"הגידו לא לזקן"

בר בי רב

New member
דבריך על מבחן התוצאה מזכירים לי

משהו שאמרת פעם על חשיבותו של "סקר רחוב", כן גם לגבי סקר הרחוב שלך את מכריך. נראה שאתה הולך ומדרדר (או אולי מתעלה) לרמה שלי..

לא טענתי שזה מייצג

בניגוד אלייך. רק ציינתי את העובדה שיש עלייה הסכמה שמפלגת האיחוד הלאומי היא ימין קיצוני.

אני מאמין שבכלל הציבור.

אני מאמין שרוב הציבור מסכים על כך אבל מכיוון שזה באמת לא מדעי הויכוח מיותר. אני מאמין בזה על סמך נסיוני האישי ועל סמך היגיון בריא - מכיוון שאין לזה שום משמעות מעשית הרי שהעניין ממש לא מעניין עד כדי כך.

בר בי רב

New member
אבל האיחוד הלאומי מקבלת 9 ח"כים

בסקרים, אתה רוצה שנאמין למינה צמח ולקמיל פוקס או לסקר הרחוב שלך. בניגוד לסקר ההוא שלי, כאן מומחים רבים וטובים ערכו סקרים מקצועיים שגילו באופן חד משמעי שאתה מדבר שטויות ויש לאיחוד הלאומי סיכוי להיות המפלגה הרביעית בגודלה בכנסת. אותם הסקרים המקצועיים גם גילו שהאיחוד הלאומי מרכז את האליטות של הימין. איני מבין כלל את טענתך - יש רק שתי מפלגות ימין חילוניות והליכוד תומך בהקמת מדינה ´פלשתינאית´ - האם אתה טוען שכל חילוני המתנגד להקמת מדינה ´פלשתינאית´ ועל כן מצביע לאיחוד הלאומי הוא מטורף (ועוד כל מיני ביטויים אחרים שהשמעת?) הרי הראיתי לך קודם עד כמה גדולים פערי ההשקפות בתוך כל המפלגות, וכך גם עיך להבדיל את המדוברים מעלה מהספק כהניסטים בקצה הסהרורי של ´מולדת´, כמו שמבדילים בין הקצה האנטי-ציוני של מרצ.

../images/Emo41.gif גם מרצ מקבלים 9 מנדטים

הליכוד הם ימין והעבודה הם שמאל. מרצ הם שמאל הנוטה לשמאל קיצוני והאיחוד הלאומי הם ימין הנוטה לימין קיצוני. מה כל כך קשה לך להבין?

noam amit

New member
הסכם הסטטוס קוו?

אתה מדבר על ההסכם שפוגע יום ולילה בחיים של המשרתים בשטחים ושומר על חיי החרדים? אני לא רואה בתי קרבות של חרדים שנהרגו במלחמות רק את חברה קדישא שגובה כספים על קבורה חינם. אל תהלל הסכם סטטוס קוו שהיה גרוע מלכתחילה ואינו מהווה כל סטטוס קוו אמיתי. הציונים בנו את הארץ הזאת למרות התנגדות החרדים - הלא ציונים ואין להם את הזכות לבוא ולתבוע שמירה על כל דבר שהוא במדינת ישראל לפני שהם הופכים בהחלטה לחלק מהחברה. אני מדבר על ראשיהם ולא על הפרט - כל אדם הוא אדם. נועם

אינני מוכן להגיב לבורות שלך.

1. תקרא על הסכם הסטטוס קוו 2. תקרא על שמירת היהדות של החרדים לאורך כל התקופות (הלינזם, בריטים, תורכים, אמריקאניזם) 3. תקרא על בתי כנסת ועל הכמיהה של החילונים למראה חרדים בא"י. 4. תקרא על היישוב הישן אחרי שקראת את כל אלה תבין ציונות חרדית מהי, תבין אהבה למולדת מהי. רק שתדע שאהבה למולדת היא לא בהכרח שירות בצבא

snea

New member
ואתה תגיד לי

מה קורה עכשיו כשיש להם בית לעם היהודי - ניחשת נכון - השתלטות וכפיה דתית.

את זה שיוני הכניסו לך לראש

במשך 52\53 השנים שהיו פה בלי מפלגת שינוי החרדים היו בשלהם והחילונים היו בשלהם והיו הסכמים מסויימים שגישרו על הפערים. איזו השתלטות??? או כפייה????? הוא הכניסו לך לראש. על מה הם השתלטו? על בתי הכנסת? על התפילות? על מה!?!?!?!

snea

New member
על מה הם השתלטו??

על החנויות ביום שישי! על בתי הקולנוע! על הקניונים! על חנויות המזון!! על זה הם השתלטו!! רק ב10 20 שנה האחרונות(פה אני חייב לשבח את מרצ) הכפייה הזאת קצת ירדה ועכשיו בימי שבת הרבה חנויות פתוחות (ברוך השם
) אז אל תגיד לי שלא הייתה/אין פה דתית!

חוק חוק חוק חוק חוק חוק חוק

אתה לא מקשיב?? פתח ספר אזרות ותקרא על הסטטוס קוו זה חוק המעוגן בממשל האומר שחנויות וקניונים באזורים שיש בהם רוב יהודי יהיו סגורים בשבת!!!!

snea

New member
כמעט בכל מקום במדינה יש רוב יהודי!!

אז כל הקניונים וכל החנויות יהיו סגורות??? אני מקווה מאוד שהתכוונתי ליהודי-דתי, כי אם לא זאת פשוט הערה מטומטמת...

לא.

התכוונתי ליהודי. אני אכתוב את החוק ע"פ הרשום בספר האזרחות: בסטטוס קוו נקבעו הסדרים בארבעה נושאים: א.שמירת כשרות במוסדות הציבורים (משרדי ממשלה, צה"ל) ב. שמירת שבת במקומות ציבוריים ג. שמירת המעמד האוטונומי לחיונך הדתי ד. מתן זכות בלעדית לבתי דין רבניים לעסוק בעיניי נישואין גירושין. החוק הושג בשנת 1947, ערב הקמת המדינה (הסדר בין מפלגות הפועלים למפלגות הדתיות חרדיות). (עמ´ 74 - שם הספר: להיות אזרחים בישראל)

snea

New member
כן, הרוב פה זאת כפייה

נושאים: א.שמירת כשרות במוסדות הציבורים (משרדי ממשלה, צה"ל) ב. שמירת שבת במקומות ציבוריים ג. שמירת המעמד האוטונומי לחיונך הדתי ד. מתן זכות בלעדית לבתי דין רבניים לעסוק בעיניי נישואין גירושין א. זה אומר שכל כך הרבה מוצרי מזון לא נכנסים לארץ, וזה אומר שכל כך הרבה סוגי בשר כל כך הרבה יותר יקרים... ב. מה החוצפה הזאת? למה שלא תהיה תחבורה ציבורית בשבת? למה אם אני יוצא לבלות ורוצה לחזור בחמש בבוקר, אני לא אוכל לחזור כי אין אוטובוס זול ונוח? למה שאנשים לא יפתחו את בתי העסק שלהם?(עכשיו זה כבר פחות ככה למזלי) ג. לחינוך הדתי - יש אוטונומיה - וזה בסדר גמור ד. זה הכי רע לפי דעתי - יקר קודם כל - ונישואים מעורבים או נישואים מאותו מין - אסורים! אין יותר מה להגיד...

אם אתה רוצה מדינה

כמו ארה"ב שאין לה דגש על היהדות והציונות אתה מוזמן לטרנספר עצמך לשם. כאן זאת מדינה שפתוחה ליהודים ויהודים הם אותם אנשים שיש להם קצת כבוד לשמירת השבת.

מיהו יהודי ע"פ בועז זעירא...

לגזור ולשמור. "זאת מדינה שפתוחה ליהודים ויהודים הם אותם אנשים שיש להם קצת כבוד לשמירת השבת" ואני חשבתי שדגש על ציונות זה למשל שכולם יתגייסו לצה"ל שהוא סמל הציונות בעיני.

ציונות בעייני

זה התיישבות, אמונה, עבודה. את זה אתה יכול גזור ולשמור. בעיניי שינוי ציונות זה שנאת האחר, עבודה, כעס

../images/Emo41.gif ספר את זה לאבות הציונות:

הם דווקא (למעט אחדים) לא היו אנשים מאמינים. ואם עבודה בעינייך היא ציונות אז ודאי תשמח לשמוע כי 80% מהגברים החרדים אינם עובדים( ע"פ נתוני הלמ"ס) ואם התיישבות - לך ושב בארץ ישראל, בוא לגליל, בוא לנגב... (או שהתיישבות אצלך זה רק מעבר לקו הירוק)

אדון יקר!

אבות האומה לא היו אנשים מאמינים כ"כ זה נכון אבל היה להם כבוד לדת היה להם ערכי דת שאין כדוגמתם. אליעזר בן יהודה האבא הרוחני של השפה העברית העריך את הדת ואת כל פלגי היהודים באשר הם. בן גוריון, ראש מפא"י, התנהג אל אחיו החרדים כאל אחיו פשוטו כמשמעו. ואתה (אין לי מושג איך קוראים לך) איפכא מיסתברא מחליט לשים קץ למצב ואומר בבטחון מלא שהחרדים הם בעייתנו ואני אומר, איך אתה מתפלא אח"כ שיחס החרדים אליך הוא כ"כ רדוד?

למעלה