הודעה מוקדמת והצמדת ימי חופש.

• פותח הנושא a79
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

a79

New member

פוטרתי מעבודתי, מיידית . המעסיק הודיע כי ישלם לי חודש ע"ח הודעה מוקדמת (במהלך החודש אין צורך בשרותי). במהלך העבודה צברתי כ- 30 ימי חופש. האם אני יכולה "להצמיד" אותם להודעה המוקדמת ולצאת לחופשה. האם זה פוגע בהודעה המוקדמת? והאם במהלך החופשה (במידה וזה אפשרי) אני מקבלת תנאים סוציאליים וכו'? תודה

a79

New member
שאלה נוספת

פוטרתי מעבודתי, מיידית . המעסיק הודיע כי ישלם לי חודש ע"ח הודעה מוקדמת (במהלך החודש אין צורך בשרותי). במהלך העבודה צברתי כ- 30 ימי חופש. האם אני יכולה "להצמיד" אותם להודעה המוקדמת ולצאת לחופשה. האם זה פוגע בהודעה המוקדמת? והאם במהלך החופשה (במידה וזה אפשרי) אני מקבלת תנאים סוציאליים וכו'? תודה
שאלה נוספת
האם מגיע לי לקבל חלק יחסי ממשכורת 13 שנהוגה בחברה?, ומה לגבי דמי הבראה?, האם יש לי זכות לבקש מהמעסיק לפצל את כל התשלומים (בגלל מס הכנסה)? שוב תודה

שיר ורד

New member
לגבי פיצול הכנסה

שאלה נוספת
האם מגיע לי לקבל חלק יחסי ממשכורת 13 שנהוגה בחברה?, ומה לגבי דמי הבראה?, האם יש לי זכות לבקש מהמעסיק לפצל את כל התשלומים (בגלל מס הכנסה)? שוב תודה
לגבי פיצול הכנסה
בעיקרון אסור למעסיק לבצע רישום פיקטיבי לצורך תכנון מס, בין אם מדובר בתכנון מס מצידו או בתכנון מס מצדך. לכן, גם אם זה יכול היה להפחית את חבות המס שלך, זה היה מעשה בלתי חוקי, למרות שסביר שמס הכנסה לא יעלה על כך. המעסיק גם מסתכן שלאחר מכן תתבעי אותו לשלם לך פצויי הלנה. ועכשיו לשאלה האם זה בכלל כדאי לך. זה כדאי כאשר הפיצול הוא לשנת המס הבאה והכנסתך הצפויה בשנת המס הבאה תהיה נמוכה בהרבה. כאשר הפיצול הוא למהלך שנת המס הנוכחית, את יכולה לקבל את אותו החזר מס (וכנראה גדול יותר ) גם ללא פיצול אם בתום שנת המס, תגישי בקשה להחזר מס. התרגיל שאת מציעה , יכול לחסוך דווקא בתשלומים לביטוח הלאומי, שם החישוב הוא על בסיס חודשי. אבל, רוב התשלומים המתוספים בחודש סיום העבודה, כגון פדיון חופשה, פצויי פיטורים ודמי הבראה, פטורים לגמרי מביטוח לאומי, כך שגם במקרה זה, לא בטוח שתרויחי משהו מהרגיל הנ"ל, אולי אפילו תפסידי, אם חלק מהתשלומים הנ"ל ינתנו בחודש שקדם לסיום עבודתך לפי הדווח המפוצל.

a79

New member
תודה../images/Emo51.gif

שאלה נוספת
תודה

אם פוטרת מייידית...

אם פוטרת מייידית...
אז את כבר לא יכולה לצאת לחופשה, אבל המעביד יהיה חייב לשלם לך פדיון של החופשה הזו בכסף, בנוסף לסכום של ההודעה המוקדמת. לגבי דמי הבראה - אם לא שילמו לך את זכאית לקבל, על השנתיים האחרונות. את יכולה לבקש מהמעביד שהוא יפצל לך את התשלומים מטעמי מס, אבל אני לא יודע אם הוא יסכים ואני גם לא יודע אם זה משנה, כי ממילא חישוב המס הוא שנתי, אז גם אם בהתחלה יירד הרבה מס בגלל שהתשלום יהיה בבת אחת, תוכלי להתחשבן עם מס הכנסה בסוף השנה ולקבל החזר. אבל את יכולה לחכות לתשובה של שיר ורד - הוא בטח יודע יותר בענייני מס הכנסה. לגבי חלק יחסי ממשכורת 13, זה תלוי איך זה מוגדר. אם זו זכות של כל עובד לקבל, וזה לא תלוי בכלום - אז נראה לי שכן. אם זה מוגדר כ"בונוס" או משהו דומה שנעשה על פי החלטה ספציפית של המעביד, אז כנראה לא.

דמי הבראה

אם פוטרת מייידית...
אז את כבר לא יכולה לצאת לחופשה, אבל המעביד יהיה חייב לשלם לך פדיון של החופשה הזו בכסף, בנוסף לסכום של ההודעה המוקדמת. לגבי דמי הבראה - אם לא שילמו לך את זכאית לקבל, על השנתיים האחרונות. את יכולה לבקש מהמעביד שהוא יפצל לך את התשלומים מטעמי מס, אבל אני לא יודע אם הוא יסכים ואני גם לא יודע אם זה משנה, כי ממילא חישוב המס הוא שנתי, אז גם אם בהתחלה יירד הרבה מס בגלל שהתשלום יהיה בבת אחת, תוכלי להתחשבן עם מס הכנסה בסוף השנה ולקבל החזר. אבל את יכולה לחכות לתשובה של שיר ורד - הוא בטח יודע יותר בענייני מס הכנסה. לגבי חלק יחסי ממשכורת 13, זה תלוי איך זה מוגדר. אם זו זכות של כל עובד לקבל, וזה לא תלוי בכלום - אז נראה לי שכן. אם זה מוגדר כ"בונוס" או משהו דומה שנעשה על פי החלטה ספציפית של המעביד, אז כנראה לא.
דמי הבראה
למה הדרישה עבור זכאות רק עבור שנתיים ?? פריסת הפיצויים נעשית מול מס הכנסה ולא מול המעביד

a79

New member
ומה לגבי ביטוח מנהלים?

אם פוטרת מייידית...
ומה לגבי ביטוח מנהלים?
המעסיק אמר שאני לא חייבת לפדות את הפוליסה?, האם זה לטובתי או לטובתו?, ובמידה ואני לא פודה אותה (פיצויים), אני אוכל לעשות זאת בהמשך?

שיר ורד

New member
ביטוח מנהלים

ומה לגבי ביטוח מנהלים?
המעסיק אמר שאני לא חייבת לפדות את הפוליסה?, האם זה לטובתי או לטובתו?, ובמידה ואני לא פודה אותה (פיצויים), אני אוכל לעשות זאת בהמשך?
ביטוח מנהלים
זה לא משנה כלל למעסיק אם תפדי או לא. עלייך רק לוודא שאת או חברת הביטוח מקבלים ממנו מכתב שחרור וטופס 161. אם את חושבת שתגיעי לגיל פרישה 67 ותרצי לחיות בתנאים כלכליים סבירים, אז את צריכה להשאיר מספיק כספים בביטוח המנהלים ו/או קרנות פנסיה. כמה להשאיר וכמה אפשר להוציא, זה כבר מחייב ניתוח פיננסי מעמיק, שמאוד קשה לעשות אותו. עוד לא נתקלתי במישהו שעשה ניתוח אמיתי של הצרכים הפיננסיים שלו בגיל פרישה. נתקלתי במאמר או שניים, שמסבירים איך צריך לעשות את הניתוח, ולמרות שבמאמר ניסו לפשט את הניתוח, זה בהחלט מסובך. אם יש לך את שני המסמכים שציינתי, תוכלי לפדות את כספי הפצויים גם בהמשך , אם האוצר לא ישנה את תנאי הפוליסה לרעה רטרואקטיבית. שימי לב, משיכת כספי הפצויים בפטור ממס, עשויה לפגוע לך בהנחתת המס הניתנת למקבלי פנסיה מעל גיל פרישה. כמו בחישוב הסכומים שיש להשאיר בביטוח, גם החישוב של איזה הטבת מס עדיפה , הוא מסובך.

a79

New member
עוד שאלה

עוד שאלה
מה לגבי מתנה לחג?, תאריך סיום העבודה יהיה בסוף ספטמבר, האם לדעתכם אני זכאית למתנה לרה"ש שמקבלים העובדים?

שיר ורד

New member
מתנה לחג - היא נוהג ולא חובה חוקית

עוד שאלה
מה לגבי מתנה לחג?, תאריך סיום העבודה יהיה בסוף ספטמבר, האם לדעתכם אני זכאית למתנה לרה"ש שמקבלים העובדים?
מתנה לחג - היא נוהג ולא חובה חוקית
בכל מקום מתיחסים אחרת לעובדים חדשים/פורשים בקשר למתנת חג.

מצב
הנושא נעול.
למעלה