הארכת כבל + CAT6 + סוג שקע

DetailsD

New member
הארכת כבל + CAT6 + סוג שקע

1. אני מתכוון לרכוש מסך "60 LED, אבל אני צריך שכבל החשמל שלו יהיו באורך שני מטרים,
וזאת כדי שיגיע דרך הצנרת שבקיר, לשקע החשמל שנמצא בצידו השני של הקיר (חדר צמוד).

לבקש מחשמלאי שיבצע הארכה של הכבל אפשרי, אבל אני מניח שזה יבטל את האחריות,
האם יש פתרון אחר? אולי כבל מאריך שאפשר לחבר אבל שלא תופס נפח ויכול לעבור בקוברה שבקיר?
(אולי יש חיבור זכר/נקבה שמתחבר לכבל הקיים ומאריך אותו לא בצורף מפצל או חיבור רחב מידי)

2. החשמלאי שקבלן השיפוצים עובד איתו העביר CAT6 בכל הדירה ע"מ לרשת אותה,
אבל הוא אומר שמישהו צריך להסביר לו כיצד לחבר את הגידים לשקעי התקשורת בכל חדר כדי שה LAN יעבוד,
קבלן השיפוצים אמר שיבדוק מי יכול להסביר לו, האם מישהו יודע? יש שרטוט שאפשר להדפיס ולהביא לחשמלאי?

3. שקע תלת פאזי לטובת כיריים אינדוקציה - כמובן שתלוי בשקע שיהיה לכיריים שנרכוש,
אבל הבנתי שיש שתי אופציות, שקע שוקו תלת פאזי עם 5 פינים (מרובע, רוב הכיריים) או CEE (שקע עגול).
האם יש אופציות נוספות? בנוסף, הבנתי שאחד מהנ"ל מומלץ ואילו השני יצא מהתקן - מי זה מי?

osipov85

New member
תשובה ל2 שאלות.

1. אתה תצטרך יותר משקע אחד איפה שתהיה הטלויזיה. אתה תצטרך חשמל לממיר. די וי די אם יש. משחקי קונסולו למיניהם.
הכי פשוט זה לעשות חשמל מאחורי הטלויזיה וזאת על ידי חיבור מקבילי מהחדר האחורי.
2. את התקשורת אי אפשר לחבר כמו בחשמל ולאריך זה סתם לידע כללי.
וגם אם אגיד לך איך מחברים את השקעי תקשורת לחשמלאי שלך לא יהיה מכשיר בדיקה שבודק את הגידים.
כלומר עדיין יהיה לך רשת אבל אחד הגידים מנותק וזה פוגע במהירות.
( הרשת עובדת על גידים 1236) ורצוי מאוד שגם השאר יהיו מחוברים.
וחשוב מאוד שיהיו מחוברים חיווט התקני a או b. החיווט לא משנה העיקר שיהיה דומה בשתי הקצוות.

ולכן ממליץ לך לחסוך עוגמת נפש שתצטרל לקרוא לאיש תקשורת ותשלם כפול על כפול.
זאת אני אומר מנסיון האישי בעבודה זאת.

לגבי שאלה 3 אין לי מושג.

בהצלחה

DetailsD

New member
1. יש מספר שקעים לכל המכשירים, הכל יעבור

לצד השני של הקיר, צריך רק להבין כיצד מאריכים את הכבלים,
ובפרט של המסך, שהוא הפריט היקר ביותר שאינני רוצה לפגוע באחריותו.

2. לא הבנתי כלום, בפורום אחר בתפוז שלחו לי שרטוט של כיצד יש לחבר את הגידים, לא כ"כ הבנתי מה הבעיה שהעלת.

תגובה

1. שקעים מאחורי הטלווזיה זה עניין לא מומלץ - קשה לדעת מראש בשלב מיקום השקע איפה בדיוק תהיה הטלווזיה ובקלות יכול להיווצר מצב שהשקע ממוקם במקום שמפריע למתלה של הטלווזיה או סתם נורא צפוף בין השקע לטלווזיה כך שהתקע של כבל החשמל בולט מידי ולא מאפשר תלייה של הטלווזיה. בדיוק בשביל זה המציאו את עניין הקוברה בקיר וטוב שכך.

חוץ מזה, אם כבר עושים שקע מאחורי הטלווזיה צריך בדיוק אחד - רק לכבל החשמל של הטלווזיה. כל יתר הדברים שציינת נמצאים בדר"כ בתוך מזנון מתחת לטלווזיה ומאחוריו ממקמים את כל השקעים הדרושים. וגם שם - אין טעם לעשות הרבה שקעים מאחורי המזנון כי ברוב המקרים כמות השקעים לא תספיק לכל הצרכנים ויעלה הצורך במפצל שקעים גם ככה. המפצל נמצא בתוך המזנון מאחורי הציוד ואף אחד ממילא לא רואה אותו. אני ממליץ תמיד ללקוחות שלי רק על שקע אחד.

2. נכון שלא מומלץ ולא נהוג, אבל בהחלט אפשר לבצע חיבור של 2 כבלי תקשורת אחד לשני אם אין ברירה. אפילו בלי ציוד מיוחד - ליפוף חזק וטוב ואיזולירבנד יפתרו את הבעיה.

רשר

Well-known member
מנהל
לא חשוב איזה סוג תקע/שקע - שניהם תקניים

תשובות

1. בכל חנות לצורכי אלקטרוניקה תוכל למצוא כבל חשמל לטלווזיה באורך 2 מטר וגם יותר. אין צורך בחיבורים וכבלים מאריכים.

2. חשמלאי שלוקח על עצמו עבודות לפריסת רשת תקשורת מחשבים צריך לדעת איך לבצע חיבורים, או שלא ייקח את העבודה (הוא מקבל לא מעט כסף על כל נקודה, לחבר זה המינימום שהוא אמור לעשות).
בכל מקרה זה מאוד פשוט - יש 8 גידים בכבל RJ45 שלך: ירוק + לבן, כתום + לבן, כחול + לבן, וחום + לבן. בשקע RG45 שאמור להיות בכל נקודה שבה אתה רוצה לחבר מחשב יש 8 מגעים עם אותם 8 צבעים. הזוג הכחול והזוג החום מתחברים לצבעים שלהם בשקע (לגבי איפה הצבע ואיפה הלבן יש סימון פשוט להבנה על גבי המגעים, וצריך רק מעט שכל כדי להבין). לזוגות הכתום והירוק יש מקום כללי לשניהם שמסומן על השקע בכתום וירוק מעורבבים, ולא משנה איזה זוג איפה (כן משנה איפה הלבן ביחס לצבע שלו - יש סימון). לשקעים איכותיים יש מקום לחיבור מוליך הסיכוך (הארקה, חוט מתכת ללא צבע שישנו בכבל בנוסף לגידים), וכדאי לחבר אותו למניעת הפרעות (לא חובה).
בצד השני של כל כבל, דהיינו בארון התקשורת שבו מן הסתם אמור לשבת הנתב (ראוטר) ואליו מגיעים כל הכבלים מכל החדרים, גם צריך להתקין שקע בקצה כל כבל באותה צורת חיבור בדיוק שחיברת את השקעים בחדרים. שוני בצורת החיבור (מיקום שונה לירוק והכתום) יגרום למערכת לא לעבוד. כדאי לרשום על כל שקע בארון התקשורת את שם החדר שאליו הוא מגיע. את השקעים בארון התקשורת אפשר לרכז בקופסת גוויס חיצונית (עד 6 שקעים) או 'ניסקו אופיס' ודומיו אם יש יותר. מכל שקע מוציאים כבל קצר של חצי מטר (עם שני ראשים 'זכר') לתוך הנתב.

אם רוצים להימנע מהתקנת שקעים בארון התקשורת אפשר לקנות כבל עם ראשים 'זכר' בשני קצותיו, ולחתוך את הראש שמגיע לחדר (ע"מ לחבר שקע), ובצד של הארון תקשורת פשוט להכניס את הזכר של כל כבל לנתב. מוכרים ברשתות החשמל כבלים כאלו עד אורך של 30 מטר וגם יותר. במקרה שלך אם הבנתי נכון זה לא רלוונטי כי כבל התקשורת כבר הושחל ואין לו ראשי 'זכר'.

3. שקע לכיריים - מומלץ שוקו תה"ט בלבד, כיוון שכך הוא יוצר הפרעה מינימלית למגירות שבטח יש מלפניו.

בהצלחה.

DetailsD

New member
1. בד"כ כבל החשמל של הטלויזה לא פריק.

2. תודה רבה, בנוגע לחלק האחרון, הכבלים אכן הושחלו, אבל מה אמורים לעשות עם כל הקצוות שיהיו בארון התקשורת?
אין שם צורך בשקעים, הרי סביר נשמע שבכל קצה שיוצא בלוח התקשורת, להרכיב עליו ראש/מחבר זכר, שבהמשך יכנס לתוך הסוויץ, לא?

3. מה זה תה"ט?

תגובה

1. אם הכבל לא מתפרק אפשר לעשות חיבור מהדקים, אבל כדאי להימנע מזה אם זה לא הכרחי. כמעט תמיד יש דרך לפרק את הכבל ולהרכיב אחר.

2. להרכיב ראש זכר זה לא פשוט. קודם כל צריך מכשיר שעושה את זה, ומנסיון זה אף פעם לא יוצא כמו שצריך ומועד לפורענות עם כל נגיעה. אני משתמש רק בראש זכר שהורכב במפעל.

3. תחת הטיח. מותקן בתוך קופסה 70 שקועה בקיר ולא חיצוני על הקיר.

DetailsD

New member
1. הבעיה עם פירוק והחלפה זו האחריות.

2. אז מה מומלץ לעשות עם קצות הכבל הנמצאים בארון התקשורת?
הוא קטן, אין שם מקום לקופסאות.

3. תודה.

אז איך רצית להכניס פנימה ראוטר?

הראוטר צריך גם שקע חשמל.

תחליף לארון תקשורת גדול יותר, או תתקין לידו ארון חיצוני נוסף.

DetailsD

New member
יש מקום לראוטר, לכן אין מקום לשום דבר נוסף

למעלה