הבדלים בזיכרונות CL5 וCL4

• פותח הנושא ronko
  • פורסם בתאריך

ronko

New member
הבדלים בזיכרונות CL5 וCL4

אם קונים את אותו זיכרון מאותו יצרן והכל אותו דבר פרט לCL5 או CL4, זה יכול להיות הבדל משמעותי בביצועים, שהמחיר של CL4 יקר פי אחד וחצי מCL5 בחלק ניכר מהזכרונות לפי ZAP? רונקו

blzvi

Active member
ההבדל אכן משמעותי

מה שיקר הוא גם מהיר יותר ,ברם לעיתים לוח האם לא יתמוך בזכרון המהיר . על כן צריך לבדוק בנתוני לוח האם. בדרך כלל יש טבלה של זכרונות שנבדקו עבור לוח האם, יש לשים לב האם חד צדדי או דו צדדי( DS'SS ).

ronko

New member
אז לצורך העניין,

יש לי כרגע לוח אם של ASUS דגם P5LD2. כרגע מותקנים אצלי שני סטיקים של 256 (512 שעובד ב DUAL) מצורף תמונת מסך מתוך CPU-Z. מה שיש בSLOT1 זהה לSLOT2. רונקו

ronko

New member
מבחינת הזיכרונות

זה ישנה משמעותית אם אני אקנה זיכרונות 667 מסוג CL5 או CL4? ההבדל במהירויות כאלה משמעותי שמצדיק את המחיר הכפול כמעט? מה שכן, אני עדיין מתלבט לגבי הזיכרונות. חלק מהאנשים אמרו לי שאם אני אוסיף זיכרונות של 667 הם יעבדו ב533, חלק מהאנשים אמרו לי שיכול להיות שהם לא יעבדו בכלל ואם כן רק יאיטו את המערכת. והשאלה החשובה מכל! בהנחה שכל הזיכרונות יעבדו ו667 יאיט את עצמו ל533 (יש הבדל של איזה 10 שקל היום בין 667 ל533 ככה שזה חסר משמעות מבחינת המחיר) מה יהיה טוב יותר? לעבוד עם ג'יגה של זיכרון בDUAL במהירות 667? או ג'יגה וחצי במהירות של 533? רונקו

adia

New member
לשאלה הראשונה זה לא ישנה משמעותית

אם אתה לוקח תזמונים הדוקים(מספר נמוך),או תזמונים משוחררים(מספרים גבוהים).ולא,זה לא מצדיק את ההפרש הכפול כי סביר להניח שהזכרונות לא יעכבו אותך בצואר הבקבוק. לגבי מה ששאלת על מהירות:הכלל הפשוט ביותר במחשבים אומר שהכל יעבוד לפי החלק האיטי ביותר.כלומר,שאם אתה מוסיף זכרונות למה שיש לך היום והם מהירים יותר ו/או בתזמונים נמוכים אז הכל יעבוד לפי האיטי ביותר.ואכן,זכרונות של 667 יעבדו כ-533(במקרה שלך). כמובן שמחיר היום הוא פקטור משמעותי כי מחירי הזכרונות היום מאוד נמוכים,והמחירים אפילו מצחיקים.לכן קנה את הנפח הגדול שאתה יכול ומרשה לעצמך,כולל מהירות.(אבל שים לב לאיטיות שתהיה לך אם תשלב 553+667). לגבי כמות מול דואל:בגדול,כמות עדיפה מעבודת דואל. עוד דבר חשוב זה שאין טעם לקחת בכל מקרה זכרונות שמהירות שלהם נמוכה מתדר הבאס של המעבד,ואם אתה לא עושה OC להיפך.כי במקרה הראשון הזכרונות יהוו לך צואר בקבוק,ובמקרה השני בעת העלאת תדר הבאס הזיכרון עלול להוות לך צואר בקבוק. לסיכום הייתי אומר ככה: במחירים של הזכרונות היום הייתי קונה שני סטיקים של 1GB ואת מה שיש לך שם מוציא,או בודק שזה לא מפריע לך.

ronko

New member
אז ככה...

המעבד שלי הוא פנטים 4, מהירות 3.0 ג'יגה, עם FSB800. אני לא הולך לעשות OC כיוון שאין לי עדיין את האומץ לעשות את זה ואני גם מאבד את האחריות עם קורה משהו לחומרה. לא הבנתי את המשפט "כמות עדיפה על DUAL". כמות זיכרון עדיפה מאשר אם הזיכרון יעבוד בSINGLE או DUAL? זה לא נשמע לי הגיוני. "אין טעם לקחת זכרונות שמהירות שלהם נמוכה מתדר הבאס של המעבד,ואם אתה לא עושה OC להיפך." לוח האם שלי (מבחינת הזיכרונות) תומך במהירות של 400, 533 ו667 בלבד. (לוח של ASUS דגם P5LD2) המחירים של הזיכרונות באמת מצחיקים היום לפי ZAP. כנראה שאני אקח שני סטיקים של 1GB מסוג 667. יש איזשהי העדפה ליצרן מסוים? GEIL, CORSAIR, KINGSTON, TWINMOS אלו רק חלק מים השמות שהיו בZAP. רונקו

adia

New member
כל חברה שתתן לך כמו שכתבתי כבר,את האחריות

הגדולה ביותר עם הנתונים הטובים ביותר,אין משמעות ממשית אלא שוב,אם אתה עושה OC ואתה לא. כמות עדיפה על עבודה ב-DUAL CHANLE.אבל תלוי באיזה תוכנות אתה עובד והאם אתה משתמש הרבה בזיכרון. במקרה שלך אתה עם מעבד 3GHZ ותדר FSB של 800,כלומר אתה בבאס של 200,לפי החישוב גם זכרונות של 533 מספיקים לך,אבל כתבתי לך שבגלל המחיר קח את ה-667. עבור FSB של 800MHz, יחס (הכוונה ליחס הזכרונות למעבד)1:1, תדר הזיכרונות הוא (800/4) 2X, כלומר 400MHz.ולכן אתה ממש רחוק מלהיות מוגבל,ואת זה כבר הסברתי לך מקודם. לגבי מה נראה לך ביחס לכמות אז אלא עובדות ולא מה נראה לך.בגדול..כמות עדיפה על DUAL. ושוב לגבי הזכרונות חפש זכרונות שמתאימים לך,אתה גם יכול לחבר אותם בנוסף ולראות מה ההבדל אם זה רק 2X1GB או 2X256+2X1GB.

למעלה