האמת

האמת

שאין לי מה לרשום. מרגיש לי שאני צריכה להוציא למרות שאני ממש משתדלת שלא. ככה זה. ככה עכשיו ככה קורה. זמן של חורף. זמן של חורף מתחיל ואני עכשיו קולטת שאין בי כמעט כנות. במילים האלו שאני רושמת עכשיו אני קולטת את עצמי. הרבה זמן שלא קרה לי ל'תפוס' את עצמי בחוסר כנות שכזו. ואולי זה רק מילים מסתירות אבל מילים נושמות. מילים שרק אני אבין אח"כ אבל יתנו לי בלי לשים לב נשימה. ..... בקריאה. בקריאה שאני לא כ"כ מאמינה, בלי ענייני עתיד. בקריאה ראשונה, היא אמרה לי שאני צריכה אהבה. שאני צריכה שיתוף. בקריאה ראשונה. יחד עם הכל. בקריאה ראשונה היא אמרה לי שאני יש שתיים ואמרתי נכון. תמיד אמרתי שאני קיצונית. או טוטל פה, או טוטל שם. בלי הרבה אפורים. ומנסה לרגע להיות כנה עם עצמי. אמיתית. אפילו אני מרגישה לא בדיוק מחוברת לעצמי לאחרונה ובכלל. אני חזרתי לשם. למקום ההוא שלי שרציתי לעזוב. למקום ההוא שרק אני חיה בו כשאף אחד לא נוגע. כשאף אחד לא מתקרב. בגלל אחד שלא יודע. למקום ההוא. ואיזה מישהו שאמר לי היום שאי אפשר להתקרב אליי. ובמקום להסתבך הבאתי לעצמי איזה חיוכון קטן, כאילו שזה דבר טוב. שאי אפשר להתקרב. ואמרתי לעצמי עוד לפני כמה זמן... וחשבתי. חשבתי שאני אחרי זה. חשבתי לא נכון. כי אני כנראה לא נמצאת אחרי זה. אחרי האגו שלי. אחרי ה'לבד' הכ"כ ממכר. וכנראה שצעדתי רק במחשבות ובמילים. וכנראה שזה לא ממש מספיק. ממש לא מספיק. וההיא שאמרה לי לא לחזור על זה. לא לחזור כמו אז, שההתמודדות שלי הייתה להינעל. לשתוק. לא לדבר על זה כמעט אם בכלל. ואמרתי לה שאני לא חוזרת על זה. שיש לי את הרגעים שבהם אני מוציאה אבל אני לא יודעת עד כמה זה נכון ועד כמה לא. נכון שדיברתי, אבל כמו שאמרו לי..אני "מדברת בכותרות". תמיד יש מאחורי המילים שלי יותר. כל החוזק הזה מגיע מהמקום הכי חלש. הכי כואב. מי יודע אולי מחר במקום ההוא אני אוריד כמה דמעות. אולי מחר כבר יותר מידי 'מחר'ים כאלה. לא מחכה להתפורר. אפילו ההתרסקויות שלי נסתרות. יש לי כ"כ הרבה כאב ואין לי מושג איך אומרים אותו. ואין לי מושג איך מתקרבים אליי. ואין לי מושג איך נוגעים בו. יש לי כ"כ הרבה כאב. שנמצא מתחת לכ"כ הרבה דברים שזרקתי מעליו. יש לי כ"כ הרבה כאב. קבור.

..

יש לי שמח אבל אני עצובה. באמת שלא רע לי עכשיו. באמת שלא רע לי בהווה. אז למה רשמתי שיש לי עצב? כי ההווה הזה מידי פעם עושה מקום. לדברים אחרים. אני מרגישה כרגע כאילו אני מנסה לנבור בכאב ולהיכנס אליו. האמת יש מצב שבתת מודע שלי זה מה שאני מנסה לעשות. פשוט חשבתי, שהדרך שבה התמודדתי עם כאב זה הפנמה והדחקה, קברתי את הרגשות האלו כ"כ עמוק שגם כשהראתי זה לא היה ליותר מידי זמן. גם כשהראתי לעצמי. אני לא מרשה לעצמי להתרסק לי. ומפחיד אותי שכרגע אני יכולה להגיד שסבבה לי ושטוב לי אבל שיש לי כאב קבור, כי אני לא חושבת שיש משהו קבור שהוא טוב. משהו קבור, נותן לי תחושה למשהו מסריח. וככה שוב אני חוזרת להיא שאמרה לי לא להינעל כמו אז. ואפילו שיש רגעים שאני קצת יותר נושמת, אני מרגישה כמו שכן חזרתי למקום ההוא שבו הייתי מוקפת כל-כולי בעצמי. למקום הפחדנים.

רותי ב.

New member
והנה, פה את מספרת

על דרך שבחרת, להתמודד עם הכאב הזה, בחרת בהפנמה והדחקה, את אומרת. והוא לא חולף הכאב, הוא רק שוקע עמוק יותר, פנימה יותר... אולי אולי, ואני מקווה שכן, תמצאי דרכים אחרות להתמודד איתו, דרכים שיאריכו את משך הזמן השמח, שיפחיתו על העצוב הקבור הזה שם בפנים, אני לא בטוחה שאפשר לבד, אני יודעת שזה יכול להיות קשה נורא, מטלטל מידי, לא רוצה לומר מרסק, אבל את עצמך די חרדה מזה, נכון? ואני מסוגלת להבין למה. את יודעת, לפעמים אולי אנחנו צריכים לאפשר לעצמנו להעזר באנשים אחרים, אולי זה המצב, לך וגם לי. תאזרי כוחות, המון.

rain of ice

New member
להביע דברים שאתה מרגיש אך לא מבין

האמת היא שגם לי אין מה לרשום אין לי כותרת או רעיון אין לי רעיון שנון או מבריק לכתוב רק אותם מאבקי כוחות שנמצאים בי תמיד אשר מרפים ואוחזים בי כל פעם מחדש למזלי מישהי אחרת כתבה את דברי כמעט מילה במילה וגם בכישרון...

רותי ב.

New member
תראי, אם את מרגישה שאת

צריכה להוציא, ודווקא פה, אז כנראה שיש לזה סיבות מספיק טובות, כי אם חושבים על זה, אז יש מספיק ערוצים אחרים שגם שם אפשר לרשום דברים, בעיקר אם רוצים או מחפשים כנות, בעיקר אם את אותם דברים רק אנחנו נבין, ואת בטח לא תהיי היחידה שעושה או תעשה את זה. אני יודעת שאני לא פעם (מה זה לא פעם - למעשה רוב הזמן) מעדיפה ערוצים אחרים בשביל לספר לעצמי דברים, ולא רואה בזה באמת כל רע. ואני די שותפה לתחושה הזו שלפעמים מרגיש שצריך להוציא, למרות שאני ממש משתדלת שלא. זה קורה לי המון, כל החומות האלו.... ומבינה את מה שרשמת. קראתי גם את שאר ההודעה, אני לא יודעת זה היה באמת אישי מידי, כך שמעדיפה לשתוק לעצמי, אולי. רק להגיד שהיו קטעים שנגעו, כמו למשל זה: "וההיא שאמרה לי לא לחזור על זה. לא לחזור כמו אז, שההתמודדות שלי הייתה להינעל. לשתוק. לא לדבר על זה כמעט אם בכלל." ואני חושבת שהיא שאמרה לך לא להינעל, לשתוק, צדקה. (אם הבנתי נכון) והיו קטעים, שממש הותירו אותי שותקת, ואולי טוב שכך, "יש לי כ"כ הרבה כאב. קבור." מרגישה צורך להגיד שכאב קבור מכאיב ולוחץ הרבה פחות, כאשר מסירים מעט מעט מהמעמסה שעליו... מרגישה צורך לקוות שהכאב הזה יחלוף לך, שתמצאי את הדרכים שהכי מתאימות לך להתמודד בו.

למעלה