הגבהת גדר בלוקים

לiאור

New member
הגבהת גדר בלוקים

ליד השטח שלי במושב ישנו מגרש כדורסל והרעש ממנו מפריע. חשבתי להגביה את גדר הבלוקים שקיימת היום וגובהה מטר. מדובר בכ-60 מטר שברצוני להגביה בכ- 1.5 -2 מטר . רוחב הבלוקים הקיימים היום כ- 16 ס"מ . הגדר צבועה בצבע גמיש לבן חלק וכך אני מתכוון שתשאר. האם יש למישהו סדר גודל מחיר לעבודה כזו ? האם בכלל ניתן לבנות על גדר קיימת מבחינת העומס על הקיר הקיים ?

בינא

Member
אסור להגביה קיר בלוקים בלי להגדיל את הבסיס

ובלי לחזק את הקיר הקיים. יהיה הבדל גדול במשקל ובעומסים על הקיר הזה. עובי הבלוקים הקיים אינו מאפשר הרמת קיר לגובה כזה. לא כתבת מה סוג הקרקע ובאיזה עומק הביסוס לכן קשה להמשיך עם תשובה פרט לזה: לבניית קיר בגובה 3 מ' נדרש ביסוס בעומק של כ-1 מ' עם רגל ונדרשים עמודי תמיכה כל 3 מ'... אבל יש עוד פיתרון...מתועש עם לוחות "בטרום" בעובי 12 ס"מ.

בינא

Member
הגבהת קיר גדר לגדר קיר עם לוחות "בטרום"

על גבי בקיר בלוקים קיים תהיה אפשרית לאחר השתלת עמודי פלדה מתאימים כל 3-4 מ' בקיר הבלוקים והשחלה של לוחות הבטרום בעובי 12-15 ס"מ אל תוך פרופילי הפלדה. בכפוף לעומק הביסוס של קיר הבלוקים...אם בכלל קיים כזה, יהיה צורך לבצע כמה חיזוקים במספק מקומות לאורך היסוד. מובן שלא הייתי בונה כלום ללא תכנון של קונסטרוקטור שמתמצא בבניה ב"בטרום" = לוחות איטונג משוריין.

בינא

Member
באזור רמלה..תלוי מאיזה כיוון, יש אדמה כבדה

ותופחת...לכן חשוב שתהיה יותר ספציפי, ניתן במסר אלי. בכל מקרה, התשובה לגבי ה"בטרום" טובה גם למקרה זה ובנוסף לכך הא גם אקוסטי (בטלע רעש), הרבה יותר מבלוקים, לכן מומלץ מאוד (מבצעים איתו קירות אקוסטיים בכבישים). לפרטים נוספים שלח מסר או כתוב לדוא"ל של החתום מטה.

רשר

Well-known member
מנהל
בישוב "לפיד"

יש מגרש כדור-סל ליד ביה"ס היסודי שגרם לרעש אימים (בגלל קיר תומך ממול) לבית מעבר לרחוב (דפני), לאחר תקופה ארוכה של דיונים (כולל בית המשפט) בנתה המועצה המקומית מגן רעש על גדר המגרש, תוכל לנצל מקרה זה כתקדים למקרה שלך (אותה מועצה?),

לiאור

New member
זה נשמע מעניין

האם תוכל לתת לי פרטי התקשרות עם יוזמי הבקשה ? (זו לא אותה מועצה)

רשר

Well-known member
מנהל
למיטב ידיעתי הוא עבר דירה

אך תוכל למצוא בארכיוני המקומונים חלק מההתדינות, בנוסף כדאי לפנות למזכירות הישוב, יתכן שיש גם מידע בבית המשפט ברמלה - חפש לפי השם: דפני, מוא"ז מודיעין, לפיד,

למעלה