האם שוטר יכול לומר לי שהדוח שכתב יגיע בדואר?

האם שוטר יכול לומר לי שהדוח שכתב יגיע בדואר?

הסיפור הוא ארוך ולכן אמצה לשתי שאלות: השוטר עצר אותי בצד לאחר שנסעתי באדום (וליתר דיוק, עברתי נתיב ופניתי ימינה, במקום להמשיך ישר לפי הכביש והרמזור שהיה אדום מכיוון שראיתי שיש בעייה בכביש ולא אוכל להמשיך ישר. כלומר, לא חציתי את הצומת באדום). הוא לקח תעודת זהות, רשם על פתק את המספר ואת מספר הרכב שלי ואמר לי שהדוח כבר יגיע בדואר ונסעתי לדרכי. 1- האם דוח כזה הוא מותר לפי חוק? 2- מה "עונשי"?

כן

אם הבנתי נכון מדברייך פנית ימינה בצומת והרמזור שהיה מיועד לפנייה ימינה היה אדום. בכל אופן, באשר למהות הטכנית של המפגש עם השוטר, מותר לו בהחלט לקחת את פרטייך ולרשום על מזכר. ביחידת המשטרה בה הוא משרת הוא רשאי לרשום לך דוח תנועה. העונש על עבירה זו הוא 1000 שח קנס+10 נקודות. רק שמעניין אותי מה בדיוק קרה בשטח, תוכלי להסביר מה בדיוק עשית בשטח, ואנא היי כנה אם את רוצה עזרה שנעזור לך להתגונן בפני הדוח שיגיע, כדי שנדע איך לעזור לך אם אפשר.

אוי ../images/Emo10.gif והרי הסיפור המלא:

בכביש שהייתי בו ניתן לפנות ימינה, או למשיך כ3 מטר ואז יש רמזורים בשביל הרכבים שבכוונתם להמשיך ישר. אני עצרתי באדום כשבכוונתי להמשיך ישר אבל אחרי שהרמזור התחלף לירוק ושוב לאדום, בלי שזזנו, הבנתי שיש בעיה בכביש שלפניי. הורדתי את החלון ושאלתי את הרכב שלימיני אם הוא ירשה לי לעקוב אותו על מנת לפנות ימינה. הכביש היה פנוי ולכן עקפתי אותו ופניתי ימינה, מבלי להפריע לאף רכב אחר. (פעם ראשונה שאני עושה דבר כזה, ורק בגלל שהתקלה בכביש גרמה לאיחור ולילד שישב על המדרכה כשהגננת תלך הביתה , לא שזה תירוץ...)

התייחסות

אם הבנתי, אז לפנייה ימינה לא היה רמזור ומדובר באותו צומת. בעצם לפי מה שהבנתי, מדובר בצומת שבו נתיב לנסיעה ישר שעליו את היית והוא מוכוון לפי רמזור ונתיב לפנייה ימינה ללא רמזור. כמו שזה נראה זה יותר מדובר בעבירת כניסה לצומת ויציאה ממנו שלא לפי סימון החץ, אבל במקרים בהם יש רמזור אדום לאחד הנתיבים אינני יודע בודאות מה התייחסות החוק, אולי השוטרים המתנדבים כאן ושאר בעלי ידע מוסמך יוכלו לעזור. וזה שעקפת את הרכב שביקשת ממנו לא אומר שקיבלת הסכמה מהרכבים שעמדו מאחוריו וחיכו לפנות ימינה ומדובר בעבירה של קיפוח זכות ולמעשה כן הפרעת לאחרים.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אז ככה

עברת כדברייך על תקנת חיצי נתיבים, הוספט ועברת, כדברי לברדור עבירה של קיפוח זכות שהיא בריונות לשמה (לטעמי איני בטוח שהיתה עבירה כזאת כי במילא כולם עמדו ואת לא גזלת את זכותם אלא יצאת ימינה), ובנוסף עברת על רמזור אדום. הבנתי מדברייך שהפניה ימינה היתה לפני הרמזור, את עברת אותה וראית שלא ניתן להמשיך ישר אז ניכנסת לצומת ברמזור אדום ולא חצית אותה אלא "שברת" ימינה. העבירה אינה חציית הצומת ברמזור אדום אלא על כניסה לצומת בזמן רמזור אדום (לפי התקנות אסור לך לחצות את קו העצירה כשהרמזור אדום. ואשר לשוטר - הוא רשם את פרטייך ופרטי המקרה וכשיגיע לבסיסו יכין עבורך דו"ח, המתיני בסבלנות, יתכן וישלח ויתכן שלא, אולי הפתק יאבד לו, אולי ירגע ויתעצל, אין לדעת. והעונש - (במידה ויגיע דו"ח) 1000 ש"ח + 10 נקודות. מה שהיה עלייך לעשות במצב זה הוא לעשות את אותו תרגיל בזמן שהרמזור ירוק, אמנם נשארת עבירת הנתיבים אבל שוטרים לא נוהגים לתת דו"ח למי שמתפנה כך מצומת חסומה ומקל על עומס התנועה בלי להפריע ובלי לסכן.

דוח בדואר

כן - יש להקפיד להוציא דואר רשום. אור אדום = 10 נק' ו 1000 ש"ח. בברכה עו"ד א.אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי

למעלה