"ההצלחה השקטה של הרכבת הקלה בירושלים"

מצב
הנושא נעול.

לפי הכתבה בדה מרקר הרכבת "מוסיפה נדבך משמעותי למאבק באלימות ובתוקפנות במרחב הציבורי". נקודת מבט מעניינת. http://www.themarker.com/1.2075143

davidfainshtein

Member
מנהל
יש לכך גם צד אחר:

לפי הכתבה בדה מרקר הרכבת "מוסיפה נדבך משמעותי למאבק באלימות ובתוקפנות במרחב הציבורי". נקודת מבט מעניינת. http://www.themarker.com/1.2075143
יש לכך גם צד אחר:
הרכבת הקלה הביאה לסינרגיה חסרת תקדים בין האוכלוסיות השונות בירושלים - בעיקר בין יהודים לערבים וכצפוי - הסינרגיה לרוב שלילית. תקריות אלימות הקשורות לשבאב המזרחי ירושלמי הן תופעה יומיומית.

יודע מה? גם זה טוב

יש לכך גם צד אחר:
הרכבת הקלה הביאה לסינרגיה חסרת תקדים בין האוכלוסיות השונות בירושלים - בעיקר בין יהודים לערבים וכצפוי - הסינרגיה לרוב שלילית. תקריות אלימות הקשורות לשבאב המזרחי ירושלמי הן תופעה יומיומית.
יודע מה? גם זה טוב
זה טוב שמתמודדים עם המציאות ולא מתעלמים ממנה ובונים חומות

אין שום דבר טוב בזה

יודע מה? גם זה טוב
זה טוב שמתמודדים עם המציאות ולא מתעלמים ממנה ובונים חומות
אין שום דבר טוב בזה
לא יודע מי הגאון שבחר להעביר את הרכבת בתוך שכונות ערביות. אין שום קו תחבורה ציבורית שעושה את זה, יהודי או ערבי. וכנראה, בטוח, שיש לזה סיבה טובה.

לא היתה אפשרות אחרת

אין שום דבר טוב בזה
לא יודע מי הגאון שבחר להעביר את הרכבת בתוך שכונות ערביות. אין שום קו תחבורה ציבורית שעושה את זה, יהודי או ערבי. וכנראה, בטוח, שיש לזה סיבה טובה.
לא היתה אפשרות אחרת
החוק הבינלאומי מחייב זאת

alantan

New member
החוק הבינלאומי מחייב זאת

לא היתה אפשרות אחרת
החוק הבינלאומי מחייב זאת
החוק הבינלאומי מחייב זאת

לפי אותו הגיון, החוק הבינלאומי מחייב שאת הרכבת הקלה של לידס יעבירו בתוך בראדפורד...

אשמח לדעת איזה חוק "בינלאומי" בדיוק קובע את המסלול המיטבי של רכבת קלה. אגב, לא שאני אישית מתנגד לכך שהרכבת תעבור שם, אבל יש שימוש מופרז בביטוי השחוק הזה.

אכן

החוק הבינלאומי מחייב זאת

לפי אותו הגיון, החוק הבינלאומי מחייב שאת הרכבת הקלה של לידס יעבירו בתוך בראדפורד...

אשמח לדעת איזה חוק "בינלאומי" בדיוק קובע את המסלול המיטבי של רכבת קלה. אגב, לא שאני אישית מתנגד לכך שהרכבת תעבור שם, אבל יש שימוש מופרז בביטוי השחוק הזה.
אכן
החוק הבינלאומי מחייב שבניית תשתיות בשטח כבוש תשרת גם את האוכלוסיה בשטחים אלו. ספציפית בירושלים הנושא נדון לגבי אלסטום בבית משפט צרפתי שהכריע שאלסטום לא עוברת על החוק כיוון שהקו מיטיב גם עם האוכלוסיה הערבית.
עכשיו בטח יהיה מי שיקפוץ ויגיד מה כבוש מלפפון כבוש אבל זה כבר לא הדיון כאן.

alantan

New member
בדיוק על המשפט האחרון צחקתי... מה שכתבת זו רק

אכן
החוק הבינלאומי מחייב שבניית תשתיות בשטח כבוש תשרת גם את האוכלוסיה בשטחים אלו. ספציפית בירושלים הנושא נדון לגבי אלסטום בבית משפט צרפתי שהכריע שאלסטום לא עוברת על החוק כיוון שהקו מיטיב גם עם האוכלוסיה הערבית.
עכשיו בטח יהיה מי שיקפוץ ויגיד מה כבוש מלפפון כבוש אבל זה כבר לא הדיון כאן.
בדיוק על המשפט האחרון צחקתי... מה שכתבת זו רק
הסתמכות על דעה שהשטח כבוש. אין תמימות דעים לגבי הסטטוס החוקי של השטח. גם בקהילה הבינלאומית - תתפלא, אבל יש דיסוננס בין הדעות שמובאות בחדרי חדרים לבין מה שמפיצים בפומבי משרדי החוץ השונים שלהם אינטרסים כלכליים בעולם הערבי.

שומע ומבין שיש בעיה רצינית

תספר את זה לאשתי ולילדה שלי
שפעמיים ביום זוכה להטרדות מיניות ואחרות מצד הערבים!
עזבתי את ירושלים לטובת גוש דן לפני כ5 שנים ולכן לא מכיר את הנושא מקרוב. אני שומע ומבין שיש בעיה רצינית, יחד עם זאת צריך להיזהר לא ליפול כאן לגזענות ואם יש בעיה מיוחדת עם קבוצת האוכלוסיה הזאת צריך לתלות את האשם בחינוך ובמתחים נוספים ולשאוף לתיקון.

davidfainshtein

Member
מנהל
טוב, אני אנצור את לשוני מכאן והלאה

עזבתי את ירושלים לטובת גוש דן לפני כ5 שנים ולכן לא מכיר את הנושא מקרוב. אני שומע ומבין שיש בעיה רצינית, יחד עם זאת צריך להיזהר לא ליפול כאן לגזענות ואם יש בעיה מיוחדת עם קבוצת האוכלוסיה הזאת צריך לתלות את האשם בחינוך ובמתחים נוספים ולשאוף לתיקון.
טוב, אני אנצור את לשוני מכאן והלאה
כי אני מעדיף להימנע מתיאור גרפי על גבי הפורום של מה שאני חושב שצריך לעשות לאותה "קבוצת אוכלוסיה".

alantan

New member
מה נסגר עם המצלמות במעגל סגור? הן סתם ליופי?

מה נסגר עם המצלמות במעגל סגור? הן סתם ליופי?
אין שום אכיפה?

בשונה מהטרדות מיניות מצד גברים באופן כללי?

בשונה מהטרדות מיניות מצד גברים באופן כללי?
לצערי, גם בתל אביב מטרידים נשים בתחבורה ציבורית וה "הצלחה" של המשטרה בטיפול בתופעה או לפחות נסיון הגון לעשות את זה, דומים בשני המקרים.

ברור שערבים מטרידים נשים יותר מיהודים ולכן היית מצפה שבירושלים יהיה מאמץ מיוחד לטפל בתופעה הזו. חבל מאד שזה לא המצב

מצב
הנושא נעול.
למעלה