הודעה מראש על התפטרות,כמה זמן מראש?

מצב
הנושא נעול.

axelcoon

New member

ערב טוב.יש לי כמה שאלות. אני עובד במקום 5-6 חודשים במשרה חלקית. אם אני מתפטר,כמה זמן מראש עלי להודיע להם? תודה.

תשובה

ערב טוב.יש לי כמה שאלות. אני עובד במקום 5-6 חודשים במשרה חלקית. אם אני מתפטר,כמה זמן מראש עלי להודיע להם? תודה.
תשובה
מתנצלת על העיכוב בתשובה. לא ציינת אם אתה עובד במשכורת חודשית או לפי שעות. להלן שתי האופציות: תקופת ההודעה המוקדמת כאשר מדובר בעובד במשכורת חודשית: (1)במהלך ששת החודשים הראשונים לעבודתו – יום לכל חודש עבודה; (2)מהחודש השביעי ועד לתום שנת עבודה ראשונה – 6 ימים ועוד יומיים וחצי לכל חודש עבודה מהחודש השביעי ואילך (לדוגמא: עובד שהתפטר בחודש השמיני לעבודתו, יהיה חייב להודיע למעביד על כוונתו לסיים את העבודה 11 יום לפני היום בו הוא עוזב. 6 + 1.5X2 = 11) (3)משנת העבודה השנייה ואילך – חודש ימים. תקופת ההודעה המוקדמת כאשר מדובר בעובד בשכר יומי או שעתי: (1)במהלך שנת העבודה הראשונה - יום לכל חודש עבודה; (2)במהלך שנת העבודה השנייה - 14 ימים, בתוספת של יום אחד בגין כל שני חודשי עבודה בשנה האמורה; (3)במהלך שנת העבודה השלישית - 21 ימים, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה האמורה; (4)משנת העבודה הרביעית ואילך - חודש ימים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה