הדרת אתיופים - לא רק בקרית מלאכי, גם באשדוד

הדרת אתיופים - לא רק בקרית מלאכי, גם באשדוד

בשבוע שעבר רעשה הארץ לאחר שנחשף הסכם סודי שנחתם בין דיירי מתחם מגורים ברחוב הרב פינטו בקרית מלאכי, שקורא לא להשכיר או למכור דירות לבני העדה האתיופית. בעקבות ההחלטה הגזענית התקיימה הפגנת אלפים, שהגיעו מכל הארץ. נוכחות נכבדת היתה גם לבני הקהילה מאשדוד. גם אצלנו, באשדוד, יש חוסר סובלנות, אי שיוויון ודחייה. המרוץ אחר הדירה להשכרה בקרב בני הקהילה הוא ארוך, מתיש ורצוף בהשפלות, והדברים שנכונים בקרית מלאכי נכונים, כאמור, גם באשדוד. תמר (33) שעלתה ארצה במבצע משה, מספרת על אחד המקרים שהתרחש ברובע ו'. כשהגיעה לרובע, הבחינה תמר באדם שתולה שלט: "להשכרה". "שאלתי אותו כמה חדרים יש בדירה", היא מספרת, "והוא אמר לי: 'לא, זה לא בשביל יוצאי אתיופיה, ככה אמרו לי להגיד'".

גזענות מבישה

אני מבין מאיפה זה בא, בד"כ לא משתלם להם להשכיר ליוצאי אתיופיה, אבל זה לא תירוץ להתנהגות הגזענית הזאת. רוצה להציב תנאים? בבקשה. תגדיר הגבלות לכמות אנשים ששוכרים, תגדיר כמות אורחים מותרת, תגדיר הכנסה חודשית מינימלית של השוכר. דירה שלך מותר לך. אבל אל תגביל שכירות עפ"י מוצא! זה כל כך שנות ה40 של המאה הקודמת...

"שחור זה רק צבע" - כתבה של שמבל אלמיו

שמבל אלמיו מביאה דודמאות: * בבתי ספר דתיים רבים הקימו אפילו כיתות נפרדות לילדים אתיופים עם חצר נפרדת, כאילו היינו מצורעים שעלולים להכתים את בני הגזע הטהור והלבן. * בצה"ל חיילים מתאבדים בגלל יחס מחפיר, ובמקרה הטוב הם עורקים כדי לברוח מהיחס הגזעני כלפיהם. זה חוזר על עצמו בגני ילדים, במתנ"סים, בחוגים, במקומות עבודה. * הדבר שהסעיר את בני הקהילה האתיופית לאחרונה זה אחד הסימפטומים שהביא להתעוררות של צעירים מבני הקהילה - הסירוב למכור ולהשכיר דירה לבני העדה ששודר בתקשורת, "אנשים נאורים" מהחברה הישראלית, שבעצמם, אפילו הוריהם, סבלו מאפליה, החליטו פה אחד לא למכור ולא להשכיר דירה לאתיופים, כי הם "מסריחים ורעשנים" ועוד התבטאויות מחרידות. וממשיכה שמבל אלמיו: "תתארו לעצמכם שאתם יוצאים לחפש קורת גג, דירה אחר דירה אתם מקבלים סירוב, לעיתים הדברים נאמרים בגילוי לב, וכאלה שאומרים "פשוט שלא מתאים להם". איזו תחושה תהיה לכם ? הדבר הכי נורא זה שילד קטן שואל: "אמא למה הם לא רוצים להשכיר לנו את הדירה? איזו תשובה תתנו לילד שמחר ידרשו אותו להתגייס לצבא, לשרת את המדינה ולהגן על אותם גזעניים ????"

למעלה