הגדרה עצמית - יש לכם/ן?

הגדרה עצמית - יש לכם/ן?

כמה אתן ברורות עם זה, ויודעות לעמוד על כך? 2. מעבר לזה. האם ידעתן שגמישות מחשבתית כשנחוצה (לא לגבי המהות!) באה מחוזק? אאוגינאה, שירוש, לימור, חנוש, מרגריטה, בועות, זאת היא (סיגל), שמנתולית, ענת OA, גילוש, לא מוותרת ושאר ציפורים שנעלמו חיזרו והגיבו אם בא לכן אני לא התמקדתי מספיק, נראה איך תפליגו

I s t a r

New member
נבנה כל הזמן.

לבנות הגדרה עצמית מבחינתי זה להתנתק לאט לאט ולהפריד את עצמינו מהזדקקות להגדרות של האחר אותנו, כמה שפחות הגדרות חיצוניות וכמה שיותר הגדרות פנימיות שנאמנות למקור שלנו. בגלל שאני משוכנעת שנוקשות מחשבתית היא נחלתם של אנשים מאוד מפוחדים וחלושים - אני בטוחה שכך זה גם ההפיך. גמישות מחשבתית ובכלל פתיחות יכולים לאיים מאוד על עולם שהוא צר ומבוהל - לכן אני משייכת את זה ליציבות פנימית והמון כוח.

וחושבת גם

שאם נבין (ולהצליח מתוך זה לקבל) שכפי שאנחנו מכבדים את עצמיותם (וזכותם לעצמיותם!) של האחרים, כך יהיה קל יותר לקבל את שלנו עצמנו ולעמוד עליה! ולא לקחת את זה כ"נקיפות מצפון" כי זה לא במקום לא נכון ולא לענין. חיה ותן לחיות

I s t a r

New member
לא יודעת מהיכן זה מתחיל..

האם מלקבל את עצמיותם של אחרים ולכבד אותם כפ]י שהם- אנו לומדים לכבד את עצמינו ועצמיותינו? או האם כשאנחנו מתחילים מלכבד את עצמיותינו שלנו ולתת לה מקום -אז אנו באמת יכולים לקבל ולכבד אחרים? לא יודעת, אולי זה ביצה ותרנגולת...

זו דרך

לעזור לעצמנו לקבל את זה = גבולות, הגדרה עצמית - שזו זכותנו! ולא בחשיבה: "האם אני פוגעת" בזולת
כי זה לא! פשוט, זה הדבר הכייי לגיטימי שאפשר.

I s t a r

New member
../images/Emo10.gif

נכון. אולם לעיתים ההפרדה אכן קשה. גבולות=הגדרה עצמית כי גבולות זה הפרדה שלנו מהאחר. שימת קוים חדשים להגדרה העצמית שלנו שלא תהיה עוד דרכו או דרך הדמות שאנחנו מולו- אלא דרכינו בלבד. רק מה, שלפעמים זה נורא מתבלבל. נורא.

NEZIRA

New member
ממה זה מתחיל?

אני חושבת שאין כאן תשובה ברורה למרות שלדעתי לרובנו קל יותר להבין וליישם את הדברים כלפי אחרים מאשר כלפינו, נא' "ואהבת לרעך כמוך" אני חושבת שיש כאן עוד ביסוס לכל הענין שכשבן אדם אוהב ומקבל את עצמו קל לו יותר לקבל ולפרגן ולא לבקר את האחר, אולם אני באופן אישי הייתי שנים ביקורתית מאד והצדקתי את עצמי בכך שיש לי ביקורת עצמית מאד גבוהה ולכן זו זכותי אבל בעצם מה עשיתי כאן? לא רק שהשנאתי את עצמי על אחרים הייתי אני האויבת הראשית של עצמי ופלא שבכלל הצלחתי לשרוד עם אויב פנימי כזה לאחר שראיתי שקשה לי לאהוב את עצמי עשיתי עבודה הפוכה(והיא עדיין נמשכת) התחלתי מלראות בכל אחד דברים חיוביים ולרחם ולסלוח על דברים שליליים וכאן הגיע המסקנה שאם לכולם אני יכולה להיות כ"כ טובה וכולם כל כך אוהבים אותי (כתוצאה ישירה ליחס שהתחלתי לתת) אז למה שלא אוהב את עצמי?

אהבתי ../images/Emo39.gif

האם זה עוזר לך לראות את הטוב שבך ולקבל את מה שלא מושלם? איך את מרגישה עם עצמך עכשיו? סליחה מטבעה נזירה, מזככת וממרקת את הנשמה

NEZIRA

New member
../images/Emo70.gifתשובה

האמת שאי אפשר להשוות את החיים שלי לפני שהגעתי לתובנות האלו לחיים אחרי אני חוזרת ושואלת את עצמי כל הזמן איך הצלחתי לחיות בכלל איך הצלחתי להמשיך ולעשות דברים בלי לתת לעצמי מחמאה קטנה לא רק בפני אחרים אלא אפילו ביני לבין עצמי, איך הצלחתי להחזיק במשטר של דיאטה במשך חצי שנה והתשובה היא שהשנאה היא שהחזיקה אותי כי אמנם הכח שלה הוא הרסני אבל יש לה כח והוא הכח שהרס אותי שגרם לי להשמין בחזרה ולהכנס לדיכאון עכשיו מנקודת החוזק שאני נמצאת בה עכשיו אני מבטיחה לעצמי כל יום לאהוב את עצמי ולחיות כאילו זה היום האחרון בחיי לא לדחות דברים לא לחכות שאני ארזה ואז וכו' והפלא הגדול הוא שבמקום שזה יגרום לי לרפיון כוחות זה מה שממריץ אותי אני פעילה מאי פעם שומרת על תזונה והעיקר חיה את הרגע הנוכחי ולא את איך שאני אהיה בעוד חודש או פחות עשר קילו כי אני בסרט הזה כבר הייתי- ולא נהניתי בכלל דליה תודה רבה על הבית החם שאת מחזיקה פה, אין לך מושג מה זה נותן לי ואני מתארת לעצמי שלעוד כמה וכמה מאיתנו. אה ועוד קטנה אלפקה פאקה את נראית פיצוץ, אולי גם אני אפרסם יום אחד תמונה אם כי אין לי ולא היו ולא יהיה ריבועים בבטן אבל אני מעריכה אותך על כך שאת משימה עלצמך חלומות.

liza26

New member
תוהה

האם הגדרה עצמית לא מקבעת אותנו ציפיות מסוימות?

I s t a r

New member
אולי כאן נכנסת הגמישות..

המחשבתית. כשיש לנו בסיס יציב קיומי משלנו ,שייצרנו ובנינו ואנחנו שומרים על יציבותו בתוכינו- אנחנו יכולים להיות מאוד גמישים ופתוחים וליברלים לקבל אחרים וגם לקבל שינויים בנו ואפילו ליזום ולחוות במודע דברים שנועדו לשנות בנו דברים. זו הגמישות שבאה מכוח. לעומת זאת בסיס לא יציב ומעורער עם חוסר הגדרה ברורה -יוצר אדם שמנסה לשלוט בצורה מלאכותית בתחושת העירעור שלו ויחפש בעיקר שליטה וסדר מובנה בתבניות מסביבו.הוא ייצור אותן וישתדל להתקבע בתוכן בכיד ליצור תחושת ביטחון שמחפה על העירעור הפנימי..

אז איך תדעי מי ומה את ותלכי על זה?

ואם תגלי שהיכולות שלך הם מעבר (לאחר שתעזי ותעשי) - תראי שהאופקים האישיים שלך רחבים ממה ששיערת, אדרבא. ..ואולי תרצי אז להמשיך, להתקדם? את מקבעת כשאת לא ברורה = נטועה למקום = לא פועלת.

אח דליה כמה טוב לשמוע את קולך../images/Emo39.gif

הייתי רוצה לחדד קצת את השאלה שלך.דווקא מתוך המקום שלי עכשיו שמרפה מכל ההגדרות ומכל התפיסה השכלית שלי את עצמי. הבנתי, שאני בלתי ניתנת להגדרה על ידי האינטלקט שלי. אני תופעה של שילוב של חומר ( גוף) ורוח ( תודעה, שכלף רגש) - אוסף של גורמים פיזיים ומנטליים שמגיבים כל הזמן זה עם זה ומייצרים כל הזמן השתנות מתמדת. רגע אתה עצוב, קורה משוה אתה שמח, המחשבות זה מין רצף אסוציטיבי שאנחנו מודעים רק לחלק קטן ממנו, היום אני רוצה להרזות ומחר אני רוצה שוקולד. אני שהיום שונה ממי שהייתי לפני שנה - וממי שהייתי אתמול - לפחות אפשר לאמר שהזדקנתי ביום. איך בתוך כל הבלגן הזה - אני יכול לרצות משהו? להחליט? לגבש מטרות? כי כמו שהבנתי ממך דליה - את מכוונת לתהליך של הקשבה לעצמך, ושל בירור -מה עושה לי טוב מה עושה לי רע, מהו זה שאני רוצה? יותר מאשר על הגדרה הייתי מדברת על שרירים - לאמן את השרירים של ההקשבה, ושל האמון שלך במה שאתה חש ומרגיש - ומתי נכון ולא נכון לפעול ואיך נכון לפעול - או.קי. זה נורא מורכב - אבל בזה עסקנן...

limor 2

New member
../images/Emo24.gif דליה, באמת התגעגעתי אלייך!

ולפורום בכלל. מדהים איך אפשר למישהו שכביכול לא מכירים.. הייתי חולה בשבוע האחרון ואני היום מתאוששת- היה זוועה.. אני עדיין לא מספיק בריאה לענת על שאלות כאלה, אז ארחיב שארגיש יותר טוב.. שמחה שחזרת אלינו !!

מה שאת אומרת אוגי

שוה הגדרה של הגדרה עצמית מחדש
כן. חושבת שזה נזיל אוגי (לא מקובע ונעול) אבל בבסיסו של דבר ישנן מטרות. אבל הן נבדקות כל הזמן כמו שתיארת שיהיו כלבבך כי חשוב לך כך לנהוג. בדרך שבחרת את לומדת את עצמך עוד ועוד ובודקת את היכולות ומתגמשת ומשנה יעדים או החלטות כשהתנאים משתנים, או כפי שאת לומדת להכיר את עצמך. ככה את מהדקת את הקשר בין (תפישת) העולם שלך לרגשותיך ואיך לנסות לישם. אוגי, יפהה. (זהוו..קשה לי להתרכז יותר
)

למעלה