הארה על ההפיכה לערפד על פי vampire diaries

קרניjack

New member
הארה על ההפיכה לערפד על פי vampire diaries

אחריי שסיימתי לקרוא את הטרילוגיה המקורית, ואחריי שחזרתי וראיתי שוב את פרק 6 בעונה- הפרק שדיימן הופך את ויקי, אני חושבת שהבנתי את ה"חור" הגדול שיש בסידרה עד כה לגביי ההפיכה של סטפן ודיימן, ויש לי הרגשה שבפרק החדש שצא אתמול העניין הזה מוסבר (לפי כמה תמונות שראתי מהפרק
). ללא
ים מהספרים: החור הלא ברור בעלילה: איך דיימן וסטפן הפכו לערפדים אם כשקת'רין נלקחה הם עדיין היו אנושיים? הריי אחריי שהיא "נכלאה" בכנסייה הם מעולם לא ראו אותה שוב, ובכל זאת הם ערפדים... ברוב המיתוסים ההפיכה לערפד היא ע"י שתייה של דם הקורבן עד לנקודה שהיא מאוד קרובה למוות, ואז הערפד נותן מדמו לקורבן... בסידרה ההפיכה היא שונה וזה פותר את החור. בסידרה אדם צריך לשתות מדמו של הערפד והערפד צריך לשתות מהדם שלו (חילופי דם)+ האדם לאחר מכן צריך למות+ להשלמת התהליך לאחר שהאדם "קם מהמתים" הוא חייב לשתות דם אדם כמה שעות אחריי השינוי- אחרת הוא "מתפוגג". בפרק 6 אפשר לראות את כל התהליך: דיימן שותה מויקי, וייק שותה ממנו, הוא הורג אותה (שובר לה את המפרקת בסצנה מצחיקה ומפתיעה אחריי הריקוד שלהם
). לאחר מכן ויקי קמה לתחייה מבולבלת ורעבה מאוד, וסטפן מסביר לה שאם היא לא ניזונה מדם אנושי היא "תתפוגג"-תמות. זאת אומרת שבקטע שקת'רין נלקחת מסטפן ודיימן הם רק עברו את "השלב הראשון" של חילופי הדם בינהם ובין קת'רין ויש להם עוד "2 שלבים לעבור" שבהם הם בכלל לא צריכים את קת'רין...וכך נפתר החור בעלילה. לדעתי התסריטאים פשוט לא הבהירו את זה מספיק לאור המיתוסים הנפוצים שרק חילופי הדם מספיקים. איך זה יקרה? נראה אם הסידרה תיהיה נאמנה לספר

MoonFairy

New member
אמממ ../images/Emo58.gif

לדעתי השירשור הזה צריך להשתלב עם השירשור של פרק 20. בהחלט סיפקו שם תשובות להכול ואין יותר טעם להשערות על החור הכי גדול בסידרה את בהחלטת צודקת, וכן - הסידרה הייתה נאמנה בקטע הזה לספרים, כשקאת'רין עוד הייתה איתם (לפני שנתפסה) היא סיימה את 2 השלבים שלה בתהליך, היא שתתה מהם ונתנה להם לשתות ממנה כל מה שהיה צריך לעשות זה שהם ימותו ושישתו דם אדם להשלמת התהליך. ופלאשבק אחד קטן סידר את הכול

Berethor

New member
כל גרסה עם האפיינים שלה

בגרסה שערפד שותה דם עד למצב גסיסה מאיבוד דם ואז נותן לבן תמותה לשתות את דמו, גם שם 'חילופי הדם' לא מספיקים, האדם שמקבל את דם הערפד במקרה הזה לא מפסיק לגסוס, לכן הוא גם מת כחלק מהתהליך וקם לתחיה בתור ערפד, ככה שבמלא יש את 'שני השלבים' האלה. אם כך ההבדל היותר משמעותי בגרסאות הוא החלק האחרון, החלק שערפד 'מתפוגג' אם לא שתה דם כמה שעות אחרי, ברוב הגרסאות ערפד לא יכול למות מרעב, משום שערפד לא יצור חיי, אבל ערפד נחלש ופחות בשליטה שאין לו דם.

ketrina

New member
../images/Emo40.gif

לא ראיתי את פרק 20 ואני מפחדת להתפתות לספוילרים, אז אני אכתוב פה- לדעתי דיימון וסטפן הם פשוט שני האנשים שנרצחו בקרב ההיסטורי על הכנסייה..דימון לא היה טורח להזכיר שהיו עוד שני אנשים שרצו לעבר הכנסייה אם זה לא היה מדובר באנשים חשובים-בו ובאחיו. אחרי זה הם ניזונו מנ"א, בטח על פי הידע של דיימון מקתרין(הרי הוא עמד להתערפד)

Bartal j

New member
../images/Emo63.gif ../images/Emo58.gifבספרים דיימן וסטפן פשוט

הרגו אחד את השני בדו קרב חרבות בקרב על הלב של קתרין כשהם גילו שהיא הייתה עם שניהם במקביל, אם אני זוכרת נכון ובכך השלימו את התהליך השני בהפיכת לערפד

ketrina

New member
../images/Emo63.gif../images/Emo58.gif

זה לא היה אחרי שקתרין זייפה את המת שלה והם התעוררו ומצאו ממנה איזה פתק?

Bartal j

New member
זה היה אחרי ../images/Emo58.gifספר

שקתרין זייפה את המוות שלה כשהיא כביכול "נשרפה" בשמש אם אני זוכרת נכון..

קרניjack

New member
היא שמה../images/Emo58.gif../images/Emo63.gif

שימלהלה, עפר ופתק וכך פיברקה את המוות שלה..

למעלה