האם קרציות ופרעושיםעוברים לחלק הלבן של החתול

האם קרציות ופרעושיםעוברים לחלק הלבן של החתול

במודע?

על גור החתולים שלי יש מדי פעם קרציות ופרעושים.
יש לו כתמים לבנים וכתמים שחורים.
כשאני מזהה אותן- הם בד״כ על הלבנים
ואז הן ישר רצות לאזורים הכהים - אני מניח במודע שלא יתפסו אותן.

אבל השאלה האם הן במודע גם עוברות לחלקים הבהירים- כי שם גם הן מוצאות משהו טוב יותר מהכהים?

סתם מתוך סקרנות גרידא

dimitrygo

Active member
מנהל
אתה רואה פרעושים על כתמים לבנים כי יותר קל

לראות אותם על לבן. והם בורחים לחלקים שחורים כי זה מה שיש להם לברוח כי מסביב ללבן יש שחור.

במקום לספור פרעושים תשתמש בחומר שהורג אותם ושמתאים לגיל הגור. גור עד גיל 8 שבועות ניתן לרסס בתרסיס פרונטליין. עדיף להביא אותו לוטרינר שהוא יעשה את זה.
מעל גיל זה ניתן כבר להתשמש באמפולות נגד פרעושים כמו אדוונטג', פרונטליין פלוס או רבוליושן. גם במקרה הזה אני ממליץ לך לקחת את הגור לוטרינר שהוא יראה לך איך לעשות את זה בצורה נכונה.

תודה

אני משתשמש בפרונטליין אכן.

אבל הכלבה שלנו כנראה מעבירה לו אותם מבחוץ.

בכל אופן, כשהן בורחות הן תמיד בורחות לכהה, בדרך הכי קצרה. לא ממשיכות להיות בלבן.

אני חושב שהן יוצאות ללבן כי שם הן רואות את העור של החתול בצורה יותר נוחה. לא?

ראייתם של חרקים ובפרט פרעושים זניחה הפרעושים יכולים להבחין בין צל ובין אור לא יותר מזה. יתכן שיש הבדל במידת החום של העור בין החלק הלבן לחלק השחור, (אם כי אני לא בטוחה שזה יקרה בתנאי הבית) אז אולי יכולה להיות העדפה של חלק זה או אחר. מניסיוני המועט בפרעושי החתול, התרשמתי שהם מעדיפים אזורים בהם החתול אינו מגיע היטב כמו בגרון ובגב קרוב לזנב וכן אזורים עתירי פרווה. בבטן לא רואים הרבה פרעושים. אבל איני בטוחה אם זה נכון. אם זה נכון , יתכן שהם מעדיפים אזורים חשוכים יותר שהם מן הסתם מוגנים יותר מפני ההפרעות של החתול
( התגרדות , ליקוק) .

סתם סיקרן אותי

אם באמת הם מבינים

״ יתכן שהם מעדיפים אזורים חשוכים יותר שהם מן הסתם מוגנים יותר מפני ההפרעות של החתול ״

למעלה