הדבקת מפיות לבד

הדבקת מפיות לבד

אני יודעת שכבר שאלו את השאלה הזאת מאה פעם בערך, אבל אני לא זוכרת
יש לי את הדבק שמדביקים איתו מפיות לבד (של DecoArt), ומאיזושהי סיבה הם החליטו שאנגלית שפה מיותרת ויש שם הוראות באיזה 4 שפות אבל לא באנגלית. אז, מישהו יכול להסביר לי איך מדביקים? מורחים דבק רק מעל המפית, או גם מתחתיה? צריך לגהץ? ויש שם גם בהוראות משהו על 1:1 (מזל שבכל השפות זה אותו דבר...), זה אומר שצריך לערבב את זה עם משהו? תודה...

Elizab3th

New member
מזל ששפת האם שלי גרמנית ../images/Emo6.gif

זה מה שכתוב על הבקבוק: מדיום 1:1 מעורב עם דקו ארט הובי מתאים לכל סוגי הבדים. זמן היבוש המשוערך כ-24 שעות. כביסה עדינה. ניקוי המברשת במים בלבד. אלו ההוראות שעל הבקבוק. ואיך מיישמים? הנה כך: גוזרים את הדוגמא מהמפית מפרידים את השכבות ושמים את השכבה העליונה על הבד, מטפטפים כמה טיפות דבק במפוזר על המפית ובעזרת מברשת עדינה ולחה עובדים מהמרכז לצדדים, כשמקפידים שלא ישארו בועות אויר, יש להקפיד להספיג את השוליים מאחר והם מתרוממים בכביסות. לאחר שכל הדוגמא נספגה בדבק למרוח עוד שכבה של דבק וזהו. לחכות כ-24 שעות לייבוש, לפעמים אפילו אחרי 24 שעות המגע יהיה עדיין דביק, עדיף לחכות שהדבק יתייבש לפני שאתם לובשים את הבגד. אם רוצים להוסיף נצנצים, לעשות זאת בשכבה השניה של מריחת הדבק, לפזר כל עוד הדבק רטוב. משסיימתם ניתן אף לתחום בטוליפ כיד הדמיון. בהצלחה.

psa

New member
שיעמומית -הדבקת מפית על חולצה

-שמה קרטון בחלק העליון הפנימי של החולצה. -מורחת דבק על הבד בחלק שתרצי להדבקי עליו את המפית. -מורחת מעט דבק על המפית. עד שרואים שהמפית דבוקה היטב על הטריקו. -מייבשים היטב. -מגהצים על חום נמוך ,עם נייר פרגמנט. אפשר לכבס במכונת כביסה . אפשר לעטר עם טוליפ או צבעים אקריליים. בהצלחה וחג שמח.

ממליץ לקרוא את ההוראות לאחר מה שאליזבת הסבירה לי ,הביאו לי דבק של PLAID שנקרא MOD PODGE לFABRIC ושם ההוראות מעט שונות ,דומות למה ש PSA ציינה.ובקיצור: לוקחים קרטון עבה רצוי לבן ,מסמנים עליו את הריבוע של המפית. משחילים לחולצה ,וממקמים במקום הרצוי. מורחים שכבת דבק רק על המקום המיועד שרואים את הסימון שסימנו . מפרידים את שכבות המפית ,מצמידים ומשטחים עד כמה שאפשר שלא יהיו כיווצים. מורחים שיכבה שניה של דבק. זמן המתנה 72 שעות. כיבוס במכונה במים קרים.

psa

New member
רוצה להוסיף ,מה שהוספתי פעם

הדבקתי מפית על טריקו עם דבק מפיות שברשותי. עשיתי את כל השלבים שלעיל. לא רק שכבסתי ב30 מעלות ,גם הכנסתי למייבש. ניסיתי,לא היה לי מה להפסיד. זה הצליח נפלא.

Elizab3th

New member
כן, גם המורה שלי עשתה את אותו הדבר

השתמשה בדבק מפיות רגיל, לא זה שמיועד לבד והיא כיבסה והכניסה למייבש ולא קרה כלום. מעניין. אגב, בשלבי העבודה שציינתי כמובן את הדבר החשוב לא ציינתי אבל בזכות חובב ופסא אני מוסיפה שחשוב מאד לשים קרטון או נייר פרגמנט בתוך החולצה בכדי שהדבק לא ידביק גם את גב החולצה.

למעלה