הארה על ההפיכה לערפד על פי vampire diaries
אחריי שסיימתי לקרוא את הטרילוגיה המקורית, ואחריי שחזרתי וראיתי שוב את פרק 6 בעונה- הפרק שדיימן הופך את ויקי, אני חושבת שהבנתי את ה"חור" הגדול שיש בסידרה עד כה לגביי ההפיכה של סטפן ודיימן, ויש לי הרגשה שבפרק החדש שצא אתמול העניין הזה מוסבר (לפי כמה תמונות שראתי מהפרק
). ללא
ים מהספרים: החור הלא ברור בעלילה: איך דיימן וסטפן הפכו לערפדים אם כשקת'רין נלקחה הם עדיין היו אנושיים? הריי אחריי שהיא "נכלאה" בכנסייה הם מעולם לא ראו אותה שוב, ובכל זאת הם ערפדים... ברוב המיתוסים ההפיכה לערפד היא ע"י שתייה של דם הקורבן עד לנקודה שהיא מאוד קרובה למוות, ואז הערפד נותן מדמו לקורבן... בסידרה ההפיכה היא שונה וזה פותר את החור. בסידרה אדם צריך לשתות מדמו של הערפד והערפד צריך לשתות מהדם שלו (חילופי דם)+ האדם לאחר מכן צריך למות+ להשלמת התהליך לאחר שהאדם "קם מהמתים" הוא חייב לשתות דם אדם כמה שעות אחריי השינוי- אחרת הוא "מתפוגג". בפרק 6 אפשר לראות את כל התהליך: דיימן שותה מויקי, וייק שותה ממנו, הוא הורג אותה (שובר לה את המפרקת בסצנה מצחיקה ומפתיעה אחריי הריקוד שלהם
). לאחר מכן ויקי קמה לתחייה מבולבלת ורעבה מאוד, וסטפן מסביר לה שאם היא לא ניזונה מדם אנושי היא "תתפוגג"-תמות. זאת אומרת שבקטע שקת'רין נלקחת מסטפן ודיימן הם רק עברו את "השלב הראשון" של חילופי הדם בינהם ובין קת'רין ויש להם עוד "2 שלבים לעבור" שבהם הם בכלל לא צריכים את קת'רין...וכך נפתר החור בעלילה. לדעתי התסריטאים פשוט לא הבהירו את זה מספיק לאור המיתוסים הנפוצים שרק חילופי הדם מספיקים. איך זה יקרה? נראה אם הסידרה תיהיה נאמנה לספר
אחריי שסיימתי לקרוא את הטרילוגיה המקורית, ואחריי שחזרתי וראיתי שוב את פרק 6 בעונה- הפרק שדיימן הופך את ויקי, אני חושבת שהבנתי את ה"חור" הגדול שיש בסידרה עד כה לגביי ההפיכה של סטפן ודיימן, ויש לי הרגשה שבפרק החדש שצא אתמול העניין הזה מוסבר (לפי כמה תמונות שראתי מהפרק