האם שאלונים/סקרים הנתנים דרך המרפאה תמורת כסף

guliver182

New member
שאלה לגבי שאלונים הניתנים מהמרפאה הטיפולית

אהלן, מה שלומכם אנשים? אני מעוניין לשתף במשהו ואשמח לשמוע דעתכם - בעד או נגד? הפסיכולוגית שלי שאלה אותי אם אני מעוניין לענות על שאלונים תמורת כסף. הסקרים האלה הם סקרים עם שאלות די אישיות שהסעיף עם השאלה הכי אישית בה ניתקלתי היום בעת מילוי השאלון היא "אין לי סיפוק בחיי מין", שאלתי את האיש שאחראי לשאלון הזה אם אפשר לדלג על השאלה הזאת כי היא נורא אישית מבחינתי, והוא אמר שאני חייב לסמן תשובה. בהתחלה סימנתי שלא ואז ביקשתי ממנו הסבר על השאלה שלא יראה מוזר. מיד אחרי זה הוא אמר שאני חייב לבחור תשובה, והוא ממש לחץ עליי שאמחק את הסימון של ה"לא" ואבחר "במידה רבה" וכך עשיתי. בעבר מילאתי שאלונים כאלה, וגם בפעמים שעברות נאמר לי שיש חיסיון מהפרטים האישיים הכתובים על השאלון (מס' זהות, שם פרטי ומשפחה, כתובת, וויתור סודיות רפואית וכ'ו). כל העסק נראה לי קצת תמוהה, ואפילו ששאלתי את האחראים של השאלונים נאמר לי שאף פרט מזהה שלי מהשאלונים לא יצורף לשאלון או לא יוצג בשום מקום וזה רק לצורך זיהוי. מה דעתכם? האם שווה לסכן את הפרטיות תמורת כסף?

guliver182

New member
האם שאלונים/סקרים הנתנים דרך המרפאה תמורת כסף

הם מספיק בטוחים מבחינת פרטיות? אני מעוניין לשתף במשהו ואשמח לשמוע דעתכם - בעד או נגד? הפסיכולוגית שלי שאלה אותי אם אני מעוניין לענות על שאלונים תמורת כסף. הסקרים האלה הם סקרים עם שאלות די אישיות שהסעיף עם השאלה הכי אישית בה ניתקלתי היום בעת מילוי השאלון היא "אין לי סיפוק בחיי מין", שאלתי את האיש שאחראי לשאלון הזה אם אפשר לדלג על השאלה הזאת כי היא נורא אישית מבחינתי, והוא אמר שאני חייב לסמן תשובה. בהתחלה סימנתי שלא ואז ביקשתי ממנו הסבר על השאלה שלא יראה מוזר. מיד אחרי זה הוא אמר שאני חייב לבחור תשובה, והוא ממש לחץ עליי שאמחק את הסימון של ה"לא" ואבחר "במידה רבה" וכך עשיתי. בעבר מילאתי שאלונים כאלה, וגם בפעמים שעברות נאמר לי שיש חיסיון מהפרטים האישיים הכתובים על השאלון (מס' זהות, שם פרטי ומשפחה, כתובת, וויתור סודיות רפואית וכ'ו). כל העסק נראה לי קצת תמוהה, ואפילו ששאלתי את האחראים של השאלונים נאמר לי שאף פרט מזהה שלי מהשאלונים לא יצורף לשאלון או לא יוצג בשום מקום וזה רק לצורך זיהוי. מה דעתכם? האם שווה לסכן את הפרטיות תמורת כסף?

לא נתקלתי בזה אישית

אבל זה שאתה צריך למלא את הפרטים האישיים שציינת בשאלון, באמת נשמע תמוה. הם יכולים להשתמש במספרים סידוריים בשביל זיהוי. ובטח שלא הייתי חותמת על ויתור סודיות רפואית.
מאוד מוזר.

guliver182

New member
למרות

שאין לי מה להסתיר בתיק הרפואי, אבל עדיין השאלות שם בעיקר מאוד אישיות ולא נעימות ... כל המחשבות שבאו לי אחרי שמילאתי את השאלות שם כמו למשל אם עשיתי טעות שלא עניתי ככה או ככה, ואם מישהו יוכל לראות שמדובר בי, כבר הוציאו לי את כל העניין וגם את כל הכיף בתמורה הכספית.

guliver182

New member
שאלתי את החוקר

והוא הזכיר לי שחתמתי על טופס הסכמה אצל הפסיכולוגית, ושאין לו כחוקר גישה לתיק שלי וגם שיש הפרדה מוחלטת כדי לשמור על אנונימיות.

זהירות

מזכיר לך שכאן בארץ דלפו לפני מספר שנים הפרטים של כל תושבי המדינה כפי שהופיעו במרשם האוכלוסין.
זה היה בסיס נתונים שהיה אמור להיות מאובטח בכמה רמות יותר ממה שאתה מדבר עליו.
תמיד צא מנקודת הנחה שאם יש פרט מזהה (מס' ת.ז. וכו) כלשהו על הטופס - זה חשוד ומועד לפורענות.

השאלה בשורה התחתונה היא אם באמת אין לו גישה לתיק שלך אצל הפסיכולוג.
לא רוצה להפחיד סתם אבל זה נשמע לי שאם לא היה רוצה להצליב את המידעים לא היה מבקש ת.ז. אני מניח שבתיק האישי שלך כן מופיע ת.ז. ואני מנחש שהוא ינסה לפענח את הממצאים שלו בהתאם להיסטוריה שלך.
שמתם לב לזה שאין שום דרך טובה לסיים משפט שמתחיל ב "לא רוצה להפחיד אבל..."?

בוא נהיה אופטימיים ונקווה לטוב ?

guliver182

New member
חשבתי על הדברים האלה

אתה צודק לגמרי, נראה לי שזאת פעם שנייה ואחרונה בהחלט שאני עושה את זה. למען האמת מה שגרם לי מההתחלה לעשות את זה זו הסיבה שהפסיכולוגית שלי בכבודה ובעצמה הציעה לי את זה ונטיתי להסכים בגלל שזה בא ממנה ...

למעלה