הבן שלי בכיתה י"א לא מספיק לסיים מיבחנים וגם

shaul5540

New member
הבן שלי בכיתה י"א לא מספיק לסיים מיבחנים וגם

בדירה שלנו צריכה להיות דממת-אלחוט, בשביל שהוא יוכל לעשות שיעורים בחדר הסגור שלו....
מישהו/י יודע/ת איך אני משיג לו הארכת-זמן במיבחנים בדרך הכי זולה שנותנת אישור בטוח למיבחני הבגרות?
חמישי11/04שעה1015 - בתודה מראש! - שאול

כמה רעיונות

לעניין הרעש - כדאי שישים אטמי אזניים טובים, אלו יכולים לגרום לרעשים להיות עמומים וכך פחות יפריעו.

הארכת זמן - אפשר דרך מנהל/ת ביה"ס והיועצות, לא חייבים אבחון ואישורים אחרים.

ממליצה מאד - שינסה ללמוד עם מורה שיודעת לתת אסטרטגיות להתמודדות עם קצב במבחנים, חשוב ביותר להתכונן לכך.

בהצלחה!

shaul5540

New member
תודה, אבל הבעייה היא בבגרויות ולא במיבחנים בב

ב-בצפר.....בשביל הבגרויות צריך אישור של מישרד-החינוך....

תוספת זמן היא התאמה

עליה מחליט צוות מקצועי בבית הספר.
כדי לקבל את ההתאמה הזאת מספיק אבחון דידקטי. ייתכן שגם על סמך אבחון נוירולוגי של הפרעת קשב.

שווה לבדוק בביה"ס אצל היועצות.

szf1

New member
אני לא בטוחה במה שאני אומרת- אבל תקחי בחשבון

כמו שאמרתי- אני לא בטוחה במה שאני אומרת אז אל תסתמכי על זה- אני לא יודעת אם אמרו את זה כדי להפחיד אותנו ולזרז אותנו- או שזה באמת:
בבית ספר שלנו אמרו לנו תאריך מסויים (שכבר עבר- אבל אני לא זוכרת אותו) שעד התאריך הזה אפשר לקבל הקלות לבגרויות קיץ. ככה שגם אם הוא יקבל הקלות הוועדה (לפי דברי היועצת) להקלות - לא תוכל לקבל את זה- ולכן הוא לא יקבל את ההקלות בבגרויות הקרובות. אבל תבררי לפני שאת מסתמכת עליי- כי יש מצב שהיועצת פשוט חירטטה אותנו.

לא מדוייק בכלל

ההקלות מתחלקות לרמה 1 רמה 2 רמה 3
אכן לרמה 3 שזה הקלות מסוג בע" או מותאם צריך אבחון פסיכודידקטי ולאחר מכן לשלוח לועד למשרד החינוך. אי אפשר יותר להגיש בקשה לשנה זאת.

לגבי התאמות רמה 1 ורמה 2 אפשרי עוד השנה. בית הספר יכול לעזור בהתאמה זאת. אבל חשוב לעבור אבחון דידקטי מקיף לאתר את בעיית הלמידה ולקבל
בהתאם לכך עזרה כיצד ללמוד ולהבחן.

בהצלחה

למעלה