הבסיס לכל קונפליקט

הצופה.

New member
הבסיס לכל קונפליקט

הוא הנקודה בה אני חושב שהייתי צריך לנהוג אחרת,ואז התוצאה היתה ניראית אחרת. הקונפליקט עם האחר נגמר שהמציאות שלו הסתיימה. ומאז אני מציק לעצמי למה לא נהגתי אחרת וזה הבסיס לקונפליקט שלנו מהעבר פשוט אין אחר.אנו האשמים היחידים על דבר שכבר הסתיים מזמן, והטרוף שיכלנו לנהוג אחרת משגע אותנו. האם העבר יכל היה להראות אחרת? האם יכלנו לנהוג אחרת? ואם לא למה אנו ממשיכים להציק לעצמנו? see. do. dont think.

sumerfield

New member
בעיקר,

בכדי ללמוד... אנו חופרים בהחלטות עבר, ומנסים להבין מה עשינו ולמה זה הוביל, בכדי לא לחזור שוב על שגיאות... אם כי, יש כמה עלובי נפש, שמחפשים על מי להטיל אשמה בשגיאות עבר....

../images/Emo13.gif

"יש כמה עלובי נפש, שמחפשים על מי להטיל אשמה בשגיאות עבר...." לפעמים אם נרצה או לא נרצה העבר איך שהוא מתחבר להווה, ואפילו לעתיד :)

צופי רק אהבה../images/Emo42.gif

גם אם אני יודעת לאן אתה מנסה לכוון אותי לא אתן לך. אתה שקוע לאחרונה במרירות מסויימת, ואתה יכול לצחוק כמה שתרצה. ואני לא ממש מוכנה לשתף פעולה עם זה. כל מה שתלמד או תנסה ללמד את עצמך לא יהיה שווה לכלום, אם לא תהיה חיובי קודם כל כלפי עצמך, ואחרי זה כלפי כולם. לכן אני לא מוכנה להכנס איתך לדיון על המחשבות שלי, או על חיי בפרט.

The ofer

New member
ברגע שאת...

כותבת על המחשבות שלך בפורום זה או אחר... ברגע שאת כותבת על חייך בפורום זה או אחר...ברגע שאת שמה תמונה שלך או כל תמונה אחרת בפורום זה או אחר... את אוטומטית פותחת דיון עם כל קוראי הפורום... הזה...או אחר... כי ברגע שאת עושה את זה... את קצת מאבדת את אפשרות הבחירה שלך עם מי לפתוח דיון... וזה נכון לא רק לך... אם אני אכתוב שלאישתי יש יומולדת... ואני הולך למצוא שרותים... < ואלו הן מחשבותיי... ואלה הם חיי >... כל אחד יכול בעצם להגיב לי... גם אם הוא שקוע במרירות מסויימת...ולא משנה אם זה רק לאחרונה... או לא... ואם אני לא ארצה להמשיך בדיון איתו... יש לי שתי ברירות... אחת... לא לכתוב את זה בפורום... שניה... לא להגיב לו...להתעלם... אי אפשר... מצד אחד להגיב... ומצד שני לא לפתוח דיון...כי בתגובה שלך... ולא משנה מה היא... את ממשיכה בדיון...

שלום לסניגור צפיתי תגובה כזו ../images/Emo13.gif

אני כותבת ואכתוב על חיי באופן הכי חופשי שארצה ואבחר. ולעומת זאת גם זכותי הלגיטימית עם מי לפתח את הדיון על חיי באופן פתוח כתגובה או שלא. ואגב כמה פעמים שתקתי לתגובות שלו לאחרונה(שדאג איך שהוא לציין אותי) ולא אביא לינקים, מצטערת
והפעם בחרתי להגיב לזאת. לכן הפעם בחרתי להגיב, אחרי שכמה פעמים שתקתי. וזאת זכותי, אדוני הסניגור של הצופה. שיהיה גם לך יום טוב. :)

The ofer

New member
לא אמרתי לך מה לעשות...

במשפט אחד... אמרתי ש... תגובה שלך היא המשך דיון... אפילו אם בתגובה נאמר שאת לא רוצה דיון... זהו... תאמיני לי שלא אכפת לי אם את מגיבה לו או לכל אחד אחר... ועוד דבר אחד...רק עיצה... אל תגיבי בגלל מה שאת חושבת שאנשים חושבים... הרבה פעמים מה שאנחנו חושבים שאנשים חושבים זה בכלל לא בכיוון...ואז התגובה בכלל לא עוזרת... להפך...היא הורסת... ודבר ממש אחרון... את כותבת שאת לא רוצה דיון איתו על החיים שלך או עלייך... וכמעט באותו משפט... את מתחילה בדיון עליו... לא נראה לי שזה פייר... לא נראה לי שהיא לא התקשרה בגלל הכסף... אני חושב שזה בגלל שהוא לא הלך לחתונה שלה...

../images/Emo6.gif

אתה משתעשע בי יופי. הוא רצה ללכת לחתונה שלה, היא לא הזמינה אותו. הבנת הנקרא אני יודעת שיש לך!

ולגבי פייר ..יש לי המון מה לומר מתי

שהוא שיהיה לי עצבים לכך. יאללה תעופפתי...

הצופה.

New member
אי שמח מאוד על התשובה

שלך אולי את חושבת שפורום נשואים זה הבלוג שלך ואת מחוייבת להגיב לכל הודעה וכולם פה כותבים אלייך אז יש לי חדשות בשבילך את יכולה לדלג לא חייבת להגיב להודעות שלי ולא חייבת למרוח את עצמך מבוקר עד ערב בכל הפורומים של תפוז אם כל כך בא לך לכתוב יש לך בלוג תכתבי שם וכמובן זכותך לכתוב בכל מקום אני לא השוטר שלך את פשוט ממאיסה את עצמך לפחות עלי לא יכול יותר לראות את התמונות שלך ואת הסיפורים שלך את לא בן גוריון והסיפור חיים שלך הוא לא משהו שניתן לכתוב עליו סרט לא יודע למה את מתקיפה אותנו מבוקר עד ערב תכתבי אחד שניים שלו אבל דיייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי וכמובן יכול להיות שכל מה שכתבתי פה לא נכון

sumerfield

New member
נכון ליידי

אבל הוא מתחבר בדרך של הסקת מסקנות והטמעת לקחים... לא בדרך של "בוא נמצא את מי להאשים ואז נלך לישון מאושרים".. וכוונתי הייתה, כי אני מנסה ללמוד מהעבר ולתקן את ההווה או את העתיד, ולא לחפש אשמים ולהעניש על שגיאות (כפי שלא מעטים בוחרים לעשות)

אגב לחפש אשמים

זה לווא דווקא להאשים, ולישון מאושרים.או לחפש להעניש אחרים (אני לא ראיתי את זה כך בכלל) זה לפעמים להפיק לקחים לעתיד שאולי בפעם הבאה כדאי לעשות את זה אחרת מהצורה שהוא עשה. מאוד תלויי איך אתה לוקח את נסיון העבר. לא תמיד צריך לשמוח או להאשים אחרים בשביל לנסות להיות חכמים בעתיד. הכל תלויי מאיזה נקודה אתה לוקח את זה

הצופה.

New member
מה זה לילמוד?

האם אתה יכול לא לחזור על טעויות? האם יש כזה דבר טעות?האם אפשר לתקן טעויות? והאם אפשר להתכונן לעתיד בילתי ידוע? והאם מה שלמדת יכול לעזור לך להתכונן אל העתיד? אגב העלובי נפש האלו הם כולנו בלי יוצא מהכלל

sumerfield

New member
ללמוד= להטמיע בזכרון

בהחלט אפשר להמנע מחזרה על טעויות... ואתן דוגמא בנאלית- אם תראה אש, תיגע בה ותכווה...תבין שזה מסוכן, ולהבא אם תראה אש דומה, לא תיגע... <מובן שאפשר להשליך זאת על מליון דברים בחיים> אי הנגיעה החוזרת, לא תרפא את הנגיעה הקודמת (אולי רעיונית תקל עליך כי תגיד ששילמת מחיר בתמורה לידע), אבל תאפשר לך להתכונן לעתיד, להזהר ממכשולים דומים ולשפר את סיכויי שרידותך ואושרך.. ואני לא בטוח שעלובי הנפש הם כולנו... בהתייחס לדוגמתי הנ"ל..עלובי הנפש יהיו אלה שיחפשו את מי ששם את האש באותו מקום וירצו להעניש אותו...בלי להבין שהם אשמים בכך שנגעו, ובלי להבין את הסכנה שבאש.... עלובי נפש אחרים יהיו אלה שיגידו "אלוהים שם את האש, זה היה הגורל שלנו לגעת בה", ויגעו שוב באותה אש אם תיקרה על דרכם...

הצופה.

New member
אם נקח את הדיגמא שלך

בהפעם הראשונה שהכניס את היד לאש היתה סוג של מורה לא טועות בלעדיה לא היה לומד להזהר מאש ובפעם הראשונה שהצליח להנצל מהאש לא היתה לו התנסות קודמת ובכל זאת ניצל אולי זה מראה שיש משהו שמדריך אותנו בחיים גם ללא התנסות?

הצופה.

New member
ביקורת עצמית זו בדיוק הבעיה

היא זו שמטרידה אותך בלי סיבה האם את יכולה לחזור בזמן לשנות את העבר? האם אפשר לשנות את ההווה? האם אפשר לדעת את העתיד? האם פרח שגדל יכול להעביר על עצמו ביקורת עצמית?

האם פרח

חווה חוויות רגשיות כמוני? ברור שלא לכל דבר יש מחיר. אני אגב, לא מאוהבת בחוש הביקורתיות שלי ממש לא.

למעלה