הוא מתיש אותי....

הוא מתיש אותי....

הגדול שלי. בן כמעט 9. מוציא מהדעת.
הוא לא מוכן לשחק אם האחיות שלו - מעדיף לריב איתן (עדיף בשיטת "הפרד ומשול" שגורם לריבים נוספים בין כולם).
הוא לא מוכן ללכת לחברים, וכשכבר הולך - ישר בא עם החבר הבייתה ומתחיל לריב עם האחיות שלו (הן נכנסות לי לחדר, הן מתערבות לי, הן מציקות לנו...)

הבוקר היתה אצלנו חברה שלי עם הבן שלה. הבן קרוב יותר בגיל לבנות מאשר לגדול (בן 5. הבנות בנות 4). אבל שני הבנים החליטו לשחק יחד, מידרו את הבנות החוצה, ועשו "חבורת בנים".
עכשיו באה עליהן חברה. ביקשנו ממנו להפסיק להתערב ולתת לילדות לשחק. ומאז הוא כל הזמן מפריע להן. מתערב להן במשחקים, נכנס להן לחדר, מציע הצעות שגורמות ריבים, ועוד...
שמעירים לו, הוא מתעצבן ומתפרץ שזה לא פיר שלהן יש משחקים ולו אין.

אי אפשר ככה.
הן לא בעונש שאח שלהן לא רוצה ללכת לחברים שלו (או להזמין אליו), שהוא לא מוצא עיסוקים שלא קשורים בלשחק במחשב או להציק להן.

מנסה

קצת תלוי באופי שלו, כי ילד פתוח אפשר לדבר איתו יותר
הייתי מנסה שנייה בערב בשקט כשהוא לא בסביבה לנסות להבין את העולם דרך העיניים שלו. נשמע לי שלא טוב לו. שהוא לא מרגיש טוב ומוציא את זה בכל מיני דרכים כאלו מציקות החוצה, סוג של פריקת תסכולים. אז קודם כל הייתי מנסה להבין מה קורה איתו. מה חסר לו או עם מה הוא מתמודד שקשה לו.
תראי קשה לתת עצה טובה כי אני לא מכירה את הרקע. האם הוא ככה לאחרונה? או תמיד? ממתי זה התחיל? בדרך כלל התשובה מתי זה התחיל כבר מרמזת מה הפתרון.

ותמיד אפשר לעזור לו למצוא עוד תחביבים/חוגים עיסוקים אולי הוא טיפוס שצריך יותר הכוונה וקשה לו לבד למצוא.

D X 9

New member

למעלה