הוא נושך לי ת'ציצי".... הצילו...

kerench

New member
הוא נושך לי ת'ציצי".... הצילו...

שלשום נועם שלי (שיונק חלקית כיום - בן 9.5 חודשים) - רק לילה וערב נשך פתאום את הציצי בזמן הנקה אבל מה זה נשיכה עם הארבע שיניים שיש לו - שתיים למעלה שתיים למטה זה קרה שוב בהנקה שלאחריה אתמול כשזה קרה שוב בלילה אמרתי זהו אני מפחדת - זה נורא כואב וכנראה שהוא לא רוצה יותר ציצי לאחרונה אני גם שמה לב שהוא מדי פעם לא רוצה ציצי אבל בקבוק כן הלילה הזה נתתי לו בקבוק והשאלה הנשאלת היא. יותר נכון שתי שאלות: 1. יש לי עדיין חלב בציצי - איך אני מייבשת אותו - אני צריכה לעשות משהו עם זה או לתת לו "ללכת" חופשי? חוץ מזה שהציצי קצת נפוח ותורם לגודל יפה של הציצי
אין לי כאבים או גושים . 2. לגבי אכילה בלילה - עד היום נוני שלי מתעורר פעמיים בלילה לינוק. עכשיו מה אני עושה? נותנת לו בקבוק עם סימילק? ואיזה כמות? כמובן שמנסה שיפסיק בכלל לאכול בלילה אבל אני לא מצליחה לעבוד עליו עם מוצץ ומים - כמות ארוחה שלו היא 180 גם ארוחת אמצע הלילה צריכה להיות 180? ממתינה לתגובות מכם ותודה מראש קרן

Big Mama 1

New member
אאוצ'! ../images/Emo122.gif

שובב קטן הנועם הזה.....
תשמעי, יש מומחיות יותר גדולות ממני לנושא הנקה, ואני מניחה שיהיו פה מלא עצות טובות וחכמות איך ומה לעשות כדי לשמר את ההנקה בכל זאת. אני לא נגד, נהפוך הוא, מאוד מאוד בעד. אבל, אם בכל זאת תחליטי לסיים את פרק ההנקה, יש פטנט טבעי לייבוש חלב, עובד כמו קסם. חליטה של מרווה: מרתיחים כמה עלי מרווה בכוס מים, אפשר להמתיק אם הטעם ממש חזק, ושותים שלוש פעמים ביום. כבר אחרי יומיים שלושה יש הפחתה משמעותית בכמות החלב. נסי ותהני

kerench

New member
כן.. ממש אאוצ'

האמת היא שאני די מתבאסת מזה שאפסיק להניק אותו נורא נהניתי מזה נורא נורא אהבתי את החיבור שהיה של שנינו ברגעים אלה תגידי אין מצב לתת לזה להפסיק לבד? לחלב? מה יקרה אם לא אעשה משהו? תאנקס

יכול להיות שלא יקרה כלום

בהרבה מקרים זה יפסיק לבד בלי בעיות. מרווה היא אכןחומר ידוע בתכונותיו ליבש חלב.

כמעט כל תינוק מנסה לנשוך מתישהו

וזה בדרך כלל הגיל שהם מתחילים. אצל רוב הילדים זה לא אומר שהם רוצים להגמל. זה מן נסיון להפעיל את השיניים החדשות שצמחו להם ואם אמא גם קופצת וצורחת, זה הכי כיף... כל ארבעת ילדי, שאי אפשר להאשים אותם בנסיונות גמילה מוקדמים, ניסו את זה מתישהו. הייתי אסרטיבית. מי שנשך, מצא את עצמו מורד מהשד ומונח ברגישות אך בנחישות על השטיח שלידי תוך אמירה שלא נושכים ומי שנושך, לא יונק. כולם הפנימו את המסר החד משמעי וחזרו לינוק כמו שצריך. שירה היחידה שמנסה לפעמים לנשוך. היא מסתכלת עלי בממזריות ונושכת חלש, רק כדי לקבל תגובה... אם את רוצה לגמול, בגיל תשעה וחצי חודשים לא חייב להיות גודש בכלל. אין צורך ליבש את החלב. הוא יעלם לבד. כמובן שמומלץ לעשות הכל בהדרגה כדי שלא יווצר גודש. אם את מרגישה מלאות לא נעימה, מומלץ לסחוט ידנית עד להקלה. לחזור על זה כמה שצריך והחלב, או לפחות הכמויות הגדולות, יעלמו. לא להוציא הרבה חלב מהשד כל פעם. המטרה היא להוריד בהדרגה את התפוקה. לגבי ארוחות לילה - אין לי מושג. מעולם לא נתתי בקבוק בלילה. יש ילדים שבגיל הזה עדיין אוכלים בלילה גם מבקבוק. גמ"ל מהנקה לא מומלץ לפני גיל שנה.

kerench

New member
../images/Emo6.gif הרגת אותי

מצחיקולה בכל אופן הוא התעורר מקודם ותוך כדי הכנת הבקבוק החלטתי שאתגבר על פחדיי ואתן לו לינוק לא יודעת משום מה אני מתה מפחד שינשך אותי שוב כי זה ממש כאב לי בכל מקרה הפונפון שלי ינק יפה ובכייף כמו שכייף לנו ביחד אני ממש אבל ממש לא בא לי להפסיק להניק ולו בשביל הפעמיים-שלוש בערב/לילה מקווה שבכל זאת זה לא הסוף תודה על התגובה קרן

מרב.

New member
רק לגבי הנשיכות-

זה לא אומר שהוא לא רוצה לינוק יותר. זה אומר שאם את רוצה להמשיך להניק אותו, את צריכה להציב לו גבולות. בפעם הבאה שינשך אותך, תגידי לי בטון תקיף- לא נושכים, ותרחיקי אותו מהציצי למשך 10 דקות. אני בטוחה שהוא יפנים מהר את המסר.\אגב, גם אם תחליטי להפסיק להניק, למענך ולמענו- כדאי להוריד את ההנקות שנותרו באופן מסודר- תחילה הנקה אחת וכמה ימים לאחר מכן- את השניה. זה בריא יותר לשניכם, וגם לציצי. את החלב שמצטבר יש לסחוט מעט עד להקלה במקלחת או בכיור- כדי שלא תתפתח לך שם דלקת. כך בכל פעם שאת מרגישה גודש- ולשחרר רק עד להקלה, לא יותר.

kerench

New member
טוב... בנתיים הוא ינק עכשיו ..

נקווה שנחזור לשגרה הרגילה..... אני באמת חייבת להתחיל להיות תקיפה קצת כי גם כשאני מנסה אני מחייכת או צוחקת תוך כדיי נסיון הקשיחות בכל אופן מישהי יודעת לגבי האכלה בלילה איך זה הולך עם בקבוק?

chompi1

New member
כשעברנו לבקבוק

נתנו אותה כמות בלילה כמו ביום (אצל שירה, 180 מ"ל). תתני אותה כמות, מקסימום הוא לא יאכל הכל, ואם זה יהיה עקבי, תקטיני כמויות.

גם שלי נושכת אותי בהתחלה צעקתי מכאב

ואחר כך למדתי לנתק אותה בעדינות,ולהגיד לי כואב לי אני לא מוכנה שתינקי עכשיו, כי גם ככה זה היה משחק, והיא למדה, כל פעם הוצאתי ואמרתי שזה כואב לי ולא נעים והרחקתי אותה ממני, והיא למדה. הכי מצחיק שהיא נשכה והסתכלה עליי בחיוך עם עיינים מאושרות כאלו...........לא נורא הם לומדים. להיות תקיפה, גם אני פחדתי כל פעם שבאתי להניק פחדתי.זה עובר אחרי כמה פעמים שאת תקיפה ורצינית.

למעלה