הבן שלי (א"ס 13) מציק ב"צחוק" לכולם.....

הבן שלי (א"ס 13) מציק ב"צחוק" לכולם.....

אפילו לאנשים זרים בסופר. זה הגיע למצב שממש לא נעים להיות לידו.
עכשיו אני מיואשת ומתביישת בהתנהגות שלו היום. והוא כמובן לא מתבייש אף פעם.

מקווה שאחזור להיות אופטימית מחר.

יש לכם הצעות, איך לגרום לו להפסיק?

schlomitsmile

Member
מנהל
תוכלי לתת דוגמא? מה הוא בעצם עושה?
האם זה מצחיק אותו? הוא צוחק?
זה חדש?

לא באיזור ההזעקות....

אבל כן לחוץ מאוד שוב בזמן האחרון.
נראה לי שהתרופה שוב הפסיקה לעזור, נמאס לי ממנה.
אנחנו נותנים לו רסיטל, זה עזר מאוד לחודש והפסיק לעזור אחרי חודשיים, אז העלנו מינון, ושוב עזר לחודש והפסיק ושוב העלנו מינון, ועכשיו שוב אותו דבר.
הפסיכיאטרית אמרה שוב להעלות, אם זה מפסיק לעזור, אבל אני חוששת שזה יזיק לו.
וחוץ מזה יש המון שינויים בבית-הספר בגלל ה"קיטנה" של הכיתה המיוחדת, שגם זה מוסיף לו המון לחץ.
טוב, נקווה שזה יעבור.

איך אפשר להרגיע ילד א"ס חוץ מכדורים?
דמיון מודרך לא עוזר- כי מאוד קשה לו עם דמיון בכלל.
והוא אפילו לא יודע להסביר מה מלחיץ אותו, ומאוד לא מחובר לרגשות שלו.

Ziggy Stardust7

New member
אולי כדאי לכם לנסות תרופה אחרת

אני לוקח רסיטל כבר כמה שנים.זו תרופה השייכת לקבוצת ה-SSRI (תרופות המסייעות בהפחתת חרדות) ואני מרגיש שבסך הכל היא עוזרת לי לתפקד טוב יותר ולהתמודד יותר בקלות עם מצבים משתנים ועם חרדות.
איזה מינון הבן שלך לוקח? כיום לא נהוג לקחת יותר מ-40 מ"ג רסיטל משום שמינון גבוה יותר עלול לגרום לבעיות בתפקוד הלב.ככה אמרו לי.

לגבי תרופות באופן כללי (לאו דווקא רסיטל), אני נוטה להסכים עם מה שכמה מהגולשים בפורום כתבו:מומלץ לקחת תרופות רק כשאין ברירה אחרת.יש גם יתרונות בתרופות, אבל לצד היתרונות יש להן תופעות לוואי ובכלל, אני חושב שהבן שלך צעיר מדי בשביל לקחת תרופות (רסיטל זו תרופה שלרוב לא מומלצת לשימוש אצל ילדים לפני גיל 18).

כדאי לכם לשקול אפשרויות נוספות, למשל:
טיפול פסיכולוגי (במידה והוא לא מטופל כרגע אצל פסיכולוג).
ריפוי בעיסוק (הייתי בסוג טיפול כזה בעבר, ואמנם הוא לא תרם לי מאוד אבל נהניתי בו, משום שבניגוד לטיפול אצל פסיכולוג, מרפא בעיסוק שם דגש על עשייה).
אימון אישי-קואוצ'ינג (התחלתי טיפול כזה לאחרונה ובינתיים אני מאוד מרוצה).

אם את גרה באזור השרון, כדאי לך לפנות לשלוותה, מרכז רפואי לבריאות הנפש הממוקם בהוד השרון.אני מטופל שם כבר כמה שנים וזה מקום מקסים!

בהצלחה :)

dina199

New member
ייתכן לחץ כללי גם בגלל החופש הגדול

וגם בגלל המצב הבטחוני (אני מניחה שהוא רואה חדשות).
לדעתי המצב ישתפר רק עם החזרה ללימודים ולשגרה.

schlomitsmile

Member
מנהל
אפשר להרגיע ילד א"ס כמו שמרגיעים כל ילד להתחיל מלהבין מה גורם לו להיות לא רגוע,
ואז להתייחס לזה.

במקביל, אפשר פשוט לעשות דברים שעושים לו טוב:
זה יכול להיות לשהות הרבה במיים/ להוציא הרבה אנרגיה- קפיצות וכד'/
לצייר ולצור בדרכים אחרות/ לשיר ולשמוע מוזיקה/ להתכרבל עם כלב או לרכב על סוס או להיות עם בע"ח אחר, ועוד- בהתאם לילד ומה שעושה לו טוב

arana1

New member
זה בגלל שנ"ט נורא מצחיקים

בדיוק כמו שאוטיסטים נראים מוזרים לאנשים נורמטיבים אז גם ההפך הוא נכון
יכול להיות שמסיבות מסויימות הוא החליט לבטא קצת ממה שהוא מרגיש ורואה
בסך הכל למה לא
לכל אחד יש זכות וצורך לבטא את עצמו וקצת אנרכיזם זה לא נורא

מאוד יתכן שהוא פשוט מבטא את הדרך שבה הסביבה נראית לו
ואם כולם נראים לו נפוחים וקפואים וחסרי חיים ומנוונים ומשעממים אז הוא מנסה להעיר אותם קצת
גם לי היו תקופות כאלה ואני מכיר גם ילדים אחרים שמתנהגים ככה

זו שובבות
פעם היה נהוג לחשוב שלילדים מותר להיות שובבים קצת
היום מייד מעלים להם את המינון

naomami

New member
תוכנית התנהגותית קצרה

אחרי שמסבירים לו (לא בסמוך לאירוע אלא כאשר רגוע) קובעים איתו הסכם על תוכנית לשיפור ההתנהגות הבוגרת.
בונים טבלה של ימים/שעות. קובעים שיקבל ניקוד/כוכבית על כל חלק של היום בו לא ביצע התנהגות מסוג זה (לפרט לו). אם יעמוד ב 75-80% מהיום, אז זאת הצלחה. לתת פרס יומי (קרטיב למשל, אם לא מקבל באופן רגיל) או פרס שבועי נחמד. לאחר שיש שיפור אפשר לבקש 100% הצלחה או מדד יומי ולא שעתי.
עזר לבן שלנו בהתנהגויות מתריסות/שובבות בגיל חמש (קפץ עלינו ועל הצוות בגן) ועוזר כאשר לפעמים כאשר חוזר בצורה אחרת. כיום בגיל 9 עצם הגרף של מגמת השיפור בהתנהגות שלו יכול לשמש כחיזוק חיובי... רק צריך להתמודד אם מצבים של נסיגה ולהסביר שמה שחשוב זאת המגמה לאורך זמן.

למעלה