האם nrg צוללת ומתדרדרת למטה

ח ר ו ב

New member
האם nrg צוללת ומתדרדרת למטה ../images/Emo35.gif

מעבר לכתבה שהייתה השבוע בדה מרקר , שהנהלת nrg נוטשת ועוזבת בצורה תמוה. כתבה על " עשר המסעדות הערביות שלא הכרתם . " גרמה לי לשאלות.... ולתחושה \ שאלה חשובה, האם הכתב ביקר ואכל במקומות שבכתבה ? 1. ראשית הכותרת מטעה . רוב המקומות הם דוכני שווארמה .חלקן מזרחיות ועוד. 2.באלחלאל המחיר הוא כ 20 שח ולא 10 שח בכתבה. והסלטים לא מצטיינים. 3. סכנין לא יושבת על צומת המוביל ? ,כמצוין בכתבה . 4.ציטוט מסעדת עירון " שיפודי בשר הבקר מומלצים במיוחד, פריכים מבחוץ ואדומים מבפנים. העורכת, מנגד, טוענת כי מדובר בבשר פיגולים ובתועבה קולינרית. האמת? אני צודק (בעיקר בגלל שאני כותב את הכתבה הזו ומגיע לי להתבטא). " סתירה חזקה שמעוררת תהיות רבות. 5.ציטוט אבו מחפוז " אם תהיתם, החבר'ה של אום אל פאחם ממש לא הולכים לנשנש איזה קבב חלאבי באלבאבור. במקום זה, הם חוגגים אצל אבו מחפוז " מה הקשר לכתבה ? מה הקשר בין דוכן שווארמה ושיפודייה שהיא פאסט פוד , למסעדה עם מוניטין גובר והולך של 10 שנים ? לזה יש צורך ולזה יש . ולאנשי אום אל פאחם, סביר שיותר קשה להוציא 100 שח לאדם בארוחה יומית. וכשהם חמולות גדולות. 6.למי הייתה מיועדת הכתבה ? ליהודים או לערבים ? 7. העלתי את תמיהתי בתגובה לכתבה במילים בהירות ,לשון נקייה ובקצרה . לא העלו את תגובתי . למה
סתימת פיות ? 8. הכתב הוא אותו אחד שכתב על הבראסרי ,שהיא המסעדה עם השרות הגרוע בארץ. כן הבראסרי, מעוז המצויינות והעבודה הקשה. ודוגמה למסעדנות נדירה וטובה . 9. במחשבה נוספת , שאני מסתכל על שמות הכותבים שיש ב nrg אוכל , ובאיכות הכתבות , אני לא מתפלא ,שהנהלת nrg נוטשת את הספינה . או הפוך... בגלל איכות הניהול . מזל שיש לנו את ynet אוכל . אותי זה מעשיר . 10. שבת שלום .

אלבאבור

New member
כתבי אוכל

לצערי הרב ואני כותב את זה מתוך כאב אין היום בארץ הרבה כתבי אוכל ומבקרי מסעדות אני יודע שיש מעטים מאוד כל מה שנכתב על עשר המסעדות ולפני זה על השרות הגרוע הוא לא מקצועי כל עתונאי קונה לו עט ב10 שקל הפך להיות מבקר מסעדה לא יכול להיות שתשפוט מסעדה על ביקור אחד ואם אתה עושה את זה אז צריך לבקר במסעדה לפחות 3 פעמים נראה לי שהכתב לא ביקר בחלק גדול מהמסעדות וגם לא מבין גדול באוכל הערבי

פ ו ל ק ע

New member
אין היום אף עיתון בארץ שעושה ביקורת מסעדות

יסודית. כלומר בכל העיתונים המבקרים הולכים למסעדה פעם אחת וזהו. וזה בלי להתייחס לכל הבעיות האחרות של אנונימיות ותקציב וכד'.

Nרב

New member
ואם האינטרנט היה אמור להציע איזושהי אלטרנטיבה

ולשנות קצת את "מפת התקשורת" (מבחינת אנונימיות, אובייקטיביות וכו') כמו שהוא שינה בכל מיני תחומים אחרים, גם זה (בארץ לפחות) מקרטע מאד כשהיח"צ חודר לכל חלקה טובה והרצון של חלק מהאנשים הכותבים שיכירו אותם ויצ'פרו אותם מטה את האובייקטיביות (לדעתי לפחות)....

ח ר ו ב

New member
מי את מכירה

שכותב על אוכל,ושיוצר קשרים רק על מנת שיצפרו אותם ? זאת תחושה ? זאת עובדה שאת מכירה בצורה מוחלטת ? את יכולה לתת שמות לדוגמה ?

Nרב

New member
היום בדוק דובר בתכנית של רוזן וסידס

על כך שהאינטרנט הפך את הדיווח התקשורתי על פניו (בתוך דיון על נושא שונה לגמרי - חשיפת הפדופילים לא עלינו - שדן באופן עקרוני על השינוי ב-40 השנה האחרונות במהות הדיווח העיתונאי שהשתנה מעקרון של דיווח של news בלבד לאקטיביזם עיתונאי לכל דבר) בכך שבעצם לראשונה באינטרנט אנחנו סופסוף חשופים באופן ישיר וכמעט לא מצונזר (הם דיברו על טוקבקים אבל כמובן שמדובר בעוד הרבה "צינורות" אחרים - פורומים, בלוגים ועוד) לדעותיו ולהשקפותיו של "האדם הקטן", למה שאנשים חושבים יוםיום בבית ומעולם לא דווח בכזאת הרחבה בעיתונות המסורתית, גם כי העורכים במדיה חשבו שזה לא מעניין אף אחד ככל הנראה. בתחום האוכל והמסעדות כמובן שהחוויות של "האדם הקטן" הן כל מה שחווים וכותבים האנשים שהם לא "מבקרי המסעדות" המוכרים מהעיתונות שכולם מכירים, מתכוננים אליהם (ע"ע הכתבה שנעשתה עם ירון שלו לא מזמן), ופותחים להם שולחן. החוויות האלו מעניינות הרבה יותר, לדעתי, מהחוויות של מבקרי המסעדות המוכרים שברור שהדיווחים שלהם (שאותי כבר מזמן הפסיקו לעניין ברובם הגדול) הם על ארוחות שאנשים רגילים לא יזכו להם ביוםיום (בגיוון, במאמץ של השף וכו'). כש"האנשים הרגילים" מתרגלים להיות מוכרים ול"היצ'פר", גם באופן יזום כי יודעים שהם הולכים לכתוב בפורום/בבלוג/וואטאבר (ובמיוחד שלא מדווחים על זה - לפחות זה משהו שמהמבקרים בעיתונות למדו איכשהו לעשות) - זה מה שמטה את הדיוחים בעיני בין השאר וגורם לזה שהבמה האינטרנטית נהיית יותר כמו הבמה המסורתית שכדאי שתשתנה.

Nרב

New member
ראיתי ושמעתי משהו ב-5 שנים (בדיוק!)

שאני מסתובבת בפורומי האוכל, גם ראיתי וקראתי כמה בלוגרים שעושים כך. לנקוב בשמות - למה לי? מספיק לפקוח עיניים ולהבין בין השורות שזה המצב.

ח ר ו ב

New member
אולי הניתוח וההבנה שלך לא נכונים ?לא מדויקים?

אולי חסרים לך פרטים, לראות את התמונה שלמה ? גם אני מסתובב בפורומי אוכל וקורא בלוגרים של אוכל . בצורה אינטנסיוית מאוד . אני מקדיש המון מזמני לנושא . לא ראיתי את מה שקבעת בצורה נחרצת כל כך . [ בעצם אמרת " להבין בין השורות " ] זאת יותר פרשנות שלך . שלא מבוססת על עובדות מוצקות . אני נחשב קצת תמים . אבל עם חושים מחודדים . ואינטרסנטים נטו , אני מריח מרחוק מאוד . שלחי לי במסר פרטי, וזה יהיה חסוי לחלוטין . . תאירי את עיני...אולי אני טועה .

Nרב

New member
בהחלט יכול להיות שאני לא מבינה :)

ומין הסתם מדובר בפרשנות ולא בעשרת הדיברות.

פ ו ל ק ע

New member
אני יודעת שאתה נורא אוהב להתווכח איתי ../images/Emo13.gif

אבל בוא נשאל שאלה אמיתית וכנה. האם על כל סיורי האוכל שלך, כולל את אלה שעשית עם עיתונאית מסויימת - אתה משלם מחיר מלא? בלי אף פינוק על חשבון הבית?

ח ר ו ב

New member
ראשית איני אוהב בך דבר.גם מקצועית לא הרשמת..

למה ? לא זיהיתי בך הבנה קולינארית מרשימה, לא יכולת ניסוח. ולא איזה ערך מוסף כלשהוא. סורי . ביקשת כנות. והכי חשוב מבחינתי , יש בך רסיסים של שליליות שיוצאת לא במקום. ואני לא נמצא היכן שיש רוע. בהכי כנות שיש . שילמתי יקר .יותר מכולם . ואין לי בעיה עם זה . למה ? שילמתי מלא כולל על החרובית . וחוסאם שאכל איתנו גם ,ופרש קודם . למרות שניסה להשאיר כסף , סירבתי והחזרתי לו . למה ? כך הרגשתי נכון לעשות . [ תקראי בבלוג שלי, על הפוסט של איבוד חברי עופר, ותביני אולי מאין זה מגיע ממני ] שילמתי על שלושה איש מלא ,אחד לאחד . שלושה איש היו מולי ,כולם ראו 660 שח שילמתי ., שאלי את העיתונאית ,היא הייתה בין השלושה . ד.א. 1. הארוחה הייתה לפי בקשת חברי לקבוצה מסיני , שביקשו סיור וארוחה בדיאנה . לבקשתם ובכייף עשיתי זאת . אני מאוד נהנה מהסיור בנצרת . העיתונאית שהיא בעיני בן אדם טוב ומפרגן , הוזמנה על הדרך בלי תכנון קודם. בתור חברת פורום לשעבר , היא פיספסה את הסיורים שעשיתי בפורום. והוזמנה הפעם. לא לקחתי כסף על הסיור מאף אחד . למרות שהעיתונאית וחברתה התעקשו . [ אני יותר התעקשתי ] לא קיבלתי דבר, כסף או אחר מדוחול . גם לא אחרי . מבחינתי עד לכתבה ,לא הייתה כוונה מסחרית בעניין. פשוט אהבה . נזכרתי שכן קיבלתי משהו.. . הבטחתי לחברה טובה שאביא לה דוגמיות מדיאנה . שלושה רבעי קופסה עם סלטים . שלא רצו לקבל כסף . שלוש קופסאות של רבע קג. זהו . שווה ליום שמתחיל ב 08.00 והסתיים ב 18.00 לא ? וזה לא לי . זה לחברה . 2. כנות נוספת ..אישית התאכזבתי קלות מהארוחה הפעם . [ לא עושה הנחות באוכל, לאף אחד בעולם ] 3. למען הסר ספק , שילמתי מלא בכל הסיורים האחרים . ויותר מזה , בסיור הראשון דוחול היה אמור לעשות לנו בעצמו סיור בשוק, הרגשתי חייב בתור המארגן , וביקשתי מראודוב חברנו לפורום , שיקנה 2 שמרים מבר לחם . ואני שילמתי עליהם . חוץ ממעין הצדיקה שהביאה דברים גם לדוחול וגם לקבוצה . יצא שששננו שילמנו יותר מכולם . בנוסף לסיור המקדים שעשיתי בכל התחנות עם משפחתי , על חשבוני . בחשבון של אדם רגיל , אולי אני אידיוט ? פרייר ? הפסדתי כסף וזמן . בחשבון שלי . נהנתי מאוד . הכרתי מקומות . חברויות חדשות יפות נוצרו . לי , זה יותר חשוב מכסף . כסף זה דבר טכני . סיפוק אדיר לראות את הקבוצה בסוף היום הארוך, לא רוצה להיפרד , "וגונבת" דקות נוספות ביחד. והפירגון שקיבלתי...עונג שבת . שיהיה גם לך, עונג שבת , תמיד . ח ר ו ב .

אני רוצה להוסיף שגם בארוחת הפורום

שעשינו בחיפה אני יודעת ששילמת יותר ולקחת בשר שנישאר כדי שאנחנו לא נצטרך להוסיף מכיסנו ואני בטוחה שהיו עוד דברים שלא שילמנו עליהם (כולל התרומה של מאקי וסביר שגם מעיין)

ח ר ו ב

New member
../images/Emo51.gif ...../images/Emo25.gif

את תמיד כמו מלאך... וזוכרת דברים שהספקתי לשכוח. הטוב שבך, זה דבר מ ק ס י ם ונדיר. תודה. ולמען הסר ספק .אין ביננו קשר ביומיום.

למעלה