הגברת תאבון לחתולה זקנה

הגברת תאבון לחתולה זקנה

יש לי חתולה בת כמעט 15 שבקושי אוכלת. היא לא נוגעת באף אחד מסוגי הרטוב שקניתי לה (טחון ובגושים במגוון טעמים מחברות שונות), לא טונה ורק מוכנה ללקק קצת גלידה. היא רזתה מאוד ואני מאוד דואגת לה. הוטרינר אמר שהוא חושד בסרטן. האם יש לכם רעיונות למזון שיעורר אצלה את התאבון? אין לה כמעט שיניים כבר. אני מאוד רוצה לעזור לה. תודה מראש

אצלי עבד

חלמון של ביצה "עלומה" וכבד עוף מבושל, שניהם ישר מהסיר. לחתוך קטן ולקרר לפושר. לפעמים גם חתיכות קטנות של חמאה. כדי גם להתייעץ עם הוט' לגבי מזון רפואי או תוספות מזון שבאות בג'ל. בהצלחה

גן חיות

New member
יש משהו מאד יקר שעבד אצל צ'סי

צ'סי לא היה זקן. הוא היה חולה כרונית במשך תקופה מאד ארוכה. כאב לו מאד בפה לאכול ולכן כמעט כל המאכלים שאהב לא עבדו. אבל הווטרינר נתן לנו דוגמה של "מעטפה" ואת זה הוא מאד אהב. זה מנה אחת שמגיעה בתוך מין "מעטפה" . זה חתיכות מאד קטנות ברוטב מאד ריחני וטעים(לפחות לחתול חולה). לא זוכרת של איזו חברה. שווה לשאול אצל ווטרינר או בחנויות(קניתי גם בחנות אחר כך). לא זוכרת כמה זה עולה, אבל אני זוכרת שזה היה מאד יקר.

wildnature

New member
היה לי מקרה דומה

של חתול חולה באי ספיקת כליות עם כיבים בפה, מה שעבד היה בשר טחון וחתיכות פסטרמה (לא מתובלת או חריפה).

בילי28

New member
צר לי לשמוע על החשד לסרטן

האם לא עשו לה בדיקות על מנת לוודא זאת? ולגופו של עניין - מלבד העצות שנתנו לך פה בפורום, אפשר לבקש מהווטרינר תרופה להגברת התיאבון. אחד משני הכלבים שלנו גם הוא חולה סרטן (שאובחן בוודאות, וכפי הנראה נותרו לו, במקרה הטוב, מספר חודשים לחיות), וקיבלנו מהווטרינרית כדורים נגד בחילה ולהגברת התיאבון. הכדורים הללו גורמים לו להרגיש הרבה יותר טוב, ולפחות כרגע הוא לא מתנהג כלל כחולה אנוש אלא ככלב בריא ושמח. בנוסף לכך, כל בוקר אחותי נותנת לו, בנוסף לאוכל היבש, גם חתיכה נקניקייה, אותה הוא זולל בשמחה ודורש עוד. נסי גם את זה (אפשר למעוך את הנקניקיה במידה והחתולה מתקשה לאכול אותה). מאחלת לחתולה בריאות ואריכות ימים וכי החשד לסרטן יתברר כמופרך.

הגענו אליו כי היא לא הפסיקה להקיא

הוא עשה רנטגן וראה גוש גדול באזור הראות ועשה גם בדיקות דם וראה בעיה עם אנזימי הלבלב. הרעיון עם הכדור נשמע לי אחלה. אני אתקשר אליו ביום שני (אנחנו חיים בחו"ל) ואבקש כדורים כאלו.

בעיה מאוד קשה מניסיון החתול הקודם שלי סבל מעצירות כרונית ולכן כרתו לו את המעי הגס. הניתוח הציל את חיו לארבע וחצי שנים אך הוריד אותי ביגון שאולה. בכל הזמן הזה (!) נאבקתי קשות על תאבונו שהלך ונעלם. איך הוא חי כל כך הרבה זמן וכמעט לא אכל, זו פשוט חידה. החתול הלך ונמס עד שהגיע למחצית משקלו. הווטרינר אמר לי להאכילו אותו בכוח, אבל אז הוא היה מקיא ומפסיד גם נוזלים נוסף לכל הצרות. אם הוא לא היה אוכל הוא לא היה מקבל את התרופות שלו נגד עצירות וזה היה גורם לו לחוסר תיאבון . מעגל קסמים . גיליתי שהוא אוהב שלושה דברים : במקום ראשון - גבינת עיזים בגלל פרום עז במקום שני - פנסי פיסט ונקניק סלמי. נקניק סלמי מלא מלח וזה לא היה רצוי. פנסי פסט הוא היה אוכל קופסה של 80 גרם בשבוע שזה מזון של יום אחד. כל עוד הוא אכל גבינת עיזים ידעתי שהוא פחות או יותר בסדר. בימים שהוא סרב גם לזה, ידעתי שהמצב לא טוב. כל יום היה יום חדש יום עסל ויום בסל. כמה ימים לפני מותו, הוא דווקא אכל נקניק ( מה לעשות , הוא רצה) ונתתי לו מה שהוא רוצה. דווקא לפני המוות נראה לי שיפור כל שהוא. תקופה קשה ביותר עברה עלינו ואני לא בטוחה שזה היה נבון לחכות עד הרגע האחרון ולדחות את הקץ עוד ועוד. עד היום כבר 4 שנים אחרי כן לא העזתי לקנות גבינת פרום עז בגליל. מזכירה לי ימים מרים. נסי אולי המזונות הללו יעזרו לחתולתך. מאחלת לחתולה בריאות ואריכות ימים !

ניסית למרוח לה אוכל על האף?

החתול שלי הלך לעולמו בינואר לאחר 16 שנים, זה היה נורא פתאומי הוא פשוט התמוטט כמה פעמים, ורק בפעם השלישית הוא כבר לא התאושש.. (ההתמוטטיות היו במשך שבועיים), בכל מקרה הוטרינר נתן לי אוכל רטוב (ממש דייסתי כזה - בלי גושים בכלל כזה שלא צריך ללעוס אפילו - אבל זה היה די יקר - איזה 10 ש"ח לקופסה ממש קטנה) ואמר לי למרוח לו טיפונת על האף ואז הוא יהיה חייב ללקק את זה... אבל לא הייתה עם זה בעייה - לא משנה כמה פרמון היה חולה הוא תמיד אהב לאכול... אולי זה יעזור לך.... מקווה שהחתולה שלך תהיה בריאה ושיתברר שזה סתם היה משהו חולף!

ניסיתי למרוח לה האף

ישבתי איתה ומעכתי אוכל בכפית ונתתי לה עם האצבעות והיא סרבה. ממש דחפתי לה קצת בכןח. את הרוב היא ירקה החוצה. היא גם לא נוגעת יותר בגלידה. עוד שעה אני אנסה שוב. תודה על כל העצות. אני אחפש פסטרמה בסופר למרות שהיא לא נגעה בה בפעם האחרונה. גם ביצים היא לא רצתה, חמאה וגבינה.

הגברת תיאבון בחתולה

צר לי לשמוע על חתולתך החולה . קיים מזון הקרוי A\D של חברת היילס או לחילופין recovery של רויאל קנין . המזונות הללו מיועדים בדיוק למקרים אלו הם בעלי טעימות גבוהה מאד , רכים מאד וניתן לתת אותם גם באמצעות מזרק ישירות לפה ויש להם ערך תזונתי גבוהה . כמו כן במקרים כאלו אני בדרך כלל ממליצה גם על טיפול במעוררי תיאבון . קיימות מספר תרופות בשוק . קיימת אפילו תרופה אותה ניתן למרוח על האוזן והיא נספגת דרך העור ומשפיע על תיאבון החתול . כמו כן קיים גם טיפול תרופתי יעיל אותו נותנים אחת ל 3 ימים .

לד"ר ענת -חתול שלא אוכל מזון אחר ואני בחרדה.. טוב לדעת שיש טיפול לחוסר תיאבון.החתול שלי הקודם מת אחרי 4 שנות אנורקסיה שהלכה והחריפה ולי עד היום ( עברו שנתיים וחצי) יש טראומה מזה. בשנתיים האחונות לחיו, הוא אפילו A/D כבר לא היה מוכן לאכול ( מה שהוא נורא אהב בשנים קודמות ואכל גם כשהלשון שלו היתה חתוכה קשות). מדי פעם הוא אכל קצת פנסי פסט וגבינת עיזים. עד לא מזמן , לא הייתי יכולה לעבור ליד המדף של הפנסי פסט בסופר מרקט, המעבר שם גרם לי בחילה והזכיר לי את התקופה שבה המרה ההיא. היום יש לי חתול חמוד מאד בן שלוש, בריא ומאושר,( בבת עיני!!) רק אני כל הזמן בחשש מה יהיה ביום שהוא לא ירצה לאכול. ומדוע? כי הוא לא מוכן לאכול שום אוכל רטוב בשום צורה אפילו לא פנסי פסט או טונה ואם יאכל ( טונה הוא דווקא רוצה) - יקיא מייד!! הוא אוכל רק פריסקיס או מזון יבש אחר (לפעמים הוא מבקש קצת גבינה לבנה או מותכת ואוכל כזית) . אם ארטיב את המזון היבש הוא יקיא אותו מייד .בשר מכל סוג ואפילו נקניק שחתולים לא יכולים לעמוד בפני ריחו , זה מחוץ לתחום אצלו. הוא בכלל לא מוכן לטעום. אני כבר פיתחתי חרדה לגבי האכילה שלו. כאילו שאני חיה על זמן שאול, כי הנה עוד מעט, זה רק עניין של זמן- הוא לא ירצה לאכול יותר, ואז מה אני אעשה? החתול הקודם עוד היה מוכן לאכול AD איזו שהיא תקופה ובכלל מזון רטוב לחתולים הוא מאוד אהב. אבל החתול הזה גם כשהוא בריא אי אפשר לתת לו מזון אחר!! .

חתול בררן

אין סיבה לדאגה חתולים רבים אוהבים שגרה ומתרגלים למזון מסויים אין זה אומר שבעתיד יפתחו בעיה כל שהיא במידה ותהה בעיה בעתיד טפלי בה . בכל אופן בשל סיבה זו כאשר מעוניינים להחליף מזון יש לבצע זאת בהדרגה ובאופן איטי מאד . במידה והחתול מקיא כל דבר אחר הייתי מנסה לברר למה יתכן שקיימת רגישות למזון .

לד"ר ענת - שאלה תודה על דבריך. כשהוא היה גור הוא אכל אפילו מנגו ובננות...וכל דבר כולל פנסי פסט שהוא היה משוגע על זה. היום הוא מקיא הכל מייד ברעש גדול. אבל אם אני תופסת אותו מחזיקה אותו ולא מאפשרת לו להקיא ( לפעמים הוא לא כל כך מסכים) , אז זה עובר לו!!! כלומר יש לו רגישות אבל לא כזו חמורה. האם אפשר לבדוק רגישות? אני חושבת שהווטרינר שלי לא יקח בעיה זו כרצינית כי החתול במשקל מצויין, בריא, חייכן, בעל חוש הומור, חלום של כל אימא. בזמנו הווט' שלי היה די חסר אונים לגבי החתול הקודם -אנורקטי שנמס לי מול העיניים, אז עכשו אני אבוא עם חתול בריא שלא סובל מכלום? (רק אני!)

חתול מקיא

אם החתול מקיא אז קיימת בעיה כל שהיא ואין קשר לזה שהוא שמן או רזה . בדרך כלל הקאה סלקטיבית (במזונות מסויימים ) מעידה על רגישות למזון ואז הטיפול הוא מציאת מזון שאליו החתול אינו רגיש , תהליך שעשוי לקחת תקופה ארוכה . במקרה שלך את מציינת כי קיים מזון אותו החתול אוכל ואינו מקיא כך שנראה לי שמצבך מצויין כי מצאת מזון כזה אפילו ללא חיפוש ממושך . ממליצה פשוט להמשיך עם "מה שעובד "

guyRG

New member
אצלי

הגריאטרי בן 18 עוד מעט.. גם איבד את התיאבון ולא רצה לאכול מזון יבש. אני עכשיו מאכיל אותו בחזה עוף טחון טרי (נא), מעורב עם קצת כבד עוף טחון - גם נא. הוא אוכל בתיאבון וגם קצת עלה במשקל...

אני אנסה - תודה

היום האכלתי אותה בכוח כפית של מזון רטוב למעיים רגישות של רויאל קנין. אני מקווה מאוד שלא תקיא. אני אעדכן אתכם אם השתפר ותודה לכולכם על העצות.

guyRG

New member
לא הייתי מאכיל בכוח

צריך למצוא את הסיבה לחוסר תיאבון, ובמקביל לנסות לעורר תיאבון עם מזונות אחרים. בכוח זה לא לעניין... לדעתי !!

תראה בעיקרון אתה אולי צודק

אבל כבר יומיים שאני מאכילה אותה בכוח (כפית אחת של ררטוב מעוך באצבעות למעי רגיש) ומצבה השתפר - המבט הזגוגי בעיניים נעלם והיא כבר שרטה אותי לא מעט היום בערב כשהאכלתי אותה והצליחה לקפוץ למיטה שלה אתמול בערב (היא מעט מורמת כדי שיהיה לה מקום מיסתור סביר מילדת הבית). האכלתי אותה בכוח כי הרגשתי שהיא עומדת למות לי בידיים - היא זחלה לארון וסירבה לצאת. מחר אני אלך ישר לוטרינר ואבקש את הכדורים להגברת התאבון. הוטרינר אמר לי שאין מה לעשות עם סרטן ראות וסרטן בלבלב ואין בכוונתי להתעלל בה בניתוחים והקרנות (גם לאנשים אלו סרטנים רעים מאוד). קניתי לה גם גרבר של עוף והודו היום בתקווה להאכלה קלה יותר ולגרות לה את התאבון. היא החתולה שלי כמעט 15 שנה ואין בכוונתי לתת לה למות כ"כ מהר. ועכשיו היא באה להתלטף איתנו - לפני יומיים לא היה לה כוח לקום מהמיטה שלה. אני מבינה את הסלידה של ממעשה כזה אבל אני מרגישה שפעלתי נכון. ומחר עם הכדורים אולי תאכל בעצמה

אצלנו סופ"ש הוא שבת-ראשון

ואין טלפון חירום על דלתו של הוטרינר. מאוד חשוב לי שתבין שהכל נעשה מהאהבה לזקנתולה שלנו ולא כי אני מתקמצנת על ביקור וטרינר. לא הטסתי אותה איתנו לארה"ב כי אני לא אוהבת אותה.

guyRG

New member
חס וחלילה !!!

אני בטוח שהכל מאהבה גדולה, ואני ממש לא "סולד" ממה שעשית.. להיפך !!! ניסית לתת לה בשר עוף נא, מעורב עם כבד עוף נא ??? אולי היא תאהב את זה, והבעיה שלך תיפטר? ..כמו שנפתרה אצלי? תנסי..!!! ותמשיכי לדווח...!

למעלה