הבוס מבקש להחזיר לו כסף

מצב
הנושא נעול.

volfson

New member
הבוס מבקש להחזיר לו כסף

הבוס מבקש להחזיר לו כסף
שלום. אני עובד במקום מסויים. לפני כמה חודשים ירדו אחוזי המשרה, בתיאום עם המנהל הישיר, שגם העביר את הבקשה קדימה. עכשיו מתקשר אלי מנהל החשבונות ואומר לי שבמשך חצי שנה הוא שילם לי יותר מידי. האם הוא יכול לבקש ממני עכשיו את הכסף חזרה ? הרי זו פאשלה שלו שהוא לא עידכן את המשכורות ... האם העובד צריך לשאת בטעות הזו ? מנהל החשבונות טעה בחישוב - האם הוא יכול לבוא לעובד ולהגיד לו - עכשיו תחזיר את כל הכסף ? תודה.

כן הוא יכול.

הבוס מבקש להחזיר לו כסף
שלום. אני עובד במקום מסויים. לפני כמה חודשים ירדו אחוזי המשרה, בתיאום עם המנהל הישיר, שגם העביר את הבקשה קדימה. עכשיו מתקשר אלי מנהל החשבונות ואומר לי שבמשך חצי שנה הוא שילם לי יותר מידי. האם הוא יכול לבקש ממני עכשיו את הכסף חזרה ? הרי זו פאשלה שלו שהוא לא עידכן את המשכורות ... האם העובד צריך לשאת בטעות הזו ? מנהל החשבונות טעה בחישוב - האם הוא יכול לבוא לעובד ולהגיד לו - עכשיו תחזיר את כל הכסף ? תודה.
כן הוא יכול.
מאחר ואתה קיבלת תשלום עפ"י אחוז משרה גבוה יותר ומאחר וראית שהתשלום ששולם לך הינו תשלום ביתר, הרי שנדרשה ממך מידה של תום לב להעמיד את המעסיק על טעותו. מהעובד נדרשת מידת תום לב בדיוק כפי שהיא נדרשת מהמעסיק.

volfson

New member
כן אבל.

כן הוא יכול.
מאחר ואתה קיבלת תשלום עפ"י אחוז משרה גבוה יותר ומאחר וראית שהתשלום ששולם לך הינו תשלום ביתר, הרי שנדרשה ממך מידה של תום לב להעמיד את המעסיק על טעותו. מהעובד נדרשת מידת תום לב בדיוק כפי שהיא נדרשת מהמעסיק.
כן אבל.
מבלי להשמע "ילד קטן", אני בתור עובד תיאמתי עם המנהל שלי על שינוי % המשרה, כך שמדובר בטעות מקצועית. מבחינתי היה עדיף "בלי טובות" - תשלם לי מה שצריך, ואל תבקש ממני אח"כ חזרה. הרי הכסף "נצרך", ועכשיו כשמבקשים אותו ממני בחזרה אני צריך לקחת הלוואה או להשיג אותו בצורה אחרת. אני לא צריך את הטלטלה הזו, שהיא אשמתו של בעל הבית. מכיוון שמדובר במשכורת שנייה בבית, בגובה של 1700-2000 ש"ח, לא נעשה מעקב קבוע אחרי הסכום המדוייק (שמתנדנד בכל מקרה) אלא רק על עצם כניסתו. מה ניתן לעשות ? האם מנהל החשבונות יכול להכריח אותי להחזיר, או שבעצם בזה שהוא מבקש ממני בנון-שלנטיות את הכסף חזרה הוא בעצם מחפה על הטעות שלו ומנסה לקבור אותה. ואם אני אגיד שאני לא מוכן, הוא לא יוכל לכפות אותי בנושא.

ממש לא "ילד קטן" אבל מאחר ואכן

כן אבל.
מבלי להשמע "ילד קטן", אני בתור עובד תיאמתי עם המנהל שלי על שינוי % המשרה, כך שמדובר בטעות מקצועית. מבחינתי היה עדיף "בלי טובות" - תשלם לי מה שצריך, ואל תבקש ממני אח"כ חזרה. הרי הכסף "נצרך", ועכשיו כשמבקשים אותו ממני בחזרה אני צריך לקחת הלוואה או להשיג אותו בצורה אחרת. אני לא צריך את הטלטלה הזו, שהיא אשמתו של בעל הבית. מכיוון שמדובר במשכורת שנייה בבית, בגובה של 1700-2000 ש"ח, לא נעשה מעקב קבוע אחרי הסכום המדוייק (שמתנדנד בכל מקרה) אלא רק על עצם כניסתו. מה ניתן לעשות ? האם מנהל החשבונות יכול להכריח אותי להחזיר, או שבעצם בזה שהוא מבקש ממני בנון-שלנטיות את הכסף חזרה הוא בעצם מחפה על הטעות שלו ומנסה לקבור אותה. ואם אני אגיד שאני לא מוכן, הוא לא יוכל לכפות אותי בנושא.
ממש לא "ילד קטן" אבל מאחר ואכן
צומצמה משרתך כפי שהחלטתם במשותף, ומאחר והמעסיק הבהיר לך שלצימצום במשרה יתלווה קיצוץ בשכר, הרי שההפקדה ביתר לחשבונך היא אולי טעות מצערת אבל היא עדין ביתר..... יכול להיות שמנהל החשבונות מנסה לכפר על טעות שלו ולכן אולי כדאי לפנות למעסיק ולנסות להגיע עימו להסדר עם הטיעונים שהעלת כאן. ובכל מקרה, והיה והנ"ל יגיע לבית הדין - יש כאן בעיה. אם זה יקרה, אני ממליצה לך לפנות ליעוץ בתשלום בכדי שתתקבל הערכה רצינית יותר מזו הניתנת במסגרת פורום לשאלה האם יש מקום להגשת כתב הגנה.

שיר ורד

New member
אין אבל

כן אבל.
אין אבל
טעויות קורות לכל אחד, ובדרך כלל צריך לתקן אותם תוך מניעת נזק חמור כתוצאה מתיקון הטעות. נניח שהטעות היהתה לרעתך , האם גם אז היית מותר על כסף, כי מנהל החשבונות טעה והחברה כבר דווחה על רוחים והפסדים בהתאם לטעות. במידה ואתה ממשיך לעבוד שם, הם רשאים לתקן את הטעות ע"י ניכוי משכרך העתידי ובלבד שלא ינכו יותר משישית מהשכר בכל חודש. אם כבר סיימת לעבוד, מותר לנכות מסכומים המגיעים לך, ללא הגבלת סעום. אם כבר קבלת את כל הכספים המגיעים לך, ואתה מסרב להחזיר להם, הם רשאים לתבוע אותך בבית הדין לעבודה. התיקון צריך להעשות בצורה מסודרת בתלושי המשכורת , כולל חישוב מחודש ונכון של המיסים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה