הדמוקרטיה שלנו חולה וגוססת- הפתק הלבן לשלטון

shaiharel82

New member
הדמוקרטיה שלנו חולה וגוססת- הפתק הלבן לשלטון

אני לא מבין למה אני צריך להצביע לאותם 3 אנשים כל 4 שנים או פחות מחדש, ולשקוע בתיסכול עמוק שבמשך הזמן הזה הם לא שמים עלי, ולהמשיך להצביע להם בבחירות הבאות... האם אנחנו באמת לא רואים שמשהו בשיטה הזאת לא עובד? אנחנו אנשים שמנסים לפתור בעיה בעזרת אותם שיטות שלא הוכיחו את עצמם שוב ושוב ושוב. שימו לב למעט מהיצירתיות של אובאמה בניהול המשבר הכלכלי, במקום להגיד לעם שהוא מביא סכום ענק של כסף והמימשל ידע מה לעשות איתו כדי להוציא את הכלכלה ממיתון, הוא אכן מביא סכום כסף ענק (הוא מביא את האמצעי) אבל משתף את העם בפעולות שהולכים לעשות עם הכסף (ע"י פרסומם באינטרנט) ובכך הוא מגביר את תחושת השותפות של העם בתוכנית. אני שואל את עצמי איפה השקיפות ותחושת השותפות אצלנו?? אני לא מעוניין להצביע למנהיג חזק או מנהיג שמוביל באחריות או מישהו שכניראה לא סחבק שינהיג אותי ואני אלך אחריו בעיניים עצומות... אני רוצה להרגיש שותף בקביעת המדיניות, אני רוצה שישאלו אותי אם זה נכון לצאת למלחמה או לא, אני רוצה שהממשלה תשאל אותי אם להעלות את קצבת הילדים או לא אני רוצה גם שישאלו אותי איך וכמה צריך להשקיע בתוכנית כלכלית. אני רוצה לראות את הנתונים, ואני רוצה להיות מסוגל להשפיע!!! אנחנו חיים בעידן שתקשורת ההמונים יכולה להיות דו כיוונית כלומר גם ראשי המדינה יכולים לדבר בקלות להמונים וההמונים יכולים להשיב בקלות אנחנו רואים את זה בכל תכנים ריאליטי שצצה לה כל שני וחמישי. לא ברור לי למה ערוץ 2 ו 10 מסוגלים לעורר שיח ציבורי על עשרה אנשים שסגורים בבית אחד לכמה חודשים והממשלה לא מסוגלת לעורר שיח ציבורי לגבי מלחמה שניה תוך שנתיים או על המשבר הכלכלי החמור ביותר שפקד את העולם במאה האחרונה.

למעלה