הגיון רפואי עקום

צונמית

New member
הגיון רפואי עקום../images/Emo4.gif

אני באמת לא מבינה את זה. במרפאת הסוכרת (מכבי - רמת מרפא, ר"ג) אמרו לי שאיזון פירושו עד 90 בצום של בוקר ועד 130 אחרי שעה מהאוכל - ?!?!?!? הם מהמחמירים. אני מצליחה לשמור יפה על הדיאטה ולא עולה מעל 130 אחרי שעה (הקיצוני לטעמי). אבל בצום, "איום ונורא", 91-94. כבר הוזהרתי שאם לא אצליח לרדת מ-90, אצטרך לוותר על ארוחת הלילה (הדנונה דיאט האומללה שלי) ואם זה לא יעזור - אינסולין. אני מאוד כועסת על הגישה הזאת! זה שהוגדרתי כסוכרתית-בהריון לא אומר שצריך להרעיב אותי ולדרוש ממני להגיע לערכים שנמוכים מהאוכלוסייה הנורמאלית! כזכור, בצום "מותר" עד 110 בבדיקת מעבדה והמכשיר שלי (פריסטייל) מדויק כמעט כמוה מאחר שהוא בודק ריכוז סוכר בפלזמה ולא בדם מלא כמו העלית למשל - אז למה בשם אלוהים פחות מ-90 בצום? אני באמת לא מבינה את זה, כי אם אני מאוזנת, אז למה להחמיר? דפוקים.

צונמית

New member
ועוד הפגנת גאונות שראיתי שם...

הגיעה אישה בפעם הראשונה בשבוע 38 (!) שהרופא שלה קבע שהעובר מעט גדול, להתייעצות. הריון שישי. כמובן שהעבירו אותה את כל מסלול ה'אחות-אולטרסאונד-דיאטנית-רופא', וההמלצה: הנחיות לדיאטה, גלוקומטר למדידת סוכר 5 פעמים ביום וביקורת בעוד שבוע.
צריך להסביר?

באמת קצת תמוהה

להוסיף טיפול באינסולין בגלל ערכים של 91-94 בצום ... וגם לא כל כך נראה לי הגיוני שהדנונה שאת אוכלת בלילה הוא זה שגורם לערכים ה"גבוהים" (שהם באמת לא גבוהים) בבוקר ... לא יודעת מה להגיד ... אולי הם סתם מנסים "להפחיד" אותך, כי הם חושדים שאת לא מספיק מקפידה על הדיאטה ??? (אם כי הערכים שאת מתארת בהחלט מראים שאת מקפידה ...). מצד אחד, אני בעד רופאים שסופר מקפידים, ואם יש ספק קל, נוקטים צעדים, ולא "מתעלמים" מאפשרות לבעיה, מצד שני במקרה שלך זה באמת נראה קצת קיצוני ... אולי יש לך אפשרות לבקר במרפאת סוכרת אחרת ולשמוע מה דעתם ?

צונמית

New member
לא, זה אכן הנוהל שם.

גם הבנות שפגשתי אמרו כך וחלקן מקבלות אינסולין מהסיבה הזאת. האמת, אני לא מתכוונת להתייחס אליהם יותר מדי - פשוט ליהנות משירותיהם בקטע של מעקב אולטרסאונד ואחות. הגניקולוג שלי הוא מומחה להריון בסיכון גבוה ואני אנהג לפי מה שהוא אומר. אגב, הוא "מרשה" עד 95 בצום ועד 135 לאחר הארוחה...

אכן קצת מפליא

במיוחד שאני נתקלת בהפך הגמור
.... ועוד יותר לאור העובדה שלמכשירים עצמם יש טעות מדידה של כ-10% מה שמכניס אותך לטווח. כל עוד את בפיקוח רפואי של מישהו שלא מתרגש תלכי איתו - כמובן לא להזניח.

למעלה