הבהרה לפרשת החיילת בתחנת השלום

הבהרה לפרשת החיילת בתחנת השלום

ברצוני להגיב לשרשרת התגובות שהיו פה לאור דבריי לפרשה. אווירת הדברים שנאמרה פה הייתה, כי אני בחור "בלי הגיון בריא". לכל המגיבים ובעיקר המגיבות - ההגיון שלי עדין בשיאו והוא לא מתכוון לפרוש בקרוב. אני לא בא חס וחלילה לבוא ולומר נחרצות כי החיילת מנסה לעשות פה מעשה כי משעמם לה, אבל אל לנו לשכוח כי עלינו לבחון את האירוע מכל צדדיו. זה, שחברת הפורום "מורני" באה וזועקת עד לשמיים כי היא בעלת הגיון בריא וזוקרת נאום של 100 שורות - עליי זה לא עושה שום רושם. אני קראתי את דברייה, כמה פעמים, חשבתי שאולי היא צודקת. אולי. אבל לא. נתוני האירוע מצביעים על חוסר אירוע. זה נשמע מגעיל. זה נמשע רע. אבל המציאות מדברת. המציאות זועקת. לעניות דעתי נעשה פה נסיון לעורר בהלה. הרי בואו נחשוב טיפה. מרכז עזריאלי, יום א´ בצהריים, חצי מדינה מסתובבת שם - אונס? נניח שהיה נסיון. זה גם גרוע. זה גם לא טוב. אבל אז היא נכנסת להלם כמה ימים ומין הסתם מתחקרים אותה. היא לא עונה, למרות שהיא עברה אונס. הפתולוג הראשי בדק אותה ועוד כמה רופאים וכולם קבעו נחרצות - כי לא היה כלום. ועוד משהו ושימו לב לזה: דיברו עם המרכז לנפגעות תקיפה מינית, הן אמרו כי הסיפטומים של "אחרי אונס" קצת מוזרים. הן אמרו כי בדר"כ בחורה לוקח לה כמה שעות (ולא ימים) לספר מה קרה. אני שוב מדגיש פה ואומר: אני רק מביע דעה. במידה והמקרה נכון, אני משחרר פה חתיכת התנצלות.

חיפושיט

New member
באמת שאין בעייה עם דעה

אבל להכריז באופן לא מתפשר- היא משקרת ..? זה כן, הבנתי את הצד שלך אבל ההודעה המקורית שלך נכתבה ביהירות כזאת.. וגם אני כתבתי לך תגובה, קצת.. איך נאמר.. עצבנית? אה, ולא נראה לי ש"מורני" ניסתה להרשים אותך היא רק ניסתה להראות עובדות מזווית שונה והגיון בריא? אין דבר כזה יש הגיון נסיבתי.. לא יותר לילה טוב

מורני !

New member
לאדון בעל ההגיון הבריא

לי לקח 13 שנה. סיפטומים שלאחר האונס זה דבר אינדיבדואלי ביותר - תספר לך כל מתנדבת במרכז. תאמין לי המחשבה הראשונה שלי הייתה נכונה. אתה אדיוט. אין לי מה להגיב לך יותר.

רגע...

13 שנים? או.קיי, הבנתי. אני מפסיק להתמודד איתך. אל תראי בזה שאני מכופף את דעותיי בגללך, אבל יש משהו בדברייך. ואם את רוצה לנהל דיון יותר בוגר, תחסכי מהפה שלך מילים כמו "אדיוט" וכו´. זה לא מוסיף לך כלום.

Ozzy Osbourne

New member
די כבר להיות אהבל!

אפס...תבין משהו אף אחד לא צריך התנצלות מסריחה. לפני שפותחים את הג´ורה צריך לדעת או לחשוב מה אומרים. לפני שלושה חודשים עברתי תאונת דרכים.נכנסתי במכונית במהירות 50 קמ"ש. יצאתי בלי שריטות.אדם אחר היה נכנס להלם.אני לא נכנסתי. מה זה אומר? שבני אדם הם לא תבניות שבלוניות אלה יצורים מורכבים. ואם הנערה נכנסה להלם סימן שכה היא קיבלה את הארוע.ואם היא נכנסה להלם (תבין משהו אפס) כנראה שהיא עברה משהו טראומטי. תורת ההסתבריות שלך שווה לתחת למי זה מעניין? אז האזור היה הומה אדם אז? אין קשר.ואף אחד לא הסמיך אותך לאלוהים כדי לשפוט. אני לא אגיד לך משהו שקשור לניק שבחרת כי אז ימחקו לי את ההודעה.

כמה דברים:

אתה פרסמת דעה, שבראשיתה רשמת: לא אני ולא אתם לא חקרנו אותה, ולכן אל לנו לשפוט אותה. ומיד אחר כך שפטת אותה, גזרת את דינה והוצאת אותה להורג. איך זה מסתדר ביחד? וזה שה´נאום´ של מורני לא עשה עליך רושם? אני מבטיח לך, גם הנאום שלך לא עשה פה הרבה רושם. רק רוח. הקביעה שלך שלאחר אוני, הדיווח לרשויות/לגורם חיצוני נעשה תמיד אחרי כמה שעות? זה השטות הכי גדולה ששמעתי. מה, כל האנשים דומים? כל אחד מתנהג באותה צורה כמו האחרים? מה עם אני אגיד לך, שיש כאלה שהתלוננו אחרי כמה שעות, כאלה שאחרי כמה שנים, וכאלה שמעולם לא? אז תחשוב על זה.

תגיד לי פיקולו

מה אתה מנסה להשיג בזה? למה כ"כ חשוב לך להוכיח שהבחורה משקרת? מה זה יחזיר את הסדר לחיים הצבועים והמוסריים שלך? אני מתאר לעצמי שכן אתה לא מסוגל להבין הא? לא מסוגל להתמודד.... יהיה לך הרבה יותר נוח אם יתברר שהיא משקרת אני תוהה למה זה כ"כ חשוב לך ואיזה סודות אתה מסתיר?

הבועה הבלתי מתנפצת שלך

תקשיב ותקשיב לי טוב!!! להוכיח??? להוכיח??? תגיד לי, אתה חושב שאני יושב במשרד בעבודה ומתחקר את העובדות בשטח כדי להוציא את החיילת משקרת??? מה אתה נורמלי??? אני לא מרגיש עם שום פשע נוח אבל, אתה מצטרף לשרשרת התגובות החמורות שכתובות פה. לא פלא שהתגובה שלך אחרונה, מה שמוסיף שהנק שלך כנראה מייצג אותך בצורה ברורה. סודות??? אני לא אגלה לך. בכלל, אני לא חושב שאני צריך לתת לך דין, הרי מי מאיתנו לא מסתיר סודות??? וחוץ מזה, אל תחשוב שאני כוסס ציפורנים מחוץ לדלתות בית-המשפט כדי לראות אם החיילת תשבר ותודה בזה שהיא בדתה את האירוע. תאמין לי, אני מתפלל שאם זה נעשה אז ייתפסו את האנס. כרגע? בואו נחיה עם העובדה הכואבת - אין אירוע. אין אנס. אין כלום.

aladdin25

New member
מורני, תמיד יהיו כאלה שיכחישו כלדבר

כי זה "בלתי אפשרי" כי זה "לא הגיוני" כי זה "לא יכול להיות ש .." אם קורה משהו מזוויע אז קל יותר לפסול אותו מלשאול שאלות קשות כמו איך לעזאזל קרה דבר כזה. ואני עוד לא אומר שדווקא תמיד כשיש האשמות כאלה זה נכון קרה כבר שבנות טפלו אשמות אונס שלא היה ואכן נשברו בחקירה שלא היה ולא נברא. אבל אבל אבל זה לא אומר שזה גם המקרה פה. ייתכן שהמקרה אמיתי. (שוב, ייתכן שלא) אבל לעזאזל, מי אנחנו שנשפוט ? ועוד על סמך התקשורת ?! אגב, לעיתים המשטרה מוציאה הודעות שנועדו לבלבל ולזרוע דיס-אינפורמציה ע"מ דווקא לסייע לחקירה ולסייע לתפוס חשודים.

למעלה