הארכת חופשת לידה

מצב
הנושא נעול.

צינקו

New member
הארכת חופשת לידה

הארכת חופשת לידה
אני עובדת חברת כ"א במשך 1 שנה ו10 חודשים(כולל חופשת לידה). בחודש 5/06 אני צריכה לחזור לעבודה. אין לי סידור עבור ילדי ולכן רוצה אני להאריך את חופשת הלידה עד ספטמבר. האם הוותק בכלל מאפשר לי להאריך את חופשת הלידה? במידה וחברת כ"א אינה מאשרת לי הארכת חופשת לידה (מה שנראה לי שיקרה)ברצוני לדעת האם סיבה זאת מצדיקה קבלת פיצויים מחברת כ"א בתואנה כי אין לי סידור לילד? 2.האם חברת כ"א צריכה להוציא לי מכתב פיטורין? 3.אם חברת כ"א תאשר לי להאריך את חופשת הלידה (אני מאמינה שמין הסתם זה יהיה מקום עבודה חדש) האם הוותק ישמר?. ומה לגבי דמי אבטלה בתקופה זאת? תודה רבה על העזרה

שr

New member
תשובות

הארכת חופשת לידה
אני עובדת חברת כ"א במשך 1 שנה ו10 חודשים(כולל חופשת לידה). בחודש 5/06 אני צריכה לחזור לעבודה. אין לי סידור עבור ילדי ולכן רוצה אני להאריך את חופשת הלידה עד ספטמבר. האם הוותק בכלל מאפשר לי להאריך את חופשת הלידה? במידה וחברת כ"א אינה מאשרת לי הארכת חופשת לידה (מה שנראה לי שיקרה)ברצוני לדעת האם סיבה זאת מצדיקה קבלת פיצויים מחברת כ"א בתואנה כי אין לי סידור לילד? 2.האם חברת כ"א צריכה להוציא לי מכתב פיטורין? 3.אם חברת כ"א תאשר לי להאריך את חופשת הלידה (אני מאמינה שמין הסתם זה יהיה מקום עבודה חדש) האם הוותק ישמר?. ומה לגבי דמי אבטלה בתקופה זאת? תודה רבה על העזרה
תשובות
1. הוותק אינו מאפשר לך לקבל חל"ת עקב הלידה, מאחר ולא עבדת 24 חודשים רצופים אצל המעביד הזה לפני הלידה. אם את עוזבת את מקום העבודה שלך כדי לטפל בילד ! ורק בגלל זה (תקפידי שלא יוכלו לומר עלייך שעזבת מסיבה אחרת!) ההתפטרות דינה כפיטורין לצרכי פיצויים. 2. לא. את היא זו שצריכה להודיע להם שאת לא חוזרת לעבודתך. 3. יחסי עובד-מעביד קיימים בינך לבין חברת כח האדם, ולא בינך למקום בו את עובדת בפועל. לכן גם אם יעבירו אותך לעבוד במקום אחר, הוותק יישמר. אם תעזבי את מקום העבודה שלך מיזמתך (כדי לטפל בילד, כאמור...), אזי תצטרכי תקופת "צינון" של 90 יום לפני שיהיו מגיעים לך דמי אבטלה. מאחלת לך לידה קלה ובהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה