הגרף הנכון הראשו לסקירה !

הגרף הנכון הראשו לסקירה !

אחרי עליות יפות ונאות ברוב מניות ת"א 100 וכמובן גם במעוף (פועלים , כיל , מכתשים כמובן , שטראוס ועוד ..ומה100 חברה לישראל , כור , ליפמן , על בד ועוד ועוד), אפשר היה לצפות שתיקון כלשהו יתחיל מתישהו וכרגיל הוא מתחיל בנקודה הכי לא צפויה מתי שחלק מהשורטיסטים כבר מתייאשים (וזאביק כבר בטוח ב547 ...:), בדיוק אז זה מתחיל . היום הסגירה מתחת ל540 (גם אתמול היה איתות חולשה אבל לא התיישב עם מדדי העולם), מהווה איתות חולשה ותחילתו כנראה של תיקון טכני ובנוסף התבנית האמינה מאד שהיתקבלה היום במעוף THREE OUTSIDE DOWN מובילה ליום ירידות בדרך כלל סביב ה 1%. אני רוצה להזהיר אותכם לא להתחיל אם תחזיות אפוקליפסיות אני כמעט בטוח ב99% ש525 יהיה הנמוך החודשי אם בכלל נרד עד לשם 530 יהיה דיי והותר לדעתי... לפניכן שני גרפים הראשון יראה לכם את קו המגמה העולה הברור אבל בגרף לינארי שמראה תמיכה ברמת 525 לערך ולכן קשה לי להאמין שנרד מרמה זו.

תחום תיקון פיבונצ'י ...

בגרף זה תוכלו לראות את תחום תיקון פיבונצ'י למהלך העליות האחרון שימוו לב שתיקון של 50% הלא היא נקודת הG המפורסמת נעמד ל 526!!! עוד סיבת תמיכה לנקודת תמיכה היסטורית זו -רמה זו הוכיחה את עצמה כקריטית מספר פעמים רב בחמשת חודשי הדשדוש האחרונים...

בסקאלה לוגריטמית לעומת זאת...

לעומת זאת בסקאלה לוגריטמית יש לנו איתות חולשה בקו המגמה העולה נראה כי נשבר ללמטה וזה מהווה איתות חולשה רציני ...הגרף לפניכם.

התנגדות קשה ברמת 543 בשל....

ומי שחיפש למה היתה התנגדות כל כך קשה בימים האחרונים ברמת 543 הנה קו המגמה העתיק שהקשה על המעוף להתרומם....זהו גרף יומי של שנה והאפשר לראות שהוא הוכיח תמיכה והתנגדות מספר פעמים רב ולכן הוא אמין ביותר.

לסיכום יש לעקוב לאט ובזהירות :)

לסיכום ניתן לראות שישנם הרבה איתותי חולשה והרבה איתותי כוח כלומר אי וודאות אבל המגמה הראשית היתה ונותרה עולה ואילו המשנית עדיין דישדוש! המינורית משתנה מעת לעת כך שהיא פחות קריטית כרגע וכנראה תעבור לירידות מחר... המצב הפונדמנטלי כלכלי בארה"ב הולך ומשתפר וזוהי שוב אני מזכיר שנת בחירות אשר ידועה בעליותיה ...גם בישראל מתפתח לו תהליך יציאה מהמיתון שכמה שהוא לא ייראה מנותק מהעם ומהמצב הביטחוני הוא עדיין משפיע לטובה על הבורסה ולכן למרות שעוד לא היה תיקון בריא לשוק של שליש לפחות זה לא אומר שלא נמשיך לעלות לגבהים חדשים ואין לי כמעט ספק שלטווח הארוך אנחנו נבקר השנה במדד 580 השאלה הגדולה היא כמובן מתי ... שיהיה בהצלחה.

eliot1

New member
סקירה יפה וכנראה גם נכונה.

השאלה מה יותר נכון ? לוגריטמי או לינארי ? לפי דעתי ממוצעים נכונים על המדד הנכון(לא המעוף) נותנים תמונה שמחזקת את דעתך , לצערי לא אתן גרף כי הם מועתקים ממישהו שאני מאוד מעריך ןאם הוא לא מפרסם אז גם אני לא. למרות שגם הסיסטם שלי נכנס היום לשורט כדאי יהיה לנצל את הירידות שיבואו להגדלת תיק מנייתי.

ברוב המקרים אני מעדיף את הלוגריטמי

אבל הלוגריטמי הכי יעיל כשבודקים תיקוני פיבונצ'י ואילו לא יותר אמין מהגרף הליניארי בבחינת קווי מגמה כך שאנחנו נמצאים במצב קצת מבלבל.... בכל אופן אני אשמח לדעת יורם על איזה מדד מדובר גם בלי גרף אם אפשר...

למעלה