הבן 17 עבר דירה ולא רוצים לגלות היכן

danieladindin

New member
הבן 17 עבר דירה ולא רוצים לגלות היכן

הבן במתבגר עבר עם אמו דירה לפני 3 חודשים ולא רוצים לגלות כתובת, אני יודע רק עיר
הוא אומר בשביל מה צריך לדעת
כשצריך הוא יבוא אלי, גם ככה הוא בקושי מתקשר איתי
כמובן שאני משלם מזונות ונותן כל מה שצריך
כככל הנראה זה מרד נעורים
אבל איך אני מגלה את כתובת מגוריו
האם אני צריך לשכור בלש בשביל לדעת?
להתחזות ולהקשר באמתלה טלפונית על מנת להביא לו משהוא כביכול, בדור של היום לא נראה לי מעשי
נשמע הזוי לגמר
האם אפשר להעזר בצו משפטי
הרי לפני גיל 18 אני אחראי עליו
עזרו לי

שילה1

New member
פשוט מאוד:על פי תעודת הזהות שלו,

במשרד הפנים או מתקשר לטלפון של משרד הפנים לצורך כך,כוכבית 3450
מוסר תז ומבקש כתובת.
זה הכל.

danieladindin

New member
הנתב מוביל אותי רק לשינוי לעדכון פרטים, לא מצליח הלגיע לקבלת

מידע

שילה1

New member
התקשרת לפניםפון או משהו כזה?

אם לא תצליח,גש למשרד הפנים ומלא טופס.

הבטחת קשר עם ילד

מעבר לשאלה הטכנית של איתור מקום המגורים החדש של הילד ואמו, אתה מעלה נושא גדול וכאוב יותר, של הבטחת הקשר עם ילד מתבגר. גם אם תאתר את מקום המגורים החדש, קשה לראות איך תוכל להכריח את הבן שלך שהוא בן 17 להתראות איתך, אם הוא לא מעוניין בכך. שאלה חשובה היא למה הוא לא מעוניין בכך? האם מדובר בהסתה מצד האם? האם מדובר כדבריך ב- ״מרד נעורים״?
בכל מקרה, חשוב שתפעל ככל יכולתך כדי לחדש את הקשר. גם אם לא תצליח, לפחות תשדר מסר לבן שאתה מעוניין בכך. יכולה להיות לזה משמעות גדולה מבחינת היחסים ביניכם בעתיד.
לגבי איתור הכתובת, אם לא תצליח במשרד הפנים תוכל לבצע את זה יחסית בקלות באמצעות חוקר בעלות לא גבוהה.
לגבי ניסיון לחדש את הקשר, הכלים המשפטיים מוגבלים אך תלויים בנסיבות המקרה. יש פסיקה שלפיה ניתן לחייב תיאום הורי על הצד שמסכל את הקשר. אם מדובר בהסכם שמופר, יש כלים להתמודד עם הפרת ההסכם. צריך לבחון את כלל נסיבות העניין במסגרת ייעוץ משפטי ע״י עורך דין ולקבל החלטות לאחר קבלת כל התמונה.

Acoustic 3

New member
לא שאני מבין גדול.. אבל החוק ממש לא לטובתך פה.

עוד פחות משנה כבר לא תוכל להאחז בטיעונים משפטיים כדי להכריח אותו לשתף אותך במידע או אפילו לבקר אותך כדי לסמן וי על מה שבית המשפט קבע.
הוא גם הגיע לגיל שבו הוא גם פחות מושפע מהסתה מצד אימו והוא יכול לראות את המציאות באופן עצמאי.
&nbsp
אז אולי הגיע הזמן לבנות מציאות שהילד ירצה להיות חלק ממנה.
הגיע הזמן לבסס יחסים עם הבן בדרך כלשהי.
אם תבחר להתקע על הדברים שהוא לא רוצה לשתף אותך בהם ותפגין לחץ, הוא רק יתרחק. יש סיכוי גם שיחשוב שההסתה מצד אמו היא נכונה.
אין לי ספק שלאימו יש יד בדבר הסתרת המידע על מקום מגוריהם - ונכון שזה גם לא כל כך בסדר להסתיר ממך את הפרט הזה (בהנחה שאתה אדם נורמטיבי ולא נתת לה סיבות לעשות זאת) - אבל כרגע מה שחשוב הוא לא הפרט הזה אלא המשך הקשר ביניכם.
אולי אם תבנה איתו מערכת יחסים בריאה יותר, הוא ישתף אותך בפרטים, הוא יבוא יותר, הוא יתנער מההשפעה של אימו וישתף אותך גם בפרטים האלה.
&nbsp
&nbsp
לא תוכל להעזר בחוק לעד. בעוד מספר חודשים החוק יכריז עליו כעל אדם עצמאי לחלוטין.
החוק לא לטובתך פה.

שרי 55510

New member
אופציות ליצירת קשר עם הילד,

ראשית,אתה כתבת שהוא משיב לך לטלפון, אם כך, אז מה הבעייה לומר לו ,
שאתה רוצה לפגוש אותו ,שהוא בנך שאתה אוהב מאוד, ומתגעגע אליו, ושתשמח להגיע אליו ולאסוף אותו לבילוי משותף, לקולנוע, או למשחק כדורגל/כדורסל, או לכול מקום או חוג אחר שמעניין אותו.
וכך ,תוך כדי שיחה איתו ,ולפי התגובות שלו ,תקלוט את רצונותיו להיפגש,
אפילו אם בהתחלה רק יסכים ליצור קשר טלפוני ,שיהיה רציף ביניכם,בימים שהוא יחליט עליהם, גם אז זו התחלה ליצירת קשר איתך.
&nbsp
שנית: אתה יכול לשאול אותו אם הוא ממשיך ללמוד ,ובאיזה ביה"ס ,
ושאפשר בסוף הלימודים לפגוש אותו.
כך תוכל גם לבדוק במזכירות ביה"ס את כתובתו החדשה, בכדי לשלוח לו דברי דואר,כמו כרטיס -ברכה ליום הולדתו וכו.
&nbsp
אפשרות נוספת לאתר את כתובתו ,לפי משרד הרישוי ,וזאת במידה ויש לו רשיון נהיגה.
או לעקוב אחריו ברכב ,מביה"ס עד לביתו.
&nbsp
כתבת שידועה לך שם עיר מגוריו : אז אפשר לברר בעיריה את הכתובת של אימו,
באגף תשלומי מיסי העיריה.(מים ארנונה וכו'.)
ולאחר כול הבירורים הנ"ל,אתה בוודאי כבר תתעדכן ,בכתובת מגוריו של הבן.
&nbsp
כול טוב לך,ושיהיה לך בהצלחה.
&nbsp

למעלה