מתכון לפלאפל ביתי של אבא שלי
לאבא שלי היה פלאפליה מספר שנים, וזה הפלאפל שהוא היה מכין. אני זוכרת כשהיה לו את העסק אנשים היו מגיעים מידי יום מכל רחבי העיר כדי לאכול את הפלאפל שלו. הריח והטעם של הפלאפל הזה היו פשוט נפלאים, וניתן היה להריח אותו בכל רחבי העסק, אני זוכרת את זה היטב. למה הוא היה כל כך מיוחד אתם שואלים...? אז זהו הסוד: הרבה בעלי פלאפליות אינם משתמשים בירק אמיתי, אלא באבקת פטרוזיליה וכוסברה, ולכן, אם תחצו כדור פלאפל קנוי ל-2 תראו שצבעו העיקרי מבפנים הוא חום חלש. הפלאפל של אבא שלי היה ידוע באיכותו ובטעמו הייחודי מכיוון שהוא היה משתמש בפטרוזיליה וכוסברה טריים טריים. כשתגישו את כדורי הפלאפל האלו, תחצו כדור אחד לשניים ותראו כדור ירוק מבפנים, וכשתטעמו אותו, תרגישו טוב את טעמם הנפלא של עלי הכוסברה והפטרוזיליה. תהנו!
מתכון לכדורי פלאפל ביתיים
כמות לכ-200 כדורים
מצרכים:
700-750 גרם גרגירי חומוס
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
שליש כוס מלח
בצל שלם
4 שיני שום
שליש כוס כמון
כף וחצי של סודה לשתייה
כוס וחצי קמח (כ-150 גרם)
הוראות הכנה:
1. מניחים 700-750 גרם גרגירי חומוס בקערה גדולה עם מים למשך 24 שעות.
2. לאחר ש-24 השעות חלפו, לוקחים את קערת החומוס ומתחילים לטחון במעבד המזון.
3. מקלפים את 4 שיני השום ואת הבצל וטוחנים יחד עם החומוס.
4. מוסיפים כוס מים לתוך מעבד המזון תוך כדי.
5. בהדרגה מוסיפים גם את הירוקים- הפטרוזיליה והכוסברה.
6. מוסיפים עוד חצי כוס מים אל תוך מעבד המזון.
7. לאחר שסיימנו לטחון הכל, מערבבים הכל עד לקבלת תערובת אחידה
8. מוסיפים שליש כוס כמון, שליש כוס מלח, וכף וחצי סודה לשתייה.
9. בהדרגה מוסיפים את הקמח- כל פעם כמות קטנה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מערבבים...
10. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים שעה למנוחה.
11. לאחר שנתנו לתערובת לנוח שעה, סוף סוף אפשר לעבור לחלק של הטיגון
12. מדליקים אש בינונית וממלאים סיר בחצי עד 3/4 בקבוק שמן
13. עם היד או עם מכשיר להכנת פלאפל יוצרים כדורים קטנים ומניחים לטיגון עמוק בסיר עד השחמת הכדורים.
14. מגישים בצלחת גדולה עם נייר סופג
בתאבון!