ההצגה תעשה לי לייק-הצעה בנוגע לסכנות באינטרנט

ההצגה תעשה לי לייק-הצעה בנוגע לסכנות באינטרנט

היי, שמי כנרת, ואני מנהלת התיאטרון - תיאטרון בזמן. במקרה קראתי את הדיון על ילדים שעברו התעללות, ועל השימוש בפייסבוק ובאינטרנט שמעצימים את הדחיה החברתית, ורציתי לספר לכם על הצגה שאנחנו מריצים בשנה האחרונה בדיוק על הנושא הזה. ההצגה "תעשה לי לייק" מתאימה לתלמידים בכיתות ז-י"ב. ההצגה יוצרת הזדהות עם שי - הדמות הראשית, שעובר תהפוכות בחיים החברתיים, המונעים בפייסבוק, בסקייפ ובאייפון. ההצגה משאירה רושם חזק אצל הילדים, ומביאה אותם להבנה: כמה קל להסיט ילדים בעולם האינטרנט, ומה המשמעות להיות קורבן של חבורה גדולה של ילדים. הם מרגישים את הצער והכאב ששי עובר - התחושה מניעה אותם לחשוב כיצד ניתן למנוע את החוויה, ואיך להתמודד עם הבעיה. ההצגה היא הצגת יחיד המלווה בקטעי קולנוע, שיוצרים את סיפור המסגרת, מוסיפים מימד נוסף, מעשירים את ההצגה, ויוצרים אינטרקטיביות על הבמה. אחרי ההצגה אנחנו מנהלים דיון על עולם האינטרנט - על יתרונותיו וחסרונותיו ועל גלישה בטוחה, וקושרים את ההצגה לתכנית הלימודים "כישורי חיים". בהצגה משחק ניר שעיבי - שמשחק היום בהצגות התיאטרון "החברה הטובעים" ו"רן בדרכים", ובסדרת הטלויזיה "החברה הטובים" בתפקיד אסי (הילדים מכירים אותו). אני אשמח לתת פרטים נוספים והמלצות מבתי הספר אליהם הגענו. כנרת כנרת פרי מרקו מנהלת התיאטרון תיאטרון בזמן www.tbazman.co.il 04-6251357 052-8792733

למעלה