הגעתה

מיכי 10

Member
א התכוונתי לסתם תיקונים, אלא לכאלה

שימנעו שגיאות עברית. סתם כדי לתת דוגמה קטנה שאני זוכרת כרגע, מבלי לפשפש בזכרוני: בשיר הילדים הידוע (והמושר בווריאציות קטנטנות), "עשר אצבעות לי יש" (או "אצבעות לי עשר יש"), מופיעה שורה: "משקפיים עגולות בקצה החוטם". - אין שום בעיה לתקן ל"משקפיים עגולים", וזה אפילו לא יפגע בחריזה של השיר. זה רק רעיון שלי, שאני לא חושבת שיבוצע. בטח לא יקליטו מחדש עכשיו את כל השירים מחדש. גם אין מי שיחליט על כך. אבל אם ניתן היה למנוע את הטעויות מראש, זה היה יכול להיות ממש משמח!

trilliane

Well-known member
מנהל
האקדמיה ללשון מציעה לאמנים לפנות אליה לפני

הקלטת שיר לקבלת ייעוץ לשוני. אבל ייתכן שאין מודעות לכך, או שהרבה לא טורחים פשוט כי לא אכפת להם...

מיכי 10

Member
סביר להניח. מה שמזכיר לי משהו משעשע

שסִּפרה לי אמא שלי לפני המון שנים: היא עבדה באותה תקופה כמתרגמת (מעברית לגרמנית) של תכתובת עבור חֶברה שהיתה שולחת לחו"ל, לפי הזמנה, תפוזים, אשכוליות ואבוקדו. בעל החברה והמנהל שלה ואשתו, היו ידידים של הורַי. כל הארבעה היו "יֵקים", שדִּברו וכתבו עברית טובה ותקינה. באותו משרד עבדה גם בחורה צעירה מאד וחמודה מאד. היא היתה מדפיסה (מקלידה) את המכתבים של המנהל. אבל, מה לעשות, הבחורה היתה כותבת עברית עם שפע של שגיאות כתיב. וכבודו העצמי של המנהל לא התיר לו לשלוח בְּחתימתו מכתבים כאלה.
הוא קרא לכתבנית, ואמר לה בצורה חביבה מאד: רחל, אל תתביישי לשאול אותי על כל מילה שאינך בטוחה בכתיב שלה, ותבואי בכל פעם שיש לך איזשהו ספק. על כך ענתה רחל: אבל הבעיה שאין לי שום ספק!

למעלה