הודעה על הריון

מצב
הנושא נעול.
הודעה על הריון

הודעה על הריון
שלום אני בהריון בשבועות הראשונים ומחפשת עבודה. באיזה שלב אני מחוייבת לספר למעביר שאני בהריון ? בראיון ראשון ? לפני חתימת חוזה או רק בשלב של הריון מתקדם ? באם איני מספרת על ההריון ? האם המעביד יכול לפטר אותי ? האם אי גילוי זה שולל ממני את זכויותיי האם יש חוק מדינה בנושא ? איפה אפשר לקרוא את הסעיפים הרלוונטיים ? תודה רבה

תשובה

הודעה על הריון
שלום אני בהריון בשבועות הראשונים ומחפשת עבודה. באיזה שלב אני מחוייבת לספר למעביר שאני בהריון ? בראיון ראשון ? לפני חתימת חוזה או רק בשלב של הריון מתקדם ? באם איני מספרת על ההריון ? האם המעביד יכול לפטר אותי ? האם אי גילוי זה שולל ממני את זכויותיי האם יש חוק מדינה בנושא ? איפה אפשר לקרוא את הסעיפים הרלוונטיים ? תודה רבה
תשובה
אין הוראה מפורשת בחקיקה שמחייבת עובדת לגלות את דבר הריונה במסגרת ראיון עבודה. להפך - גם אם גילתה עובדה זו, המראיין או המעביד אינפ אמורים לקחת בחשבון עובדה זו לצורך קבלתה לעבודה (ואם הם כן - זוהי עבירה על חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה). עובדת במקום עבודה מחוייבת להודיע למעביד על ההריון בחודש החמישי (יוצאי מן הכלל מקום עבודה שבו מדובר בחומרים מסוכנים שיכולים להזיק לאם ולעובר). ההגנה על עובדת בהריון מוקנית לה רק החל מהחודש השישי לעבודתה (אז, המעביד מנוע מלפטר אותה ללא קבלת היתר מהממונה על עבודת נשים, במשרד התמ"ת, מכוח חוק עבודת נשים). יש דעות חלוקות בנושא זה גם בקרב עורכי-הדין וגם בקרב שופטים (לפני כשנה התקיים דיון פתוח בנושא זה במסגרת כנס שהשתתפתי בו). נראה לי, כי אם מדובר בעבודה (ואת יכולה לשפוט טוב יותר ממני) שעובדת ההריון לא מגבילה אותך בביצועה (לא מדובר בעבודה פיזית קשה, הרמת משאות וכו'), ולאור מה שכתבתי כאן, אין חובה לדווח על דבר ההריון. אבל, זוהי החלטה שלך. כמובן, שאם דווחת וכתוצאה מכך לא התקבלת לעבודה, תוכלי להגיש תביעה כנגד המעביד הפונטציאלי על הפליה אסורה. הוראות החוקים שהזכרתי לעיל מצויות באתר משרד התמ"ת. מצ"ב קישור.

מצב
הנושא נעול.
למעלה