יופי
ואם נכבוש את ירדן, היא גם תהיה שלנו? ואם הסורים יכבשו אותנו, אז זה יהי שלהם כי הם כבשו? ככה סתם? מצדיקים מצב מעצם קיומו? מצטער, אבל זה לא הולך ככה. את הגולן בהחלט ניתן להחזיר במסגרת הסכם שלום שיכלול פיקוח על תעשיית הנשק הבלתי קונבנציונלית של סוריה, פירוז הגולן ויציאת כוחות סוריה מלבנון מה שישתק לחלוטין את החיזבאללה. כמובן שלא תותר נגישות סורית לכנרת והצדדים יחתרו לנורמליזציה שתניב פירות כלכליים. אבל, אין שום טעם להתפלמס סביב ההגדרה של הכיבוש. ברמת הגולן יושבים תושבים שאינם מתנגדים לכיבוש, ואף נהנים מזכויות אזרח, לכן הבעיה לא דוחקת שם. הבעיה ביו"ש היא השליטה על האנשים. אתה לא יכול להחזיק שלושה וחצי מליון בני אדם ללא אזרחות, אתה לא יכול לקבל את השטחים אבל לא את האנשים, לא נעים, אבל זו האמת. אתה בוודאי לא יכול להקים התנחלויות בשטח הזה, לתת אזרחות לאנשים שגרים בהתנחלויות אבל לא לתת אזרחות לערבים שגרים שם. והאם אתה רוצה לתת אזרחות לשלושה מליון וחצי פלשתינאים, שיבחרו לכנסת? אני לא. אני אתן לך אקסיומה - העולם אינו פשטני כפי שאתה מציג אותו. עכשיו תחשוב לבד ותפתח לך תפיסת עולם משל עצמך, רק תהיה אדם חושב שמבין שהמציאות איננה שחור ולבן. אני אשמח אם אחרי שתחשוב תגיע למסקנה נגדית לזו שלי ואז נוכל לקיים גם דיון ברמה, מה שאין כאן כרגע. ואני יודע שאני מתנשא.