הדרת נשים, מי אשם יותר?

ainy

New member
הדרת נשים, מי אשם יותר?

בוויכוח לעניין הדרת הנשים, מי אשם יותר? א. כל גוף הגורם להפרדה וגם לעוול לאשה לעומת הגבר, כמו למשל: * מעסיק המשלם שכר נמוך לאשה לעומת שכרו של הגבר על אותה עבודה? ( בדקו כיצד זה אצל עובדי המדינה למשל.. ) * החרדים המקצינים את הדרת הנשים? * הרבנות המעניקה לגברים זכויות שלעולם אינה מעניקה לאשה? * הקואליצה שלמען שלמותה קוברת הצעת חוק לעניין פנסיה הוגנת לנשים מתגרשות וידועות בציבור בהסדר מחוץ לרבנות? * וכל גורם אחר שבהתנהגותו גורם להדרת נשים.. ב. הנשים ובעיקר הפולטיקאיות שביניהן, שלמרות היותן רוב באוכלוסיה - לא משמיעות קולן ולא מפגינות את כוחן?

צורי80

New member
הכצעקתה?

בחיים מי שרוצה להרגיש מופלה ירגיש מופלה זו הסיבה היחידה שמסבירה כיצד מדרכה של נשים ומדרכה של גברים מהווה אפליה כלפי אחד משני המיגדרים מכר שלי בארה"ב, אדם סופר ליברלי (הפלות, הומוסקסואלים וכו') סיפר לי שבארה"ב גברים ונשים פורשים באות גיל ושאל אותי מה פתאום בישראל זה שונה, גמגמתי הרבנות פועלת על פי ההלכה היהודית, לעיתים לפי התפיסה המודרנית זה מפלה נשים ולעיתים גברים (מזונות חד צדדיים, משמורת) ישנה אפלית נשים בישראל אך לא במימדים שהתקשורת מראה, וגם קיימת אפליית גברים שאף אחד לא שם אליה לב.

ainy

New member
ועוד איך כצעקתה!!!

אם לא היו מפטרים מאבטחות בקניון כי נוכחותן לא נוחה "למישהו" , מאותה סיבה לא מזיזים מוכרות בסופרמארקט מעמדתן, לא מנסים בכוח לקבוע לאישה היכן לשבת בתחבורה ציבורית, לא צועקים לאישה על לבושה ולא יורקים עליה, לא פוסלים שירת אישה כיוון שהיא אישה, לא פוסלים אשה מלהיות דיינית, לא יוצרים פערי משכורות על אותה עבודה לרעת האישה, לא מצדיקים אפלייה בגלל מה שנכתב לפני 5000 שנה ובעיקר בגלל מה שכתבו "פוסקים עליונים ותחתונים" במהלך השנים, אז זה לא היה כצעקתה. זה לא עניין שמישהו רוצה להיות מופלה אלא עניין שמישהו רוצה להכתיב את האפלייה הזו. הבה לא נעשה עצמנו תמימים, בעידן המודרני כבר מצאו פתרונות "הלכתיים" כאשר זה היה נוח למישהו. העקרון המנחה של ברוך אתה שלא עשתני אישה, למן הרגע שהוא יוצא מד' אמותיו של המאמין אל המרחב הציבורי זה בהחלט עניין של כצעקתה. הכצעקתה? כן, כזעקתה!!...

למעלה