האתר מפות AVN שלי עודכן הרגע :

Or Jacob

New member
האתר מפות AVN שלי עודכן הרגע :

לפי AVN מהיום בבוקר . 1-הגשם ל 17 חזר ובגדול ... 2-שרב כבד בתחילת שבוע הבא ! http://weather.kef.li אור.

אסף עטר

New member
אני לא רוצה לצנן את האווירה ....

אבל שאלה אחת : לאיזה שעה (בזברה) זה מעודכן ? כי לפי AVN אז שוב מדובר רק בכמה טיפות במפות של הלחצים מפות גשם לא שוות מי יודע כמה.

אסף עטר

New member
אם כך זה עוד מהבוקר...

ולא הייתי בונה הרבה על הגשם של המפות הללו השקע בקושי נוגע בנו וגם חולף מהר. נחכה לעידכון של ה 6 זברה שמתמהמה היום משום מה

idansof

New member
אור, אני מאוחר יותר אנסה לכתוב

מדריך איך להוריד ולהשתמש בקבצי הנתונים הגולמיים מNCEP. קצת יותר מורכב ומסובך, ולכן אני משתמש בשיטה רק כאשר COLA לא עובד ורואים במפות של טופקרטן משהו מעניין. אחד החסרונות זה זמן ההורדה והגודל. בשביל לקבל avn 0-7.5 ימים יש צורך להוריד באומדן גס מעל 700 מ"ב, ותוספת של 50 מ"ב בשביל הטווח הארוך(הרזולוציה הרבה יותר נמוכה לכן הנפח קטן משמעותית). בחיבור של 750 קילוביט אני מקבל מהירות של 50-90 ק"ב בשניה, זאת אומרת סדר גודל של 2-4 שעות. אפשר לטווח של 0-7.5 ימים להוריד גם איטרציות של כל 3 שעות(00 03 06 09 12...), אבל כאן מכפילים את זמן ההורדה, אלא אם כן מושכים רק חלק מהטווח(עד 3.5 ימים).

Or Jacob

New member
יש שם את כל העדכונים של AVN ?

כלומר את ארבעתם ? והאם הם מתעדכנים לפני COLA8 ? ויש שם עוד מודלים חוץ מAVN ? תודה רבה רבה מראש,(מחכה למדריך...) אור.

idansof

New member
יש שם רק את AVN

אבל כן, יש את כל ארבעת העדכונים, והוא מתעדכן לפני COLA כיוון שמשם כל שאר האתרים(כולל טופקרטן, יוניסיס ושאר ירקות) מושכים את הנתונים, אבל קח בחשבון שזה לא אומר שתוכל לעדכן מהר יותר מהם, כיוון שהפרש בזמני העדכון נובע מרוחב הפס וכאן בדרך כלל לא תשיג יתרון.

DK7

New member
MRF מייבש אותכם!

כרגע הוא מראה מילימטרים בודדים, כשגם הם מן הסתם יתבטלו, משום שהלחות במפלסים השונים ממש לא מספיקה, אפילו לטפטוף- ראה מטאוגרמה מצורפת.

Or Jacob

New member
ממש לא ! אתה טועה !

1- AVN ו MRF הם אותו מודל . 2- בטווח של המטאוגרמה שהבאת לא נכנס כל הגשם , שבא אחרי. 3-תסתכל על AVN המעודכן לערב , שנמצא באתר שלי : 40-50 ממ´ של גשם במרכז !!! גם את זה יתמתן , זה יהיה ממש מבול ממושך ! על גבול הסופה ! מדהים !!! אור.

a r i e l ariel

New member
אור-זה עוד 11-12 יום

אני לא מבין יותר מידי במז"א אבל אני יודע שלסמוך על מפה ל12 יום, זה הרבה הרבה הרבה זמן,כך שמוקדם מידי להכתיר את זה כמשהו רציני

Or Jacob

New member
כשאתה רואה מפות כל יום פעמיים ביום,

אפשר להבחין בין תעתוע של מודל , שסתם יאכזב בסוף , לבין משהו אמיתי . לא כל מפה ל12 יום היא ניחוש , יש בזה טיפת אמת , ואפשר לדעת במקרים מסויימים גם 16 יום מראש ... להזכירך את השלג של ה 7 בינואר 2002 , חזיתי לפי MRF כבר ב 24 לדצמבר ! יש מקרים , כמו עכשיו , שאתה רואה שהמודל מתמיד בכמויות ענק כבר כמה ימים , ורק מקצין כל הזמן , וזה מסתדר יופי עם החתך לחות , אז אפשר לסמוך על זה . אור.

למעלה