הבת האוהבת...וגם קצת שאלות...

neomilips

New member
הבת האוהבת...וגם קצת שאלות...

שלום לכולכם! ברצוני לברך על היוזמה הנהדרת הזו של פורומים. מי ייתן ושר בממשלת ישראל ייכנס לכאן ויראה מהם חייהם של מאות אלפי אזרחים במדינה. ועכשיו לעניינו- אבי הינו חולה אי ספיקת לב מתקדמת ובעל בעיות כלי דם קשות ברגליים. בשל מצבו הבראיותו הקשה, לאחר אישפוז ממשוך ותהליך ארוך עוד יותר, בסופו של דבר זכאותו דל אבי עומדת על כ- 98% נכות מבטל"א. לאחר התייעצויות הגשנו בקשה לקצבת ניידות, ולפני מס' ימים התקבלה תשובה כי אבי היננו זכאי לכ- 80% ניידות. בדקתי בבטל"א, ובאינטרנט ואינני יכולה למצוא חומר מסודר וברור בעיקר על זכויותיו החדשות של אבי. מיותר לצין שמצבם של הורי איננו טוב וכי הם אינם מסוגלים לסיים חודש ללא תמיכה כלכלית ( חשוב לי לציין שאני כבת 22 לפהי לימודים אקדמאים). אשמח אם מישהו יוכל לסייע לי במתן תשובות לגבי תוספת בקצבה על רכב (הבנתי כי מדובר בכ- 500 ש"ח לחודש), בשדרוג הרכב (האם מדובר רק ברכב חדש, האם זה רכב מסוים, מי קובע זוג וגודל רכב), ומהי הלוואה עומדת (תנאיה למבקשים). אשמח לכל עזרה, הפנייה ע"מ שאוכל להסיר מאבי לפחות את דאגותינו הכלכליות ולתת לאימי מנוחה בלילות מהעניין. שיהיה לכולם ערב נעים ומלא נחת. הבת האוהבת

gadi7

New member
בת אוהבת יקרה

החסרת כמה פרטים משמעותיים: 1. בן כמה אביך ? 2. מה פירוש "זכאי לכ- 80% ניידות" 79, 80 או אולי ערך אחר ? יש משמעות רבה לערך המדויק. לצורך גימלת ניידות מוגבלות של 80% ומעלה הינה כמו 100% 79% ומטה יתנו לנו גימלה חלקית בלבד (לפי האחוזים). 100% גימלה לנכה חסר רכב (שאין בבעלותו רכב שנרכש דרך המוסד לביטוח הלאומי=המל"ל) הינה 1777 ₪ לגבי רכב חדש - כמו שאביך עבר וועדת ניידות הוא צריך לעבור גם את הוועדה לגודל רכב. הוועדה תקבע האם הוא זכאי לרכב, לאיזה רכב, האם יכול לנהוג בעצמו, בעזרת איזה אביזרים וכד'. גשו שוב למל"ל ובקשו את כינוס הוועדה לגודל רכב. זמן ההמתנה כחודשיים. הלוואה "עומדת" ניתנת ע"י המל"ל לשם כיסוי המיסים החלים על הרכב. לאחר שחולפות חמש שנים בהן הנכה מחזיק את הרכב ברשותו, היא הופכת למענק ואין צורך להחזיר אותה. שיעור ההלוואה העומדת נקבע לפי אחוז המוגבלות בניידות ועפ"י היות המוגבל בניידות בעל רשיון נהיגה או חסר רשיון נהיגה. באמצעות ההלוואה העומדת רשאי המוגבל בניידות לקנות כל רכב (חדש) לפי בחירתו, ובלבד שהרכב יכלול את כל האביזרים שקבע המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (שבמסגרתו מתקיימת הוועדה לגודל רכב).

neomilips

ברוכה הבאה אל הפורום. מאחר וגילך 22 אני מניחה שהאב צעיר, תקני אותי. בנוסף למה שכתב אבי7,שאלה, האם עבר וועדה רפואית בביטוח הלאומי לקביעת אחוזי לקות? האם הוא ממשיך לעבוד או איננו יכול לעבוד? האם זקוק לעזרה בפעולות היומיום? בהתאפ לתשובות, תקבלי מידע נוסף. בהצלחה.

neomilips

New member
תשובות מהבת האוהבת

קודם כל המון תודה על ההתייחסות המהירה, אני מרגישה שהכל מבולגן אצלי בראש... אבי באמת צעיר הוא בן 62. הוא זכאי ל80% ניידות בדיוק.אני חושבת שהוא עבר את הוועדה שכן נקבעה לו כבר זכאותו לניידות, אולם לא עברנו וועדה לקביעת סוג רכב. היום הוא אינו נוהג שכן הרכב שלנו הינו גיר רגיל, האם אני צריכה להצהיר על כך? אבי איננו עובד מזה כשנה וחצי (סיים עבודתו כאשר החלה החמרה), הוא עושה מטלות יומיומיות פשוטות (אינו זקוק לסיעוד) אולם אנו משתדלות לא להשאירו לבד זמן ממושך גם מסיבה שזקוק לעזרה ואני חייבת להודות שזה גם כי אנחנו פולניות. תודה - שוב.. ויום נעים

neomilips לא להרגיש מבולגנת ../images/Emo13.gif

אביך יכול מאחר ונהג לקבל רכב עד גיל פרישה שהוא 67 נכון להיום. הוא איננו נוהג לא בגלל שאיננו רוצה אלא בגלל הגיר. בכל מצב צריך לעבור וועדה לגודל רכב.80 אחוז הם כמו 100 אחוז ולכן אתם זכאים להלוואה עומדת שהופכת למענק לאחר 5 שנים. הוא זקוק לרכב ליציאה מהבית, לקניות, לקופ"ח מרפאות ואחרים. אם יש ברשותכם רכב, תוכלו למקור לאחר קבלת האישורים ולרכוש יחד עם ההלוואה רכב חדש אוטומטי או אחר כפי שיקבע. חשוב שלא ישאר בבית, כי בבית המחשבות עובדות וזה לא שיקום אלא הפוך. למרות המגבלה אדם צריך לעשות משהוא כאשר הוא קם בבוקר. מה שהוא יכול. לא צריך להאכיל עם כפית של כסף. תנו לו עצמאות ובקטע שקשה עזרו. לא יותר. מאחר וואיננו זקוק לשרותים מיוחדים, ייתכן שכדאי לגשת לוועדה במל"ל כי עדין לא הגיע לגיל פרישה. אם יקבל אחוזים וסביר להניח שיקבל, תשולם לו גימלה גבוהה יותר מהפנסיה שיש לו. כמובן שצריך לבדוק מה גבוה יותר. עברו קודם את גודל הרכב לאחר מכן המשיכו. לא הכל יחד. ניתן גם לגשת לוועדה למס הכנסה שיכולה להעניק פטור ממס הכנסה אם במצתבר יש 90.5. אחוז,וועדה זו עולה כ-500 ש"ח. בהצלחה.

למעלה