הדפסת הדוקטורט - על חשבון מי?

pucherita

New member
הדפסת הדוקטורט - על חשבון מי?

עדיו קשה לי להאמין אבל הגעתי לשלב ההגשה של הדוקטורט..
הם מבקשים 5 עותקים ובשל אופי הממצאים שלי, לפחות פרק התוצאות חייב להיות בהדפסה צבעונית, מה שהופך את כל העניין למאוד יקר.

הבנתי שיש מקומות שמקובל בהן שהמנחה (מתקציב המעבדה) משלם על ההדפסות. האם זה נכון?

L Bloomer

New member
מברוק! בשעה טובה!

אצלנו אין מימון להדפסה, אומנם לא הייתי צריכה להדפיס בצבע אבל הדפסתי הרבה עותקים, מעבר להגשה - אחרי האישור צריך 5 עותקים לספרייה ולמחלקה (כולל לספרייה הלאומית), ועוד שניים למנחים, ואחד לי, ואחר כך עוד כמה לאנשים שחשוב לי שיקראו את הדוקטורט שלי (לזה צריך להוסיף דמי משלוח, לעתים לחו"ל). אבל מה אני אגיד לך, אם יש כסף ששמחתי להוציא זה הכסף הזה...
אבל אולי באמת אפשר לממן את זה מתקציב מחקר כלשהו.

Sonic hedgehog

New member
אצלנו מקובל שהמנחה משלם

בנוגע להדפסה בצבע הרעיון היה להדפיס בצבע רק את הדפים של ה-figures (אבל אז אמרו לי לי שממלא יחייבו אותי על הדפסת צבע רק על הדפים עם צבע)

tulkin

New member
אני מקווה שעד שאני אגיש את הדוקטורט

גם האוניברסיטה שלי תיפטר מהמנהג המגונה של הדפסה במיליון ואחד עותקים.

Sonic hedgehog

New member
הייתי צריכה העתקים פיזיים רק לוועדה

בגלל שהם היו רחוקים גם שאלתי באימייל אם הם רוצים העתקים פיזיים או לא. בערך חצי אמרו כן. בהגנה עצמה הם דיסקסו את העניין והחליט שהם מעדיפים העתקים פיזיים.

d a p h n a

New member
אצלי חברי הועדה קראו הכל במייל

למעט חבר ועדה אחד שבגלל נסיבות מסויימות היה חייב לקרוא את הטקסט במטוס וביקש שאדפיס עותק (לא רשמי) בהרד-קופי.

את ההגשה עצמה אצלנו עשו רק בדיגיטלי.

כשסיימתי, כן עשיתי מיוזמתי כמה כרכים כרוכים בכריכה קשה אלגנטית כזו, ונתתי למנחים, לעצמי ולהורים שלי.

tulkin

New member
אני מניח שאם וכאשר אסיים

הדבר שאני אתן לעצמי הוא לחיצה על כפתור הדליט על הספרייה הרלוונטית במחשב

L Bloomer

New member
לא נראה לי,

אבל אם יש לך במחשב כפתור "הפוך לכתב יד מוכן לפרסום", אז תרצה ללחוץ עליו. נכון שיש לך "הרגל מגונה" לעבור תחום לגמרי בכל תואר, אבל אני בספק אם תעשה את הפוסט-דוקטורט בתחום שאין לו כל השקה עם מה שאתה עושה כיום.

tulkin

New member
ראשית, זה הימור די מסוכן לדבר על מעשי בפוסט

שנית, אני מקווה לפרסם חלקים נבחרים מהדיסרטציה עוד הרבה לפני קבלת התואר. למעשה מאמר אחד כבר כמעט מוכן, וזה עוד לפני שההצעה אושרה פורמלית. אני כמובן אשמור דברים לצורכי מחזור, העתק/הדבק, וכו'. אבל תיקייה היא יותר מסתם אוסף של מסמכים. לפחות אצלי היא גם מייצגת פרוייקט. מחיקת התיקיה היא בעיקר סיום פרוייקט, אריזתו והשארתו בעבר, כדי שאפשר יהיה להתחיל/להמשיך/לקדם את הפרוייקט הבא.

אור302

New member
אתה תתפלא לגלות שהמחיקה נעשית כבר בראש.

כבר בלא מחיקה מעשית, אתה ממשיך קדימה. למעשה האלרגיה שתפתח לדיסרטציה שלך תמחוק כל נוכחות שלה בחייך. רק לפתוח את הקובץ יעשה לך פריחה מנטלית. אל דאגה.

Gidi Shemer

New member
כנראה שזה עניין מאד אישי

אצלי לא נרשמה שום אלרגיה לדיסרטציה ולהיפך- רוב הדוקטורט (כולל הכתיבה) מעלה אצלי חיוכים של נוסטלגיה בדרך כלל

כנ"ל, ויותר מזה

חזרתי לא מזמן לאחת התיאוריות שהשתמשתי בה בדוקטורט לצורך מאמר

FPNH

New member
בסופו של דבר אפילו לא הייתה לי תיקיה למחוק

רק ערמת דיסקטים 3.5, מפלסטיק לבן אפרפר, שננטשה באיזה מגירה במשרד כשארזתי חזרה לישראל.
זה היה 5 שנים אחרי שגמרתי את כל הניסויים, 4 שנים אחרי שהגשתי את הדוקטורט, 3 שנים אחרי שהמאמרים האחרונים כבר יצאו בדפוס, ושנתיים אחרי שמישהו ביקש ממני את הנתונים הגולמיים בשביל להדגים אנליזות באיזה פרק של ספר.
הרגשתי שאפשר כבר להיפרד סופית מהחומר. מאידך, סביר שהדיסקטים כבר לא היו תקינים (וכבר לא היה לי מחשב שינסה לקרוא אותם).

Gidi Shemer

New member
נו, ואתה עוד מתלונן?

לך לפחות היו דיסקטים.

אני, בתקופתי, עוד נאלצתי לשכור מקלידנית כדי שתקליד על מכונת כתיבה את כל התיזה, שלא לדבר על זה שהכתבתי לה את כל החומר דרך שתי כוסות לבן שחוט מתוח ביניהן.

http://www.youtube.com/watch?v=13JK5kChbRw

FPNH

New member
אזהרת אאוטינג!!! תמונה של גידי עם קובץ מהמחשב

Sonic hedgehog

New member
אצלי ממש לא

אבל אולי זה כי סיימתי לא ממזמן וכי אני עדיין עובדת על מאמר מהדוקטורט (וגם נשארתי בתחום דומה)

אור302

New member
דווקא משום שזה היה אצלי לא מזמן,

אני לא יכול להסתכל בזה. כל מבט מקרי שאני מעיף בדסירטציה מגלה לי עוד ועוד שגיאות. נראה שזה באמת אישי, כפי שגדי ציין.

Sonic hedgehog

New member
אצלי אחת מחברות הועדה

עבר על הדיסרטציה שלי ותקנה כל then שהיה אמור להיות than. בקיצור עם התיקונים שאחרים עשו לשלי במשך הזמן אני רוצה לקוות שאין טעויות.

אור302

New member
פעם שלחתי טיוטה של מאמר לקוראים שונים

אחת שינתה כל which ל-who כשצריך והאחר שינה בחזרה. בסוף עורך כתב העת שינה את כולם ל-that
שלחתי לעורך שאלה מה המדיניות בנושא אבל לא קיבלתי תשובה.

למעלה