האם שינוי מתרסקת??????

האם שינוי מתרסקת??????

הדברים הבאים מקננים בקרבי זמן רב ורק עכשיו עם פרסום תוצאות הבחירות המוניציפליות אני מרגיש שאי אפשר להחזיק יותר בבטן. מפלגת שינוי בנויה כפירמידה ללא בסיס יש קדקדים אבל אין חיילים בשטח את הבחירות לכנסת עברתם איכשהו בעזרת התקשורת וטומי לפיד שהוא שועל מדיה וותיק ו"עובר מסך" בצורה מעולה. אבל כבר אז היתה בולטת העובדה שאין לכם בסיס בשטח, אין לכם סניפים עם פעילים מתנדבים אוהדים ואנשי קשר ופעילות מתמשכת לאורך השנה. בכל הפגנה שארגנתם או פעילות שטח שארגנתם השתתפו אותם 20 איש (במקרה הטוב) שגייסתם מכל הארץ, 20 איש מעולים ומצוינים, אין מה להגיד, כולם מבכירי הפעילים, חברי כנסת ושרים ממש שמנה וסלתה של המפלגה אבל כאמור זה רק הקדקוד שאין בסיס מתחתיו. צבא גנרלים ללא חיילים או מבנה של פירמידה ללא בסיס או מפלגה שלא דאגה לבסיס תמיכה ופעילות שטח כל אלו מתרסקים ברגע שהם עוברים מהחלל הוירטואלי למציאות האמיתית.
 

surfEU

New member
דווקא עברתי על נתוני משרד הפנים

וראיתי שבמועצות הערים שינוי קיבלה מספר מנדטים מרשים. בהתמודדות על ראשי הערים ההצלחה לא היתה מרשימה, אבל גם רומא לא נבנתה ביום אחד (חוץ מזה, בזכות ההצלחה של שינוי במועצות הערים,אנשי ש"ס לא יוכלו לכפות את רצונם על האוכלוסיה החילונית).
 

אנדרי ז

New member
מעניין אם אפשר לקבל סטטיסטיקה כוללת

במיוחד איפה היו לנו הצלחות וכמה מנדטים סה"כ בארץ הצלחנו לקבל. לפחות אצלי באשקלון לא הצלחנו להבקיע את הדרך למועצה.
 

surfEU

New member
גם אני מחפש תוצאות כלליות

והתפלגות למנדטים. כנראה שמחר העיתונים יפרסמו את תוצאות האמת לפי מספר המנדטים.
 

אנדרי ז

New member
תזכור שזה עדיין לא סופי

אני מניח שקולות החיילים ושאר המעטפות הכפולות עוד לא הגיעו.
 
אם כבר הזכרת את ש"ס....

אני מקבל ומסכים לחלק מדבריך אבל אם כבר הזכרת את ש"ס, אז תוכל לראות שברוב המקומות הם דווקא התחזקו לעומת מה שהיה להם וזה לא במעט בגלל עבודת השטח המעולה שלהם (כן, מה לעשות? מה שנכון נכון גם אם קצת כואב) הם יזמו פעילות, הפעילו מתנדבים ללא תשלום כך שיכלו להפנות את הכספים לגימיקים (שעובדים על הקהל שלהם לשיטתו) עשו שטיפת מוח בשילוט ובג'ינגלים, יצאו בקמפיין מיוחד להסוות את הקיצוניות שלהם ("אין דתיים אין חילוניים - כולנו יהודים") והעיקר כל אוהד,תומך חבר,פעיל שלהם עבד קשה למען המטרה שלהם (ואני לא מדבר על בטלני תורתם השתמטותם שיש להם זמן פנוי) זה ששינוי הצליחה להכנס למועצת הרשות במנדט אחד או שניים זה יפה ביחס לאפס שהיה קודם, אבל לעומת ההצלחה בכנסת זו בפירוש התרסקות (למעט מקומות בודדים שהצליחו יותר)
 
אני לא חושב שזו הבעייה של שינוי

הבעייה האמיתית היא היעדר קו מדיני ברור, או למעשה קיום-בצוותא של קווים מדיניים סותרים. זה לא יחזיק. דגל "ממשלה בלי חרדים" לא יהיה קורץ כל כך בבחירות הבאות, ודגל "מינהל תקין" קל יותר להניף מהאופוזיציה מאשר כשחולקים ממשלה עם אולמרט (רובין הוד ההפוך, המחלק מקופת הכלל לידידיו העשירים) ועם אריאל "אבו-שתקן". בקשר למיעוט הסניפים והפעילים - צריך לזכור שגם היריבים הקרובים - העבודה והליכוד - על הקרשים, ושקועים עמוק בחובות. בימינו האידאולוגיה נמצאת בשקיעה. "שטח" ותומכים "שרופים" נטולי אינטרס כבר לא מהווים גורם משמעותי בקמפיינים של הליכוד והעבודה. הישגים אלקטורלים הם פונקציה של תדמית תקשורתית, של מסרים נכונים, ושל כסף.
 

מרכזון

New member
צרת רבים, אינה חצי נחמה-במקרה זה

נכון, הליכוד והעבודה על הקרשים. נכון, שטח אינו מהווה גורם בקמפיין. לא נכון-תומכים "שרופים", כן. צודקים אילו האומרים ששותפות בממשלת ליכוד-חורבן זו, עלולה להמית שואה על שינוי. אחוז מצביעים נמוך + אי רצונם של מתמודדים להיות מזוהים עם הליכוד, אומר דרשני. טוב יעשו מנהיגי שינוי אם ישכילו לקרוא את הכתובת שעל הקיר. ורק דוגמא אישית אחת- אישתי ואני פליטי הליכוד. התקשרנו אתמול לסניף שינוי בת"א לשם הצטרפות ופעילות. איני רוצה לחזור ולצטט את התשובה שקיבלנו!!! אם שינוי, שגדלה בין היתר מפליטי העבודה והליכוד, לא תדע לקבל את המצטרפים החדשים, הם פשוט לא יבואו, וחבל!!!
 
אני די משוכנע

ש"שינוי" תגיע לבחירות הבאות מעמדת אופוזיציה. טומי ייזום איזה משבר עם הדתיים, או עם הימין הקיצוני בממשלה, ידרוש דרישות שלא יוכלו לקבל ויתפטר. אבל - עוד חזון למועד. אם אתה מאמין בדרך של מפלגה, אל תיתן לפעיל קטן בסניף להשפיע עליך.
 
למעלה