הארכת חופשת לידה-עובדת כ"א

מצב
הנושא נעול.

צינקו

New member

בחודש 5/06 אני צריכה לחזור לעבודה אחרי חופשת לידה. אני עובדת דרך כ"א כ-1.7 חודשים בלי חופשת לידה.בצירוף חופשת הלידה הגיע ל-1.10 חודשים. ברצוני לדעת מתי אליי להודיע שאני לא חוזרת לעבודה(עקב חוסר סידור לילד).ברצוני לחזור רק בספטמבר שיהיה לי סידור. האם יש צורך להודיע לחברת כ"א או למעסיק? האם אני זכאית לפיצויי פיטורין מחברת כ"א עקב כך? האם הזמן שאני מעוסקת דרך כ"א 1.10(כולל חופשת לידה)מאפשר לי שהאריך את החופשה עד ספטמבר.

צינקו

New member
האם מישהו יוכל לעזור לי ?

בחודש 5/06 אני צריכה לחזור לעבודה אחרי חופשת לידה. אני עובדת דרך כ"א כ-1.7 חודשים בלי חופשת לידה.בצירוף חופשת הלידה הגיע ל-1.10 חודשים. ברצוני לדעת מתי אליי להודיע שאני לא חוזרת לעבודה(עקב חוסר סידור לילד).ברצוני לחזור רק בספטמבר שיהיה לי סידור. האם יש צורך להודיע לחברת כ"א או למעסיק? האם אני זכאית לפיצויי פיטורין מחברת כ"א עקב כך? האם הזמן שאני מעוסקת דרך כ"א 1.10(כולל חופשת לידה)מאפשר לי שהאריך את החופשה עד ספטמבר.
האם מישהו יוכל לעזור לי ?
אשמח מאוד לקבל עזרה . שבת שלום לכולנו !!

תשובה

תשובה
עליך לתת הודעה מוקדמת על ההתפטרות שלך. על כל חודש את מחוייבת לתת הודעה של יום אחד, ולכן עליך להודיע יומיים לפני שאת מתכוונת להפסיק ולעבוד. מכיוון שעבדת פחות משנה, אינך זכאית לפיצויי פיטורים. אין לך זכות קבועה בחוק המאפשרת לך להאריך את חופשת הלידה מעבר ל- 12 השבועות, אולם את יכולה לדבר עם המעביד על כך. הארכת חופשת הלידה היא כחופשה ללא תשלום. אם את מתכוונת ממילא לסיים את העבודה מייד עם חזרתך לאחר החופשה המוארכת, לצורך מה ההארכה (שהיא ללא תשלום?)?

מצב
הנושא נעול.
למעלה