מי יודע
הקדמה- זה שישים שנה מהלך צו-פו-יו בדרכי החיים, ושישים פעם שינה את עצמו. מכל הדברים שאותם חייב אי-פעם, לא היה אחד שבסופו של דבר לא שלל. איך נוכל לדעת אם לא ישלול גם את מה שהוא מחייב עכשיו, כפי שעשה זאת בחמישים ותשע השנים שחלפו? עשרת אלפי הדברים חיים כל אחד את חייו. אבל את מקור כל הדברים אין אנו רואים. הם מופיעים; אך את השער, שממנו הם באים, אין אנו רואים. בני האדם כולם מכבדים רק את הידיעה היודעת. אבל אינם יודעים את הידיעה שאיננה יודעת. האם יש מבוכה גדולה מזו? הנח! הנח! אין מקום אליו תוכל להימלט. מה שאתה אומר "כך הוא", האם כך הוא? הארי וכלל חברי הפורום- ראשית- אני מתנצלת על זה שהעלבתי את הארי. (הארי- נא קבל התנצלות אישית-מהותית בנוסף לכללית- אוירתית) שנית- אני מצטערת שהאשמתי את הארי על שמחק את ההודעות שלי ושל בארס, הוא אומר שזו היתה תקלה טכנית ואני חשבתי שזה נעשה בכוונה. עוד יותר גרוע מזה- חשבתי שהארי מחק בכוונה ואח"כ גם נמנע מלהודות בזה- עד לשם הגעתי בעצבים שלי קצת לפני שהגעתי למסקנה שנראה לי שהארי צריך להתפטר. שלישית- הבטחתי הסבר לגבי העניין הזה. אם הייתי יושבת לכתוב את ההודעה הזו אתמול סביר להניח שהיה יוצא לי מסמך ארוך ומפורט שכולל את כל האי תקינויות שאני מבחינה בהם ואת כל התיאוריות שלי על ניהול בכלל והנחיית קהילות בפרט ובטח גם הרצאה קטנה על מדיה דיגיטלית ואינטראקטיבית ועל המעמד המיוחד של חופש הביטוי ונוכחות התיעוד חסר-הזמן במדיה המיוחדת הזו. איזה מזל שהיום כבר הגיע מחר. אז היום אני אומרת ככה- את כל ה"אין" בפורום- אני אכבד בשתיקתי. את כל ה"יש", גם היש שמחריד אותי וגם היש שמשעמם אותי וגם היש שמצחיק אותי וגם היש שאני חושבת שמדכא ומזיק לשאר הישיים ושעדיף לו לא היה בכלל וגם היש שמעורר אותי או עשוי לעורר אחרים- כל היש הזה שמצטבר מעצמו על דפי הפורום- אני רוצה לשמור עליו. ולו רק בגלל העובדה שלכל יש כזה יש טווח השפעה לא ידוע, ושידוע לי עד כמה חמקמקה וחשובה ההשפעה הזו יכולה להיות ועד כמה בלתי אפשרי להעריך או למדוד אותה וכמה קשה לשפוט בה. זה אומר- שכל עוד משהו או מישהו נעלם מכורח עצמו (כמו ציפי מאתמול או ההודעות העלומות) הכל טוב. מוזר וטוב. כרגיל. אבל אם מישהו מפעיל סמכות כדי להעלים מפה דברים- שזה כולל: מחיקת הודעות, חסימת כותבים, וסוגים שונים של סתימת פיות, אני אעשה מה שאני יכולה נגד זה. זה בגלל שאני חושבת שלאף אחד מהנוכחים כאן יש את הכלים והיכולת לשפוט ושבמצב כזה עדיף לתת לדברים להתנהל מעצמם. מכיוון שזה לא המקרה עכשיו, אין טעם להרחיב מעבר לזה. לגבי שאר הדברים שמפריעים לי- הדרך להתמודד איתם היא לא כאן וככה, אז אני עוזבת את זה. אם לסכם את העניין בשבילך הארי, כל עוד אתה לא מוחק ולא חוסם ולא סותם לי או לאף אחד אחר את הפה,וגם לא מאיים להשתמש בסמכות שלך לעשות פעולות כאלו- הכל טוב, האקוסיסטמה יכולה להמשיך בהתנהלותה העקומה והמופלאה כרגיל. יום טוב לכולם (ותודה לבארס)