האם פוטרתי או לא

מצב
הנושא נעול.

ycyclop

New member
האם פוטרתי או לא

האם פוטרתי או לא
לפני שארבע חודשים הודיע לי המעביד שלי שאם בסוף השנה לא אקח תפקיד מסויים אני אפוטר, אבל לא הודיע לי על תאריך פיטורים ספציפי. עכשיו שהגיעה סוף השנה הודעתי שאני לא לוקח את התפקיד ואני רוצה תאריך סיום עבודה. המעביד טוען אני התפטרתי כי הוא אכן תכנן לפטר אבל עוד לא החליט בדיוק מתי ולא נתן לי תאריך סיום עבודה. אני התארגנתי בהתאם להודעתו בידיעה שאני לא לוקח את התפקיד והוא מפטר אותי. האם יש משהו שאני יכול לעשות?

למכתב סיום העסקה אתה זכאי גם

האם פוטרתי או לא
לפני שארבע חודשים הודיע לי המעביד שלי שאם בסוף השנה לא אקח תפקיד מסויים אני אפוטר, אבל לא הודיע לי על תאריך פיטורים ספציפי. עכשיו שהגיעה סוף השנה הודעתי שאני לא לוקח את התפקיד ואני רוצה תאריך סיום עבודה. המעביד טוען אני התפטרתי כי הוא אכן תכנן לפטר אבל עוד לא החליט בדיוק מתי ולא נתן לי תאריך סיום עבודה. אני התארגנתי בהתאם להודעתו בידיעה שאני לא לוקח את התפקיד והוא מפטר אותי. האם יש משהו שאני יכול לעשות?
במקרה של התפטרות. לדעתי אתה מתכוון למכתב פיטורים. מכתב פיטורים חשוב בעיקר ללשכת התעסוקה לצורך קבלת דמי אבטלה. כמו כן, אם עבדת מעל שנה אתה זכאי לפיצויים במקרה של פיטורים. לא כ"כ ברור לי משאלתך כמה זמן עבדת? אם אתה אכן זכאי לדמי אבטלה ו/או לפיצויי פיטורים כדאי להתעקש על כך ולאיים בתביעה לבית הדין. אם אתה לא זכאי לדמי אבטלה ו/או פיצויים, אני לא רואה סיבה לתבוע וכדאי פשוט להבהיר למעסיק שהוא חייב לתת לך מכתב סיום העסקה. במכתב כזה אמורה להיות מצויינת תקופת העסקתך.

ycyclop

New member
הכוונה למכתב פיטורים

במקרה של התפטרות. לדעתי אתה מתכוון למכתב פיטורים. מכתב פיטורים חשוב בעיקר ללשכת התעסוקה לצורך קבלת דמי אבטלה. כמו כן, אם עבדת מעל שנה אתה זכאי לפיצויים במקרה של פיטורים. לא כ"כ ברור לי משאלתך כמה זמן עבדת? אם אתה אכן זכאי לדמי אבטלה ו/או לפיצויי פיטורים כדאי להתעקש על כך ולאיים בתביעה לבית הדין. אם אתה לא זכאי לדמי אבטלה ו/או פיצויים, אני לא רואה סיבה לתבוע וכדאי פשוט להבהיר למעסיק שהוא חייב לתת לך מכתב סיום העסקה. במכתב כזה אמורה להיות מצויינת תקופת העסקתך.
הכוונה למכתב פיטורים
אני זכאי לדמי אבטלה ולכן מכתב פיטורים חשוב לי, אבל המעסיק טוען שלמעשה הוא לא פיטר אותי (כי לא הוגדר לי תאריך פיטורים) ולכן אני לא זכאי למכתב. האם מבחינת החוק היבש הוא צודק או לא?

שיר ורד

New member
כן

הכוונה למכתב פיטורים
אני זכאי לדמי אבטלה ולכן מכתב פיטורים חשוב לי, אבל המעסיק טוען שלמעשה הוא לא פיטר אותי (כי לא הוגדר לי תאריך פיטורים) ולכן אני לא זכאי למכתב. האם מבחינת החוק היבש הוא צודק או לא?
כן
אם אתה רוצה לקבל מכתב פיטורים (ולהיות זכאי לפצויים אם עבדת מעל שנה) , עליך להודיע מפורשות למעסיק, שאינך מתפטר אלא מעוניין להמשיך ולעבוד בתפקידך הנוכחי ועל פי שכרך ותנאי עבודתך הקיימים. במקרה כזה, עליו יהיה להחליט האם לפטר אותך, או לוותר על האיום שהשמיע כנגדך בשעתו. במקרה של פיטורים המעביד הוא זה שקובע את מועד סיום העבודה על פי הצרכים שלו , במקרה של התפטרות העובד הוא זה שקובע את המועד. (בשני המקרים יש לתת הודעה מראש כחוק או לשלם על התקופה של ההודעה מראש). למרות האמור לעיל, בהתחשב בנסיבות, אם עבדת מעל שנה, יתכן שתצליח לקבל חלק מפצויי הפיטורים (או כולם) גם אם תתפטר וזאת אם תשכנע את בית הדין שאתה הבנת את הודעת המעסיק כהודעת פיטורים חד משמעית. הנ"ל כנראה לא יכול להכריח את המעסיק לתת לך מכתב פיטורים ולכן, כנראה הביטוח הלאומי לא יוותר על תקופת המתנה של 90 יום בטרם תהיה זכאי לקבל דמי אבטלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה