ההפגנה: "באש חיה מפזרים הפגנה?"

ליאור ט

New member
ההפגנה: "באש חיה מפזרים הפגנה?"

מצורפת ההודעה שנשלחה לעיתונות ולאתר מרצ בנוגע להפגנה החשובה מחר בשעה 16:00 מול הקריה. בהתאם להצעה שעלתה במהלך הדיון שלכם בנושא בפורום, הודעה על ההפגנה תימסר גם לתנועות אחרות, כולל מהימין. נפגש שם ליאור

../images/Emo32.gifח"כ זהבה גלאון התארחה

כרגע אצל יצפאן

croovy

New member
איך מגיעים לשם?

אני בכפ"ס. זה קרוב לתחנת רכבת או שאני צריך לנסוע באוטובוס? איזה רחוב זה בכלל?

jepe

New member
אני לא מבין איך אתם יכולים לתמוך

באנשים שתומכים בטרור ומנסים לפגוע בגר ההפרדה שהיא בעצם החומה היחידה ביננו לבין הרוצחים האלה. אין לי בעיה שיפגינו אבל ברגע שהם מנסים לפגוע ברכוש המדינה ובבטלון המדינה והפרת צו אלוף,אז הם כבר פושעים לכל דבר. אני תומך מאוד בחיילים שירו בהם וחבל שלא ירו עוד. הם היו בסכנה ממשית ,אם הם היו פורצים את הגדר,היה יכול להסתער על הישוב המון זועם של הערבים ומי יודע איזה טבח הם הם (הערבים)היו עושים. איך אפשר לצדד ברוצחי תינוקות וילדים. אני לא מבין אתכם . ואל תגידו שבלי הגדר הם יאהבו אותנו ולא התפוצצו כי גם לפני הגדר הם עדיין טבחו בנו. אני רק אומר שחבל שאנחנו לא מדינה כמו ארה"ב שפיגוע אחד והיא יכולה לפתוח מלחמת עולם. אנחנו כולה בורג קטן אבל צריכים להיות חזקים ולא לתמוך בהם. זכותי לחשוב כך,לא מנסה לגרום מריבות

"רכוש של המדינה" אמוּר להיות

בַּמְּדִינָה. לא כך? אם מישהו היה חושב ברצינות שחומה תגן עליו מפני שכנו, הוא אמוּר להקים אותה בגבול ביניהם, ולא בתוך השטח של השכן. לא כך?

אין ספק

כל אחד מאיתנו הוא בורג קטן במערכת... בפעם הבאה שאתה משתמש בביטויים, תימנע מקונוטציות לא נעימות. "המון זועם של ערבים שמסתער על היישוב..." עכשיו הצלחת להפחיד אותי.

jepe

New member
זה המדינה שלנו ,אנחנו כבשנו אותם.

גם הגולן כבוש אז אולי גם נחזיר אותו? ונשאר רק תל אביב .

אתה צודק. היום מדינת ישראל

שולטת רק בתל אביב וברמת הגולן. לכן, אם נחזיר את רמת הגולן, תישאר בידינו רק תל אביב. אם 1 + 1 שווה 2, אז 2 פחות 1 שווה 1.

יופי

ואם נכבוש את ירדן, היא גם תהיה שלנו? ואם הסורים יכבשו אותנו, אז זה יהי שלהם כי הם כבשו? ככה סתם? מצדיקים מצב מעצם קיומו? מצטער, אבל זה לא הולך ככה. את הגולן בהחלט ניתן להחזיר במסגרת הסכם שלום שיכלול פיקוח על תעשיית הנשק הבלתי קונבנציונלית של סוריה, פירוז הגולן ויציאת כוחות סוריה מלבנון מה שישתק לחלוטין את החיזבאללה. כמובן שלא תותר נגישות סורית לכנרת והצדדים יחתרו לנורמליזציה שתניב פירות כלכליים. אבל, אין שום טעם להתפלמס סביב ההגדרה של הכיבוש. ברמת הגולן יושבים תושבים שאינם מתנגדים לכיבוש, ואף נהנים מזכויות אזרח, לכן הבעיה לא דוחקת שם. הבעיה ביו"ש היא השליטה על האנשים. אתה לא יכול להחזיק שלושה וחצי מליון בני אדם ללא אזרחות, אתה לא יכול לקבל את השטחים אבל לא את האנשים, לא נעים, אבל זו האמת. אתה בוודאי לא יכול להקים התנחלויות בשטח הזה, לתת אזרחות לאנשים שגרים בהתנחלויות אבל לא לתת אזרחות לערבים שגרים שם. והאם אתה רוצה לתת אזרחות לשלושה מליון וחצי פלשתינאים, שיבחרו לכנסת? אני לא. אני אתן לך אקסיומה - העולם אינו פשטני כפי שאתה מציג אותו. עכשיו תחשוב לבד ותפתח לך תפיסת עולם משל עצמך, רק תהיה אדם חושב שמבין שהמציאות איננה שחור ולבן. אני אשמח אם אחרי שתחשוב תגיע למסקנה נגדית לזו שלי ואז נוכל לקיים גם דיון ברמה, מה שאין כאן כרגע. ואני יודע שאני מתנשא.

נכון

האנרכיסטים האלו, שאינם נציגיו הלגיטימיים של השמאל, פשעו. אני לא זוכר שכתוב בחוק של מדינת ישראל שכל אדם שעבר על החוק צריך לקבל כדור מאש חיה. יש עבירה ויש עבירה, יש עונש ויש עונש. ההתפרעות של האנרכיסטים לא היתה גרועה במאומה מההתפרעות של אנשי חוות גלעד, שלא ספגו אש חיה. עכשיו בנוגע לטענה כאילו הגדר היא זו שמפרידה בינינו לבין המרצחים. על פניו זה נכון, אבל ברור שהפלת השער, כשכוחות צה"ל עומדים מנגד לא היתה מביאה להסתננות מחבלים. עד לפני כמה חודשים לא היתה גדר במסחה, ולא אירע שום טבח. זיכרון קצר הא? מדובר באחד התירוצים הגרועים והמגוכחים ששמעתי. תבין, לא מדובר כאן על ויכוח של ימין שמאל כי אם על נוהלי הירי של צה"ל, היחס שלו לחיי אדם ולזכויות אדם וכיו"ב. הייתי מגיב בדיוק באותה מידה אילו היה מדובר במאחז. אין לירות באש חיה כלפי אנשים כשלא נשקפת מהם סכנת חיים. ודי להתפתל, לא נשקפה סכנת חיים במקרה הזה.

טקסט ההודעה + הצעה מִרשעת למפגינים.

טקסט ההודעה: "אש חיה לפיזור הפגנה ??? נוער וצעירי מרצ יוצאים ביום ד', 31/12/03, בשעה 16:00, להפגנה מול הקריה בת"א תחת הסיסמה: "באש חיה לא מפזרים הפגנה". ההפגנה תקרא לשר הבטחון להפנות מיד תקציבים לרכישת אמצעים לפיזור הפגנות לכל כוח שעלול להיתקל במצבים דומים. העובדה שברכב החפ"ק שהגיע לנקודה ביום ששי לא היו אמצעי אלפ"ה היא שערורייה שחייבת להיחקר! במהלך ההפגנה יענדו כל המשתתפים סרטים עם הכיתוב: "אל תירו עלי", יחזיקו שלטים עם סיסמאות שונות כגון: "באש חיה לא מפזרים הפגנה", "שמעתם על גז מדמיע?", "כבר אין רימוני הלם?" ועוד להפגנה יוזמנו תנועות נוער וצעירים גם מחוגי הימין מתוך אמונה שלא מדובר בנושא פוליטי אלא בעקרונות בסיסיים של שלטון חוק. נוער וצעירי מרצ נחושים בדעתם לצאת שוב ושוב למשמרות מחאה בנושא עד שינתנו הוראות ברורות לכוחות צה"ל ומג"ב בשטח ברוח החלטות ועדת אור – הפגנה מפזרים באמצעים לא קטלניים !". הצעה מִרשעת: אפשר להוסיף את הסיסמאות הבאות: לא יטורטרו פלסטינים במחסום אחד למעלה משעתיים! לא ייכרתו למעלה מ-100 עצי זית בפעם אחת! לא ייבנו בהתנחלויות יותר מ-100 דירות חדשות בבת אחת! לא תיבנה החומה במרחק פחוק משני מטרים מביתו של תושב פלסטיני! לא יימשך הכיבוש למעלה מ-1000 שנה!

מה הנקודה?

יש דבר רע אחד אז אסור למחות כנגד השני? יש פלשתינאים סובלים אז אסור למחות כנגד יד קלה על ההדק? אם הפגנה כלשהי היא בעיניך צודקת, יש למפגינים את הזכות להגרר לונדליזם? באמת שלא ברורה לי הנקודה שלך מר טלמון, או הרלוונטיות שלה לנושא.

זה קצת דומה להסברת בדיחה.

אני בטוח שאנשי מרצ הבינו מצויין את כוונתי, מר וינסטון. הם יודעים מצויין שהיד היתה קלה על ההדק תמיד, אבל כלפי פלסטינים "בלבד". עכשיו המפגינים החביבים מעניקים לגיטימיות לחומה הנפשעת, להגנה עליה (זה לא מצחיק שצריך להגן עליה?), לפיזור הפגנות נגדה בגז מדמיע וברימוני הלם! זה כמו להפגין נגד אנסים בגלל שהם... קילקלו את התסרוקת לנאנסת. ונדליזם?! התלוצצת מן הסתם? הפכת את החומה הנתעבת הזאת לאתר נשמר ע"י יונסקו? למקום קדוש? לצערי אכן רבים עדיין אינם מבינים את הנקודה "שלי", מר וינסטון. כי לוּ היה מבינים, לא היו אוהבים את ההגדרה האמיתית שלנו, כקולוניאליסטים בלי כחל ושרק. יותר נח לא להבין.

ליאור ט

New member
הפגנה מקבילה מתתקיימת בחיפה!

במרכז חורב בשעה 17:00!!! חשוב להגיע! (ההודעה נכתבה על ידי רוני שהתעצלה לשנות יוזר)

yeshgvul

New member
הפגנה נוספת בדיר באלוט

שלום לכולם, בעקבות אירועי סוף השבוע האחרון ולקראת סיום הפעילויות באוהל המחאה בדיר בלוט נגד הגדר, תתקיים בשבת הקרובה, 3/1/04, הפגנה משותפת של תושבי דיר בלוט, אנרכיסטים נגד החומה ותעאיוש נגד המשך בניית גדר האפרטהייד ונגד מדיניות הירי הבלתי נסבלת של הצבא הישראלי ב-3 שנות האינתיפאדה - מדיניות שרבים בציבור הישראלי "גילו" אותה רק בסוף השבוע האחרון. אנו מעוניינים לנצל את תשומת הלב הציבורית והתקשורתית המחודשת למה שנעשה מעבר לקו הירוק, ולכן אנו מזדרזים לצאת לשטח. מקום הכינוס הראשי יהיה ככל הנראה בכפר קאסם בסביבות השעה 10:30, והסעות ייצאו מתל אביב, ירושלים והצפון. הפרטים המלאים יימסרו מחר במשך היום, אז בינתיים אנא שריינו את השבת, והשתדלו להמשיך להתעדכן באימייל או באתר שלנו http://www.taayush.org. שנה טובה יותר, תעאיוש

למעלה