הבהרה ואזהרה

הבהרה ואזהרה

שוב אנו נאלצים להזהיר את כל הגולשים מפניו של המתחזה הקורא לעצמו yakovsעקב כניסתו המחודשת למערכת. הרינו להתריע קבל עם ועדה שכל מי שישתף איתו פעולה, יגיב להודעות שלו או ישלח לו מסרים מאחורי גבנו,ייכנס מייד לרשימה השחורה של תפוז, והוא עלול למצוא את עצמו עומד מול תביעות משפטיות שאחריתן מי ישורנה. כל מי שיודע פרטים שיכולים לעזור לנו להפטר מהצרה הזו אחת ולתמיד, יואיל בטובו להתקשר למשרדנו בתחילת שנת הכספים הקרובה.

elous

New member
ככה לא כותבים אזהרה לציבור

"הרנו להודיעכם כי יש מתחזה העונה לשם "yakovs". שהותו המחודשת מעת מעת גורמת למסדי הנתונים של תפוז לקרוס. יש להבהיר כי מי שמטעם יעקב, בעקיפין או לא בעקיפין ויש לו שהות בפורטל תפוז אנשים (להלן 'תפוז אנשים בע"מ') יוכנס למצב חסימה מהמערכת, ולא יוכל לכתוב, להגיב ואף לצפות בחומרים הכתובים. מוצא פרטים מזהים על מספר 81.925.154.30 יצטרך למסור זאת למשטרה, למען המשך טיפול. המביא פרטים יזכה בפרס כספי."

elous

New member
מספר Ip

לבעצם - זה כמו כתובת הבית שלך, כאשר יש לי צו אני אוכל לבקש מהחברה על פי התחלת המספר (**.** - וככה לשייך לאיזה חברה (ספקית אינטרנט) זאת) ולדעת מאיפה גלשת, כמה זמן, לאן, מה הורדת, כמה הורדת, מה עשית, האם העלית קבצים, מה הכתובת שלך והפרטים המזהים שלך. ממש כאילו ת.ז. שלך הווירטואלית (למרות שהיא משתנה אם לא ביקשת שהיא תישאר קבועה)

רגע רגע...

אתה יכול לראות את ה- IP של גולשים אחרים בפורום? איך? ועוד משהו... עד לאיזו רמה אפשר "לעקוב" אחרי גולשים? האם אפשר, למשל, להגיע לתוכן של שיחות במסנג'ר מלפני שבוע?

elous

New member
אני לא - אך כל מי שבעל גישה לשרת

של תפוז במקרה הזה ,כן (או הפאנל שלהם) בואי נגיד שאם יש לך רוגלה מסתתרת, אז את גם שולחת למשהו פרטים באמת על הכל - שזה כבר יותר מהאייפי (ולכן יש להצטייד באנטי-רוגלות בדיוק כמו באנטי-וירוס טוב ומעודכן). אם יש לך היסטוריה במסנג'ר אז כן - פשוט לפתוח את החלון אם לא, אז לא
אני בכל אופן משתמש במירנדה.

לא .. לא ושוב לא .. איריס ../images/Emo26.gif

קצת סדר בבלאגן
כל מחשב שמחובר לאינטרנט מקבל כתובת IP שמורכבת מ 4 מספרים המופרדים בינהם בעזרת נקודה, זו הדרך שבה כל מחשב מזוהה. המחשב שלי ושלך ושל כל אחד בעולם שמחובר לרשת האינטרנט מקבל כתובת IP מי נותן את הכתובת ? ספק האינטרנט שלך, ברגע שאת מדליקה את המחשב ונכנסת לאינטרנט אוטומטי את מקבלת כתובת IP. כמובן שספק האינטרנט שלך מנהל רישום בעזרת ה IP שלך היכן את גולשת שעות הגלישה ועוד .. אבל כל הפרטים האלה נמצאים רק אצל ספק האינטרנט, המצב היחידי שהם מעבירים את הפרטים הלאה זה למשטרה וגם זה רק כשיש להם (למשטרה) צו של בית משפט במורה להם לעשות זאת (למשל כשיש גולשת שכותבת באיזה פורום שהיא הולכת להתאבד והמשטרה רוצה לגלות מה הכתובת) לחברת תפוז אין את הפרטים האישיים שלך .. כל מה שיש לה זה כתובת ה IP של המחשב שממנו גלשת לאתר שלהם (למעשה כל אתר שמשהו בונה יכל לדעת מה ה IP שלך) - אבל עם כתובת ה IP תפוז לא יכולים לעשות כלום, הם בחיים לא יפנו לספק האינטרנט שלך ויבקשו את הפרטים שלך (הם יכולים לפנות אבל אין סיכוי שהם יקבלו) הסירי דאגה מליבך, אך אחד לא יכול להגיע לפרטים האישיים שלך

רוגלה ../images/Emo26.gif

רוגלה זה וירוס, תוכנת מחשב קטנה ששותלים לך במחשב (הדרך הכי נפוצה לשתול לך במחשב רוגלה זה כשאת נכנסת לאתרים מסוימים ואז אוטומטי הרוגלה מועברת למחשב שלך - או כשאת מורידה תוכנות מהאימיול למשל ובהם נמצאת הרוגלה). ברגע שהתוכנה יושבת לך במחשב היא יכולה לעשות הרבה דברים, לעשות סריקה על ספריות מסוימות (בהתאם למה שתכנתו מי שכתב את הרוגלה) ולהעביר את התוצאות דרך רשת האינטרנט לזה שפיתח את הרוגלה) בדרך כלל הרוגלות לא ממש מרגלות אלא פשוט נועדו לגרום לחך נזק במחשב, להכניס לתוכו וירוסים או פשוט לגרום למחשב לעבוד יותר לאט או להתקע
יש ברשת הרבה תוכנות אנטי רוגלות שיכולות לבצע סריקה במחשב ולמצא את אותם רוגלות ולהשמיד אותם.

../images/Emo93.gif המחשב שלי באמת נהיה איטי.

והוא גם נתקע לאחרונה דיי הרבה. כלומר... יש סיכוי שהרוגעלעך הזה יושב בו. איפה מורידים תוכנות נגד זה ?! (לינק?)

למעלה