מי אמר אנטישמיות?
אמיר, אתה בוחר לשמוע את מה שנוח לך לשמוע. לא טענתי לרגע שיש כאן מניע אנטישמי, גלוי או סמוי. טענתי שיש כאן מניע אנטי ישראלי, גלוי מאוד. זה הכל. העוול בטיבט הוא ארוך שנים וגרוע הרבה יותר מהכיבוש הישראלי, ואתה עצמך מציין ש"יש מרצים שקוראים לחרם". אני בהחלט חושב (בניגוד למשרד החוץ, או צחי אבנור) שקישור הנושא לאנטישמיות מהווה את זילות האנטישמיות, והוא בבחינת "זאב זאב". זה לא מונע מעמדת המרצים הבריטים להיות חד צדדית במיוחד. הטענה שלך בנוגע להעדר הסנקציות על ישראל היא, במקרה הטוב, לקויה, ובמקרה הרע דמגוגית. הלא אתה יודע היטב את הסיבה שאנחנו לא סובלים מסנקציות באו"ם. להזכיר לך בכל זאת? יש שם איזו מעצמה אחת, עם זכות וטו, שמונעת כל אפשרות לסנקציות אנטי ישראליות. כשהיתה עוד מעצמה, אנטי-ישראלית במוצהר, וכשארה"ב "בחנה מחדש" את היחסים עם ישראל - עברה באו"ם ההחלטה המגדירה את הציונות כגזענות, על כל המשתמע מכך. פרט לכך, בעוד שהשלטון בדרא"פ כולה היה, בבסיסו, בלתי חוקי, ועל כן ראוי להחרמה מלאה, הרי שבישראל השלטון הוא חוקי לחלוטין, גם אם הוא מבצע מעשים בלתי חוקיים או בלתי מוסריים, בדיוק כשם שהמלחמה בעיראק לא הופכת את הדמוקרטיה האמריקנית לבלתי חוקית. לכן גם ההשוואה הזאת מוטעית (בהקשר הזה, כיוון שברמה הפרקטית אין הדבר משנה - דיכוי הוא דיכוי הוא דיכוי, בין אם השלטון שמפעיל אותו חוקי או לא חוקי). שוב, אני לא טוען שהחרם על בר אילן, בניגוד לחרם על חיפה, הוא בהכרח אינו מוצדק, אני בהחלט חושב שיש בסיס לטענותיך, וכמובן שאני לא מצפה מאף מדינה לשתף פעולה עם המכללה באריאל. עם זאת, לאור כל הטענות שהעליתי, לאור הפסקה האחרונה בתגובתך, ולאור העובדה שגם אוניברסיטת חיפה מוחרמת כיוון שסירבה לסייע לתעמולה אנטי ישראלית - יש בהחלט מקום לחשוב שהסיבות להחרמת האוניברסיטאות נגועות, אם לא נובעות, מאנטי ישראליות.