הדבקת גלגל שיניים למנוע ...

יוטו

New member
הדבקת גלגל שיניים למנוע ...

האם אפשר להדביק גלגל שיניים (ממתכת ) למוט של המנוע בדבק אפוקסי ? או שצריך להשתמש בדבק אחר ?

YHS

New member
כדי שמישהו לא יחשוד

שאני עוצר בעד מחשבה "יצירתית", אענה: כן, בודאי שאפשר. הייתי אומר שאפשר להדביק גם עם דבק פלסטי, או דבק UHU שקוף. "אתה הבנת את זה, ברוך....?"

YHS

New member
עכשיו לתשובה האמיתית

אבל קודם אשאל אותך, יוטו, שאלת הכוונה. נניח והייתי שואל אותך אם אפשר להניח מזוודה על גג של מכונית, מה היית עונה לי? היית אומר, כשתיסע, היא תיפול. הייתי אומר לך, מי אמר בכלל בנסיעה? אז היית אומר, אה, אז כן. אבל הייתי אומר, אבל רגליות המתכת של המזוודה יפגעו בצבע....הייתי גם יכול להגיד שאם המזוודה מספיק כבדה ושוכבת על הצד, גם בנסיעה איטית היא לא תיפול...... וכן הלאה. למה כוונתי ?(גם בשאלות אחרות שנשאלות כאן) - יש להגדיר את תנאי הבעיה, מה המטרה. אם אתה רוצה להדביק את גלגל השיניים לציר ולשים על המזנון ליופי, גם דבק UHU מספיק. אם אתה רוצה להטיס, יתכן ובעומסים שנוצרים גם אפוקסי לא יספיק, אולי גם הלחמה לא. ואולי צריך להוסיף שגם שיעביר את הכוחות. אז הערתי - (עשיתי זאת כבר מספר פעמים): אם למישהו יש שאלה, בבקשה שיתכבד ויגדיר אותה מעט יותר רחב. מה המטרה שלו, לאילו שימושים, מה הוא כבר ניסה לעשות וכן הלאה. רק אז ניתן לענות לשאלה כהלכה.

לשד

New member
אני לא יודע אם אתה מתבדח או לא...

אפשר להדביק גלגל שיניים ממתכת לגל מנוע גם ממתכת. רק להדבקה הזו קוראים הלחמה והיא תעשה על ידי בעל מיקצוע בעל הכלים המיועדים לכך. אם אתה רק רוצה להדביק ולהעמיד את הטיסן לתצוגה על הקרקע או במוזאון, אזי אפוקסי יעשה את העבודה. בברכה עמרם

יוטו

New member
מדובר במנוע זנב האחרון שנשאר לי ..

לכן אני רוצה להיות בטוח שמה שאני עושה זה בסדר ..

כך תדביק...

תשייף קצת את ציר המנוע בנייר ליטוש כדי שההדבקה תתפוס. את ההדבקה הכי כדאי לעשות עם דבק ברגים LOCTITE 242 ואם אין לך כזה - דבק מהיר סמיך (טיפה קטנה). זה צריך להספיק אם גלגל השיניים יושב בלחץ על הציר.

frodo

New member
עם מדובר במנוע חשמלי קטן

אז בפיקולו מדביקים את גלגל השיניים (מפלסטיק) בעזרת טיפת דבק מהיר סמיך. אתה מוזמן לנסות. הגדול

יוטו

New member
תודה. יש לי 2 סוגי גלגלי שיניים .

אחד מתכת והשני מפלסטיק - איזה מהם אתם ממליצים לי להדביק ?

למעלה