הדלקת אורות בקטנוע

erezg75

New member
הדלקת אורות בקטנוע

שאלה. האם צריך להדליק אורות גם ביום ובכל עונות השנה בשעת נסיעה בקטנוע? אם התשובה חיובית ,אז האם המשטרה אוכפת את החוק הזה או שהם מחפפים? ארז

MCK661

New member
אני כמעט בטוח שאופנוע חייב אורות

דלוקים גם במשך היום. בכל אופן, מה הבעיה לסוע עם אורות גם ביום?

erezg75

New member
ok

הבנתי,תודה.מהיום אני אדליק אורות גם ביום. דרך אגב לידיעתכם,נסיעה עם אורות ביום: תוצאת הצריכה ליטר ל 35 ק"מ. עם אורות כבויים ליטר ל 25 ק"מ. זה בדוק.עשיתי ניסוי.

daditami

New member
עם אור הוא רואה טוב יותר את השעון

כנראה שאין הבדל בצריכה פשוט עם אורות דולקים הוא רואה טוב יותר את הספידומטר ואת שעון הדלק בגלל זה נראה לו חסכוני יותר

erezg75

New member
מי שרוצה שיאמין

תקשיבו חברים.אני מציע לכם לבדוק ולהיבכך בעצמכם. אני לא ילד בן 16 שמחרבש שטויות בפורום.אני מכונאי כבר 25 שנה. מי שרוצה לבדוק בעצמו יכול לעשות זאת.למלא מיכל מלא ,לנסוע עד 3/4 ריקונו ולמלא שוב פול טנק ולחשב לפי הכמות שנכנסת. לידיעתכם צריכת הדלק בעיקבות עומס חשמלי כמו נורת הלוגן ונורת ליבון משמעותית.נכון שההפרש של 10 ק"מ לליטר הוא זניח מבחינה כספית אבל הבדיקה מוכחת. ארז

erezg75

New member
הסבר מפורט

כאשר אתה מוסיף עומס חשמלי לקטנוע, האלטרנטור מייצר יותר זרם. הצריכה מתבטאת בשטף חשמלי שגדול יותר וזה מתבטא בעומס גדול יותר על ציר האלטרנטור אשר מחובר למנוע הבנזין שלך. למנוע עכשיו יותר קשה לסובב את האלטרנטור והפיצוי שלו הוא ע"י כח יותר גדול וזה ע"י יניקת דלק רב יותר מהקרבורטור. אני חוזר שוב,ללא העומס החשמלי בתאורה שמתבטא בכ 20 אמפר(240 וואט) הצריכה נמוכה משמעותית. ערב טוב,ארז

Sheshet

New member
זה אני ? או ש...

או שאתה כרגע הסברת בדיוק את ההפך ממה שרצית להוכיח ?

וירוסון

New member
אם הבנתי נכון-לא הבנתי.אולי התבלבלת

? ההסבר שלך מוליך למסקנה שהדלקת אורות מגבירה את צריכת הדלק.

guardmen

New member
יש היגיון בטענה שלו לגבי צריכת הדלק

אבל אני מסכים שהוא טעה בהסבר או בכוונה.

Vaderom

New member
../images/Emo12.gif אתה לא רציני.

ממך לא ציפיתי. יש חוק שימור אנרגיה. נקודה. אני מבטיח לאכול מלתחה של כובעים אם תוכיח לי שגידול בצריכת אנרגיה משפר את צריכת הדלק.

Mr Doop

New member
חוק שימור אנרגיה לא רלונטי פה

אלא אם כן אפשר לאסוף את האור והחום הנפלט כתוצאה מהאור ולהחזיר אותו איך שהוא למנוע או בתור דלק.

Vaderom

New member
שו?

יש יותר אורות = יש יותר צריכת אנרגיה = היא צריכה להגיע ממקום כלשהו, והמקום הזה הוא המנוע, שיצטרך לעבוד קשה יותר כדי לספק יותר אנרגיה ואי לכך יאכל יותר דלק אי לכך הצריכה תהיה גבוהה יותר. חוק שימור אנרגיה, או החוק הראשון של התרמודינמיקה, איך שתרצה. על רגל אחת.

erezg75

New member
vaderom זה בדיוק מה שכתבתי

אני לא מבין איך הבנת הפוך? תיקרא שוב מתחילת השירשור. ארז

למעלה