, וכן לצלם את הקברים המעניינים בתל שימרון (בית הקברות נהלל) ולנסות לקבל פרטים על השמות המיוחדים ואם יהיה זמן אוכל להראות משהו לא מוכר בבית שערים, אתרים שמורי דרך ותיקים יודעים וזה לא כתוב בספרי-ההדרכה.

idoga

New member
בית קברות שומרוני, נחל והרבה בניה

תיקון קטן
בית קברות שומרוני, נחל והרבה בניה
אתה מדבר על בית קברות שומרוני (ככל הנראה) עתיק, שחלקו נשמר וחלקים אחרים ממנו קרסו בעת הרחבת נתיבי איילון. עוד אפשר לראות באזור שבין איילון למתחם פי-גלילות: 1. נחל אחיה (זורם בחורף) 2. פריחה מדהימה 3. עצי אקליפטוס בני כמאה שנה 4. תצפית על גבי המזבלה הישנה של רמת השרון. ממנה נשקף נוף של כאלפיים דונם שכעת, כשנסגר אתר הגז, רוצה עיריית רמה"ש למלא בכ- 18 אלף יחידות דיור (ובכך למחוק את אופציות 1-3 שציינתי).

אנסה לנחש מה הכוונה

מאיר היקר
אנסה לנחש מה הכוונה
בראשון אולי אתה מתכוון לנבי ימין (קבר בנימין) ברמלה מדובר כנראה בביתו של בעל הפרדסים והעיגול הוא קישוט טורקי מקובל לגבי איילון מצפון לגלילות מימין ומשמאל לכביש היה הכפר הערבי "ג'ליל" שהפך עם קום המדינה לחוות גדנ"ע ואחר כך פורק ועל חורבותיו קמו המקום המגודר מימין ומרכז הקניות משמאל. בהחלט אני מוכן לקבוע ולבוא לסיור באיזור.

ה דרומי

New member
קצת אחרי סתריה על גבעה ישנו איזה

אנסה לנחש מה הכוונה
בראשון אולי אתה מתכוון לנבי ימין (קבר בנימין) ברמלה מדובר כנראה בביתו של בעל הפרדסים והעיגול הוא קישוט טורקי מקובל לגבי איילון מצפון לגלילות מימין ומשמאל לכביש היה הכפר הערבי "ג'ליל" שהפך עם קום המדינה לחוות גדנ"ע ואחר כך פורק ועל חורבותיו קמו המקום המגודר מימין ומרכז הקניות משמאל. בהחלט אני מוכן לקבוע ולבוא לסיור באיזור.
קצת אחרי סתריה על גבעה ישנו איזה
מבנה עגול כמו מגדל מהו או למה הוא שימש

ישנם שני סוגים של מבנים מגדליים עגו

האם יש העצם כמה "סוג" פילבוקס
בצורת המיבנים י ההוא ממש צר ככה לפחות רואים מהכביש
ישנם שני סוגים של מבנים מגדליים עגו
מלבנים אדומות לרוב אלו מגדלי מים שעליהם היו טנקים ממתכת, ומלבנים לבנות או בטון או כורכר אלו מבני שמירה "פיל-בוקס".

מערות אפקה

מאיר היקר
מערות אפקה
מדרום למחלף גלילות. פרטים ומסלול טיול (מומלץ בחורף) בלינק

ה דרומי

New member
../images/Emo46.gifשפירא הוא מורה דרך גם חגי היחיד

שפירא הוא מורה דרך גם חגי היחיד
הם מורי דרך למדו בשביל זה מורי דרך מה שצריך לעשות זה לגנוב אותם לכמה שעות בחינם אחרי זה נשחרר אותם בשטח גם ככה הם ידעו לחזור הביתה. עכשיו רצינותחייבים להיפגש ולשמוע מהם על בתים ישנים מספרים זו מצווה ללמוד מהם. רבי שפירא חגי היחיד המושכות בידכם. רבוטה.

לא מדויק

לא מדויק
המקום גודר לשמירה על שלמות המקום, וכן בעת ארועים, מסיבות בטחוניות. אני לא יודע מה ההסדר בין המועצה האזורית/מועצה לשימור אתרים/קק"ל/רכבת-ישראל/רפי יריב ואולי עוד גורמים מעורבים, אבל דבר אחד אני יודע, והוא שרפי יריב השקיע מכספו הפרטי (שלא לדבר על זמנו ומירצו) בשיקום האתר. ניתן לבקר באתר לאחר תיאום טלפוני איתו ולווא דווקא בתשלום. הייתי שם לפני חודש ונפגשנו איתו, ללא כל תשלום וכבר הספקתי להכיר אותו, ואפשר להגיד עליו בלב שלם "מלח הארץ", בלי מרכאות. הגידור נעשה לאחר גניבת הפריטים שהיו במקום (גלגלי רכבת HR), ובמטרה לשמור על המקום. טלפון אחד קטן לרפי היה מבהיר לך את התמונה.(יש לי המספר, פנה אלי במסר אישי)

אליה וקוץ בה

לא מדויק
המקום גודר לשמירה על שלמות המקום, וכן בעת ארועים, מסיבות בטחוניות. אני לא יודע מה ההסדר בין המועצה האזורית/מועצה לשימור אתרים/קק"ל/רכבת-ישראל/רפי יריב ואולי עוד גורמים מעורבים, אבל דבר אחד אני יודע, והוא שרפי יריב השקיע מכספו הפרטי (שלא לדבר על זמנו ומירצו) בשיקום האתר. ניתן לבקר באתר לאחר תיאום טלפוני איתו ולווא דווקא בתשלום. הייתי שם לפני חודש ונפגשנו איתו, ללא כל תשלום וכבר הספקתי להכיר אותו, ואפשר להגיד עליו בלב שלם "מלח הארץ", בלי מרכאות. הגידור נעשה לאחר גניבת הפריטים שהיו במקום (גלגלי רכבת HR), ובמטרה לשמור על המקום. טלפון אחד קטן לרפי היה מבהיר לך את התמונה.(יש לי המספר, פנה אלי במסר אישי)
אליה וקוץ בה
רפי יריב הוא מלח הארץ, והוא השקיע מיוזמתו ומכספו באתר וכל זה ידוע לי היטב. אלא שבשנים האחרונות האיש השתנה (ואנשים ראו זאת בסיור של הפורום), האיש שסרבו לסייע לו ופתאום כשהמוסדות השונים המפורטים בשלט ראו שהמקום קורם עור וגידים החלו לגלות מעורבות יותר בנושא של שותפים לענין, מעשה מקומם מאוד, ורפי יריב במקום להאבק בהם, נראה לי שהוא נכנע. לא יתכן שאתר כזה יהיה סגור ויפתחו אותו מתי שמתחשק, אין לי בעיה גם עם הגידור למרות שזה לא מה שימנע גניבות, ואילו הגלגלים שנגנבו לא היו בתוך המתחם אלא בחוץ מצפון שם הם מושלכים. האתר צריך להיות פתוח חינם לכל דיכפין משך היום ואת הכסף שירויחו מפתיחת בית קפה במקום וחנות ספרים ופריטי מזכרת (זה גם מה שהצעתי לו לפני עשר שנים, והיום פתאום הוא לא זוכר אותי...), אבל, מחד, פעמים רבות מידי כשבאתי המקום היה נעול, אבל גם זה לא מפריע לי כי כשאני מדריך קבוצות במקום (ואני מאלו שהתעקש להביא מטיילים למקום גם כשהיה הרוס למחצה, העיקר להכניס את התחנה לתודעה של האנשים, ובזכותי היא אמנם הפכה להיות למקום בעל ענין), כמו הידיעה שהמקום משמש אתר למסיבות פרטיות וחגיגות שונות כמכונה לעשיית כסף, והחמור ביותר הם השינויים שערך רפי יריב במקום כשהוא הרס חלק מהמבנים שהיו בהחלט פולקלור והיסטוריה, שהוא מתעלם מחלק מהמבנים והם תרתי משמע מחוץ לגדר, ושינויים שערך כמו למשל בשירותים שהפך את הכיוון שלהם והגדיל אותם ושינה אותם ללא היכר. ותאמין לי שאני יכול להוכיח שהוא שינה מאוד את מבנה ואופי התחנה מחד, והתעלם מחלק מהמבנים מאידך, אני מתעד את התחנה הזו לפחות 14 שנה. כתבתי לו לפני מספר שבועות על תחנת החאן שאשפר להשיג משם ג'נדלה שלימה, ושאני מוכן לסייע לו במה שאפשר לטובת התחנה של כפר יהושע, והוא פשוט לא ענה לא לפקס ולא למכתב. אני פשוט חש מאוכזב מאוד מרפי יריב, מאוד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה