הדבקת צינור השקייה פוליאתילן על מרצפות לחות

u m h

Member
אני מעוניין לנתב את נגר מי ההשקייה של עציץ גדול מאד ( 200 ליטר ) כך שיזרמו לערוגה סמוכה ולא יתפשטו לכל עבר.
חשבתי להדביק צינור השקייה של טפטפות 16 מ"מ קוטר על המרצפות שבחצר בתור מחסום למים, כך שמי ההשקייה יעברו לערוגה לאורכו של ההצינור שהוא בעצם רק משמש כמעקה שמגביל את התפשטות המים לצדדים, אולם לא מצאתי סיליקון או חומר אחר שמסוגל לבצע הדבקה של הצינור הזה על משטח לח. הציעו לי את הסיליקון "היי-טק" אבל בדף ההוראות לא מצויין שהוא מסוגל לתפוש על משטח לח.

האם אתם מכירים מנסיונסכם חומר מדביק אחר שמסוגל להדביק על משטח לח?

ואולי יש לכם רעיון אחר איה סוג של מחיצה אני יכול לבנות או להתקין כך שמי ההשקייה ינותבו לערוגה ?

הציעו לי את הסיליקון "היי-טק" אבל בדף ההוראות לא מצויין שהוא מסוגל לתפוש על משטח לח.

האם אתם מכירים מנסיונסכם חומר מדביק אחר שמסוגל להדביק על משטח לח?
היי-טק הוא גירסת יבוש מהיר של סופר7 ואינו מתאים לרטיבות. אבל סופר7 בהחלט מתאים לסביבה לחה.
שים לב ש-"מחסום" בגובה של צינור, עלול להיות מכשול. מציע שתשקול פשוט פס בגובה מינימלי, של החומר שהיית בוחר כ-"דבק" - סופר7, סיליקון וכד'.

רשר

Well-known member
מנהל
אם ההשקיה בטפטפת עד 2 ליטר בשעה מספיק רק פס הגבה נמוך של מרק אקרילי אותו גם ניתן להוריד בקלות בעתיד,
תוכל להשתמש בצינור כתבנית עד שהחומר מתקשה,
ברור שזרימה איטית על הרצפה הנה מקור לכלוך שנדבק ללחות ואם אין שיפוע טוב גם שלולית לדגירת יתושים,

dudi4321

Active member
רק תדאג שיהיה יבש 24 שעות. תנקה היטב משאריות. תדביק ואתה מסודר. לא יקרה כלום לעציץ גדול אם כמה ימים לא תהיה לו השקיה. מקסימום כסה הצמח מהשמש שלא יאדה הרבה מים.

למעלה