"הגידו לא לזקן"

Secular

New member
חחחחח,אז אני לא יהודי../images/Emo10.gif

עוד מעט תגיד שיהודי זה אחד שלא מחטט באף בשבת ובכך שומר על קדושת השבת!

Secular

New member
לא נכון!

יהודי זה אחד שלא אוכל חזיר או שרימפס!!

אתה החלטת?

על הנייר אתה צודק במה שאתה אומר אבל לפי דעתי יהודי זה לא רק מה שבמכנסיים אלא זה יותר ערכים ולמידה ואמונה שונה משאר עמים ויחס בין יהודי ליהודי.... כל הנ"ל הם הדברים שלפי דעתי מאפיינים יהודי. (אני ממליץ לך לקרוא מאמר של יאיר לפיד בקשר לישראלים\יהודים את אני לא טועה קוראים למאמר "והאיש הזה הוא אני" או משהו כזה)

נו..... באמת

עם כל הכבוד לנושא (ויש לי הרבה כבוד אליו) אתה נדחק לפרטים שוליים שבהחלט לא מתאימים.

snea

New member
לפי דעתי..

היהודים השומרים בארה"ב הם הרבה יותר יהודים מהחרדים כי הם הצליחו להשתלב בחברה שם והם לא קנאים וכפייתים. דוגמא טובה היא תמיר גוטמן - הכדורסלן היהודי - שמשחק עם כיפה והכל ומראה את יהדותו ואפילו לא משחק בשבת - בבנאדם כזה היהדות צריכה להיות גאה!

היהודים בארה"ב מתבוללים

זה שיש כדורסלן בשם תמיר גודמן (לא גוטמן) זה מקרה נדיר שבו יהודי לא התבולל והתרחק מהדת.

noam amit

New member
בועז- החוק הוא כמו החרדים תקוע בעבר

חוק הסטטוס קוו אינו ידע על המצב שיקרה במדינת ישראל בה המוני חרדים מנצלים רעיון חיובי והופכים אותו לכפיה על הכלל, הוא לא ציפה שאל העילויים בלימודי הדת יצטרפו אלפי שבאבים אשר אינם העתודה הדתית שלנו אלא תלמידים רגילים במקרה הטוב ופרזיטים לשמם במקרה הרע. הם לא ציפו שתהיה קבוצה כל כך גדולה של חסרי אמונה בארץ שחיים על חשבון משלם המיסים, ואם בהיסטוריה עסקינן אז עד לפני כ 15 שנה האמינו החרדים שאין מקום לציונות בארץ ולכן היתה המפד"ל - מפלגה דתית ציונית וכל שאר המפלגות החרדיות היו אנטי ציוניות - אז כל הסכם הסטטוס קוו כרגיל נובע מרצון הרב לתת מענה ועזרה למיעוט - וכרגיל כאשר המיעוט הוא נצלני אז הוא לוקח את זה והופך את זה לכפיה על כולם ומתהדר בחוק ככסות. האם במידה ויהיה חוק ללימודים מעורבים בכל בתי הספר - גם של ש"ס - הם ימלאו אותו ? אז הם יצעקו חמס ויאמרו שזאת כפיה. והאם החוק צריך להקבע על-ידי מיעוט רבני במקום רוב של האזרחים במדינה? עד כאן נועם

דברים מעניינים נועם.

ואם זה כ"כ מרתק אותך נושא הדת אתה מוזמן ללכת לשיעור בלימוד התורה (לא בצחוק) ושם תראה את הצד השני של "היהדות" ותוכל לשפוט בעצמך. עד שאני לא ראיתי את הצד השני גם אני האמנתי בדרך "שינוי" אבל ברגע שאתה נכנס לעולם של הדתיים אתה רואה תמונה אחרת לגמרי.

למעלה